MH0
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko Res najboljše, da počasi nehate, ker itak ne bomo nikamor prišli. Mi je pa tale debata polepšala dan, sem se prav nasmejala ob nekaterih bistroumnostih. Jaz bi za konec odprla le še en problem, ki se ga vsi izogibate, predvsem nekadilci, pa boste imeli lepo priložnost rešiti par ljudi pred socialnim propadom. Upam, da se boste takrat izkazale in pridno hodile na kavice in sokce s svojimi otroki. Na Irskem so po uvedbi zakona o popolni prepovedi kajenja zaprli čez 600 lokalov oz. pubov, ker je promet upadel. Če v vsakem lokalu delata le dve osebi, je torej na cesti ostalo 1200 ljudi, in če imajo ti ljudje še družine, kolikim se je torej socialna varnost zmanjšala? Koliko je v Slo takih lokalnih kafičev a la 2x2 kvadratna metra, v katere zahajajo lokalni pijančki in lokal patrioti, ki praviloma vsi kadijo? Ti ljudje pridejo v lokal velikokrat na klepet, gledati tv, igrat pikado ali kakšen poker, zraven pa seveda kadijo. A vsak spije najmanj eno kavo in enega kratkega (vi boste le eno kavo) ali en pir (ve boste zraven kozarec vode iz pipe, mogoče deci jabolčnega za otroka). Teh lokal patriotov je recimo 10, vas bo pa koliko že . Ti lokal patrioti pridejo na pijačo vsak dan, ve pa kolikokrat V naši bližini je v radiusu 1 km 10 lokalov, večina jih je prav takih lokalnih kafičev, v katere mamice z otroki niti poleti na vrt ne pridejo posedet, ker so premalo in ... ampak važno, da se zdaj v njih ne bo več kadilo, a ne? Boli vas patak, če bo človek zato ostal brez dela, pa mlada študentka brez dodatnih evrčkov. Saj jih itak ne poznate, ker itak nikoli tja ne zaidete. Dejte malo pogledat pred svoj nos!!! Torej smo bedaki, ker ne prodajamo orožja kot to počnejo npr. američani? A veš koliko delovnih mest bi to bilo? Me ne zanima. Smo tudi norci, ker smo ukinili obvezno služenje vojaškega roka in s tem povečali brezposelnost? Po tvoje smo. Kdo zdaj ne vidi dalje od svojega nosu? Kdo ne zna biti objektiven?
|