|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nov partner
7.1.2007 18:03:05   
naja13
Pozdravljene!Mene zanima kako bi to zgledalo če bi šla sama z otrokom(namreč imam otroka z bivšim)živeti v tujino (oddaljeno je 6 ur z avtom).Imava pa dodeljene stike, ki otroka oče redno obiskuje.A bi on hodu na vsake 14 dni po otroka 6 ur stran.Jaz sem namreč zaživela po svoje in imam oviro pri tem.Ful bi rada vaše predloge vidla, kaj bi ve naredile če bi blo tko pr vas.HVALA!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nov partner
7.1.2007 18:05:26   
Anonimen
Mislim, da ne moreš tega naredit, ker moja kolegica hoče it živet v Francijo, pa ne more, ker je punca premajhna ( 8 let ) in bivši preprečuje preko socialne. Fajn bi blo, če se pozanimaš na pravniški nasvet.

(odgovor članu naja13)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
7.1.2007 18:12:25   
naja13
Ja kaj a zdej bom pa zarad bivšga privezana doma!?

(odgovor članu naja13)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.1.2007 18:15:32   
Anonimen
Sej ti pravim, da se pozanimaj. Sam če pomisliš, da stike moraš omogočit in da bo on zdaj na slabšem, ker se bo moral vozit???? Halo, kako se bo potem šele otrok počutil, utrujen od vožnje...ne bom trdila samo mislim, da to ne bo izvedljivo, razen, če ti bo on kaj podpisal, da nima več stikov oz.  si jih ne želi več.Edina možna varianta. In, ko bo otrok star 11 let, bo imel pravico povedat, če si želi obiskati drugega starša. Preverjeno!

(odgovor članu naja13)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
7.1.2007 18:22:52   
Anonimen
Ne vem, v kakšnih odnosih si z bivšim....najlažje bi bilo, da se dogovorita o novem načinu skrbništva oziroma stikov.

(odgovor članu naja13)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
7.1.2007 18:25:41   
naja13
Sva kot pes in mačka.Ne moreva se vidt sva do smrti skregana.Ko sva šla narazn ja bilo zelo telo hudo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.1.2007 18:31:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: naja13

Sva kot pes in mačka.Ne moreva se vidt sva do smrti skregana.Ko sva šla narazn ja bilo zelo telo hudo.

Potem pa ti želim samo srečo, ker te čaka hud boj, tako kot je to doletelo mojo kolegico. Na vse načine ji nagaja, zdaj soi celo njegovi starši vložili zahtevo za stike. Skratka, pripravi se, ker ti ne bo lahko, razen če počakaš do 11 leta starosti in takrat pikiraš.
Naj ti omenim še to, da je moji kolegici bivši  zrihtal celo tako, da ona tamalo vozi k njemu domov.

(odgovor članu naja13)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
7.1.2007 18:36:29   
naja13
Čaki zakaj bi pa on mogu sploh vedt da kam grem.Kaj bi blo če bi kr spokala ne da bi vedu kje sm.A bi isak naju.ne vem kaj bi blo res ne.Ne sej najbrž tega nebi naredila sam zanima me.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.1.2007 18:39:41   
Anonimen
Sam ne želi si še tega, da bo imel obiske med tednom, ker potem veš kaj te čaka. Če pa misliš, da lahko kar spokaš, pa izvoli, sam te bo policija kmalu iskala kot kriminalca. Tako kot matere kličejo, če jim ni oče dostavil otroka ob dogovorjeni uri. Pomisli malo.

(odgovor članu naja13)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
7.1.2007 18:49:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: naja13

Čaki zakaj bi pa on mogu sploh vedt da kam grem.Kaj bi blo če bi kr spokala ne da bi vedu kje sm.A bi isak naju.ne vem kaj bi blo res ne.Ne sej najbrž tega nebi naredila sam zanima me.

Zakaj bi moral vedeti?

Zato, ker se gre za njegovega otroka, ne samo zate! Če bi kar izginila z otrokom, pa se to smatra kot ugrabitev.

Po moje je tako, da imajo starši oboji pravico živet svoje življenje in oba imata pravico do otroka. A otrokova pravica, da vidi oba starša in da živi v urejenem okolju je daleč nad pravicami staršev. Torej to pomeni tudi, da se moraš za naslednjih nekaj let držat nazaj in svoje življenej prilagajat otroku. Seveda ne v neskončnost, ampak do določene meje vendarle.

To ne pomeni, da se ne moreš preseliti v tujino. Če bi bila oba z bivšim partnerjem razumna in se bi bila oba pripravljena prilagajat in gledat predvsem na dobrobit otroka, potem se da marsikaj narediti. Npr. da bi bil otrok 14 dni pri tebi, potem pa bi za en teden šel k očetu ali pa 3 tedne pri tebi in potem 14 dni k očetu. To je seveda možno, če otrok še ne hodi v šolo. Če je v šoli, so stvari drugačne. Potem bi pač moral vse počitnice biti pri očetu, šolski čas pa pri tebi. Ali pa obratno. Saj kje pa piše, da imajo mame monopol nad skrbništvom nad otroki?

