|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   domačnost?
1.1.2007 14:06:01   
Anonimen
Ne vem,kako naj vas vprašam kar me zanima,poskusila bom čimbolj preprosto.
Zanima me pa tole.Ko se enkrat odselite od doma in si ustvarite svoj dom,kako se potem obnašate ko pridete na obisk k staršem ali bratu ali k sestri?
Jaz ko pridem domov nisem več tako domača,da bi odpirala po omarah ali hladilniku,ali karkoli vzela ali pogledala brez vprašanja.Tudi če grem k sestri na obisk je isto.Mislim,če enkrat nisem več doma,da nimam nobene pravice več biti domača kot včasih.
Vem,da kompliciram,vendar se ne morem sprijazniti s tem,kako se obnašajo v družini kjer sem poročena.Ne gre mi v glavo,da se vsak ki pride obnaša kot da je doma.Odpira omare,jemlje stvari brez vprašanja.....
Meni pa na kraj pameti ne pride,da bi se kjerkoli tako obnašala,saj sem tako domača lahko le v svojem domu.
A sem malo zmešana,da gledam na te stvari tako kot sem napisala?Zelo rada bi slišala vaša mnenja.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: domačnost?
1.1.2007 14:08:52   
Primoza
Pri nas bo to kar držalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.1.2007 14:17:34   
Anonimen
Jaz sem nekako enakega mnenja kot ti, mekeke.

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
1.1.2007 14:29:53   
April
Pri mojih in moževih starših se obnašam kar domače. Prav tako pri babici. Kadar pridem h moji mami pa itak najprej v hladilnik pogledam.user posted image   Ampak vsi te so mi tako blizu, da se tam počutim kot doma. Ko grem pa k babici na Gorenjsko je pa slika čist kontra. Tam mi pa na kraj pameti ne pade, da bi si sama kaj postregla.

< Sporočilo je popravil April -- 1.1.2007 14:32:57 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.1.2007 14:31:15   
Blacky30
Jaz sicer živim doma, vendar pa si ne znam predstavljati, da ne bi bila domača, ko bi prišla na obisk k moji mami?!?!?! Saj se ne moreš obnašat kot neka tujka in samo sedet za mizo in čakat, da te postrežejo? Tvoja lastna mami? Ne vem no..... To pomeni, da če bom žejna, si bom vzela, če bom lačna, si bom vzela, da mami ne bo rabila delat namesto mene. Tudi pri bratu bi pomila posodo ali pospravila hrano v elemente.
To samo kaže na odnose med ljudmi, če se počutiš pri njih sproščeno, se tako tudi obnašaš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.1.2007 14:51:47   
bamby

Jaz pa sama od sebe tudi ne vzamem in si ne strežem...., razen, če je to prav želja mame. Ko mi reče, naj kaj vzamem iz omare ali hladilnika, potem to naredim brez slabe vesti, drugače se pa bolj obnašam kot gostja. Isto je pri meni doma, tam jim strežem jaz. Se pa pri svojih starših še vedno počutim bolj domače, kot pri njegovih.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
1.1.2007 14:57:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bamby)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
1.1.2007 14:59:29   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
1.1.2007 15:25:53   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
1.1.2007 15:39:00   
sneška_
Moji starši so daleč in ko grem pri njih grem za 10 ali 15 dni in si sploh ne morem predstavljati da me mami streže.Sama ji pomognem in počistim hišo in mi je čisto po domače pa sem tudi vesela da ji nekaj pomagam.Tudi moja sestra isto. Tudi ko grem pri tašči se počutim domače. Pri začetku nisem se počutila  samo  zdaj in mama i tašča so  malo starejše pa vsaka pomoč jim je dobrodošla. Pol pa ko se brat bo poročil bomo videli kako se bomo obnašali in jaz in sestra ko gremo pri starših. Za zdaj je pač tako.  