(odgovor članu naja13)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
7.1.2007 22:06:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
8.1.2007 1:35:42   
ronja
Se strinjam z Ankico in Nalin. Moraš mislit tudi na otroka, ne le na svojo službo oz. želje... Verjetno si otrok še vedno želi stike z očetom, saj nič ne praviš, da bi imel/a kaj proti... In če bi se moja mami ločila, ko sem bila mala in me odpeljala nekam daleč stran od očeta - bi zbežala... Pa jo imam rada, ampak njega tudi!

Zakaj bi moral vedet? ker je otrokov oče in ima kot tak svoje pravice, sploh če redno izpolnjuje svoje dolžnosti (nič ne praviš, da jih ne bi, torej predvidevam, da jih...)

Prilagajaš se ne njemu, ampak otroku, kot ti je lepo napisala Ankica. Jaz tudi zdaj ne morem it na prakso nekam v Afriko, če sem user posted image , otroci pač zahtevajo določene žrtve...

Če bi se že preselila v tuijno (mislim, da bi se moral s tem strinjat tudi bivši mož), potem bi bilo fer, da enkrat ti pelješ otroka sem, enkrat pa ga on gre iskat, ker sicer je on precej prikrajšan zaradi vožnje - za 12 ur z otrokom...

Če se boš šla z njim kregat, lahko on ugovarja, da naj otrok ostane tu z njim, ker je tu že navajen in bi bilo to bolje za otroka, saj ima tu prijatelje, družino,... Skratka, jaz se ne bi šla vojne, ker lahko izgubiš to, kar imaš... Lahko se pa seveda preseliš in pustiš otroka njemu, ampak to verjetno ne pride v poštev, ne?

Pa razmisli malo, kaj bi to dejansko pomenilo otroku... V tujini bi imel verjetno samo tebe in nikogar drugega poznanega... Res, da si otroci hitro najdejo prijatelje, hkrati so pa zvesta bitja in pogrešajo očeta, babice, prijatelje...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.1.2007 2:00:26   
Anonimen
S svojega vidika gledano...

Ti kot otrokova skrbnica, se lahko preseliš z otrokom in to ni ugrabitev. Seveda moraš prej it do sodišča in razložit situacijo, ter zahtevat, da se obiski spremenijo. Seveda se obiski prilagajajo tebi in tvojim razmeram. Jaz bi v takem primeru jasno in glasno povedala sodniku, da bom jaz vozila otroka na obiske. Skratka, za omogočanje stikov bi sigurno poskrbela.No kar se tiče sodišča. bi jaz najprej tako urigirala, da sploh vidim kakšne so opcije in kako se bo življenje dalje planiralo...

Zdaj pa z drugega kota gledano, ki pa je bolj pomemben..

Če bi jaz čutila, da gre za v redu človeka, s katerim se mi obeta resnično lepša prihodnost zame in za otroka seveda, bi se preselila.
Resnično upam, da je ta tvoj novi partner vreden takšne spremembe, čeprav danes res ni nikakršne garancije za nič. Ampak ti si tista, ki mora prevzet vso odgovornost, za kakršnekoli morebitne posledice.

To, da pa si ti zase želiš malce več sreče in ljubezni pa ni niti najmanj sebično, ker vedi, da samo srečna in zadovoljna mati ima ob sebi srečnega otroka.

Če bi ta veze bila res ok, bi jaz naredila korak naprej v mojem življenju brez kančka slabe vesti. Še celo veselila bi se, da bi imel otrok "prijatelja" več, na katerega bi lahko računal v življenju. In bila bi ponosna, da sem zmogla toliko poguma, da sem življenje spremenila na bolje.

Seveda to vse velja v primeru, da med vama z novim partnerjem resnično štima...kako pa štima pa to samo ti veš..

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
8.1.2007 2:04:53   
Anonimen
Pa še nekaj...

kaj pa tisti debilčki, ki se "preselijo" in enostavno pozabijo, da imajo otroka? Kaj pa njihova sebičnost...kolikor vem, njih nihče ne sili da živijo v istem mestu in obiskujejo otroka tistih bogih par ur na teden...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
8.1.2007 12:42:58   
mama54
Točno tako Nivess.user posted image user posted image user posted image

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.1.2007 13:05:30   
Anonimen
Pa še nekaj sem se spomnila...

recimo čez kakšnih 5 let...oče spozna drugo žensko, ima še enega otroka, in se jima ponudi možnost živeti nekje drugje, recimo kakšne 3 urce daleč. Misliš da bo ded 2x razmislil če bo šel zaradi prvega otroka ali ne?

jeah rajt..malo morgen.

In potem bi ti spustila šanso recimo zaradi takšnega? Aha..malo sutra..

(odgovor članu mama54)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
8.1.2007 14:02:17   
Micy
Se popolnoma strinjam z Nivessuser posted image user posted image

Love is in di er.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.1.2007 14:48:37   
naja13
Ja seveda jaz se tud strijnam z vašimi odgovori.Aha zdej mi je to mal bolj  jasno hvala za pomoč.  

(odgovor članu Micy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.1.2007 15:02:56   
nejcko
Nivess, malo si pomešala jabolka in hruške. Če bi recimo oče, ki nima skrbništva nad otrokom, odselil v tujino, bi se sam, prostovoljno odrekel rednim oz. pogostim stikom, torej bi se sam odrekel določenim pravicam (seveda bi se stiki lahko le prerazporedili in skoncentrirali), kar je nekaj povsem drugega, kot je omenjeni primer, kjer se oče tem stikom ni pripravljen odreči.
Ko se jim bo, če se jim bo, bo to nekaj popolnoma drugega in tudi zakonsko se bodo te stvari povsem drugače urejale.

Naja13 se seveda lahko preseli, lahko tudi obdrži skrbništvo nad otrokom in ga vzame s seboj, vendar je potrebno o tem obvestiti CSD in na novo urediti stike, kot je napisala že Ankica. Bo pač otrok vse počitnice in daljše praznike preživel pri očetu, ostali čas pa bo pri meteri. Seveda to s seboj nosi tudi določene stroške, o katerih se bosta morala Naja in njen bivši pogovoriti in si jih razdeliti.
Dejstvo je, da v tem primeru oče ne zapušča otroka!, mati kot skrbnik pa MORA poskrbeti, da otrok ohranja stike z očetom ne glede na vse.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
8.1.2007 15:29:46   
Anonimen
Nejcko user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
8.1.2007 17:00:03   
dory
mati kot skrbnik pa MORA poskrbeti, da otrok ohranja stike z očetom ne glede na vse....

no ja pa smo spet tam...se ne strinjam ne glede na vse....ce je oce otroka normalen in ima nek normalen odnos do otroka potem ja, se je treba pomenit in dogovorit drugace...sploh ce za otroka placuje...

so pa tudi drugacne situacije,ko oce noce otroka, ne zeli stikov, nic, kaj naj bi se potem se vedno cakalo na njegovo privoljenje? seveda ne...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
8.1.2007 17:09:33   
Anonimen
so pa tudi drugacne situacije,ko oce noce otroka, ne zeli stikov, nic, kaj naj bi se potem se vedno cakalo na njegovo privoljenje? seveda ne...

Tu pa seveda ni ovir. 

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
8.1.2007 17:14:14   
Anonimen
Teja, nejcko je napisala za ta primer:

Dejstvo je, da v tem primeru oče ne zapušča otroka!, mati kot skrbnik pa MORA poskrbeti, da otrok ohranja stike z očetom ne glede na vse.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
8.1.2007 17:21:34   
Anonimen
Poznam jaz razliko, če se nekdo nekomu prostovoljno odreče ali če so mu pravice odvzete. Nisem nič pomešala, problemu sem dala samo drugačno videnje.
In nikjer nisem rekla, da bojo komu pravice odvzete, le potrebno se bo drugače dogovorit glede obiskov in nič drugega. In absolutno bi mogla naja omogočit stike z očetom in tudi to sem jasno povedala.
Na CSD pa se ne moreš več dogovarjat za nič. Vse je potrebno preko sodišča urejat. Razen, če se bosta sama med sabo dogovorila in se obnašala kot odrasla odgovorna starša, kar pa dvomim, glede na to, da se ne preneseta.

< Sporočilo je popravil nivess -- 8.1.2007 17:23:49 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
8.1.2007 20:55:31   
Anonimen
Če bi bila oba z bivšim partnerjem razumna in se bi bila oba pripravljena prilagajat in gledat predvsem na dobrobit otroka, potem se da marsikaj narediti. Npr. da bi bil otrok 14 dni pri tebi, potem pa bi za en teden šel k očetu ali pa 3 tedne pri tebi in potem 14 dni k očetu

Nekaj takšnega sem imela v mislih.

Ampak če se gledata kot pes in mačka...potem ti ne morem nič pametnega reči. Kakšne razumne rešitve verjetno ne bosta pripravljena najti; verjetno bo rezultat le ta, da bo mačka postala tiger pes pa volk.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Zimske počitnice 2025: Kam z otroki?
Zimske počitnice so priložnost za družinsko povezovanje in sprostitev. Naj bodo aktivne ali sproščujoče, pomembno je, da...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.