Najdojenček

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.1.2007 15:42:47   
sneška_
Aja pa ko pridejo k meni moji tudi pridejo na dlje in si ne morem predstavljati da vse ja strežem.Tudi oni se počutijo domače pri meni.tudi oni pridejo za 10 dni  pa ne morem 10 dni samo rihtat pa zato na začetku pokažem kje kaj stoji in vsak si lajko odpre in vzame kar  želi.  

Najdojenček

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.1.2007 15:52:22   
Anonimen
Ja Nalin,tako so delali pri meni vsi njegovi,zato sva se odselila,ker tega pa jaz ne prenesem.
Vsakemu rada pomagam in dam tisto kar rabi,če le lahko,sovražim pa,da si nekdo lasti vse povprek in se obnaša,kot da je njegovo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
1.1.2007 16:04:50   
Anonimen
Itak ne zdržim na obisku več kot pet minut; se mi ne uspe udomačit user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
1.1.2007 17:05:58   
Teni_
Jaz se doma pri mojih starših in pri starih starših, še vedno počutim domače.  obvezno najprej pogledam v hladilnik.user posted image  Pa ne zaradi lakote, ampak čisto brezveze. Je pa verjetno to ostalo, ker moja mama pr svojih še tudi vedno vse čisto po domače. Obe najraje pogledava v lonce, ko babici in dedku kaj ostane. Se vidi, da babica super kuha. Ampak tako pač imamo dogovorjeno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.1.2007 11:50:03   
FLASK_A
Jaz doma ne brskam več po omarah kot včasih. Vedno vprašam, če imajo to, kar si želim. Nevem, zdi se mi prav. Me pa fuul moti, ko pride od fanta brat k nama in nama vse prevoha!!! Sladkosti za mojega dragega moram zato prav skrivat pred njegovim bratom user posted image  To mi pa čisto živce požre!!! Zdaj je pa začel še hladilnik polnit- kot da bi živel z nama!! Mislim, to res ne gre nikamor- mu je moj user posted image  že razložil. Prevelika domačnost je res prav MUČNA!

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.1.2007 12:23:45   
ellie
Jaz pa si ne predstavljam, da doma ne bi bila domača. Še vedno je enako, kot je bilo takrat, ko sem tam živela. Pa tudi, če npr. moj gre na kako službeno pot se včasih spravim spat nazaj domovuser posted image ...ker sem ful navezana na mojo staro sobo... Pri njegovih starših pa je tudi podobno, sem k njim hodila že od 15.leta...in sem tudi tam čisto domača. Mogoče je pa pač odvisno od odnosov...

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.1.2007 12:30:45   
nejcko
Nas je kar nekaj takih, ki pri mami najprej pogledamo v hladilnikuser posted image Jaz se pri mami in očetu počutim čisto domače, onadva se pa tudi pri meni.
Pri bratu sem zelo redko in tam se ne počutim domače, pri tašči in tastu pa razen da skuham kakšno kavo ali pomijem posodo ni večje domačnosti, ker smo tudi bolj redko pri njih. Največja domačno pri njih je bila, da ko sem bila noseča, sem se zleknila na kavč in zadrnjohalauser posted image .

Pri nekaterih prijateljih se ponekod tudi počutim bolj domače, si recimo sama vzamem za piti ipd., oni pa pri meni - pač odvisno, kako dobri prijatelji smo.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.1.2007 12:34:51   
eva1
jaz sem doma čist domača-smo vsi in bi pomoje mami kr čudno pogledala če bi vprašala če lahko vzamem kekse iz omare! Ja in to se mi zdi ful ok-in tudi ko sestre ali starši pridejo k meni imam rada da se počutijo domače, in zaradi mene lahko brez slabe vesti iz omare ali hladilnika vzamejo kar želijo! seveda je tako le pri bližnjih-pri tastu in ostalih sorodnikih je seveda stvar drugačna!

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.1.2007 12:36:43   
Anonimen
Jaz sem bila zaradi tega že ful žalostna, ker mi je mati direktno povedala, naj se "lepo obnašam", ker pač tam nisem tam več doma. Šlo pa je za telefoniranje, ko sem enkrat poklicala sestro in mogoče poleg nujnega rekla še dve do tri besede. To je res žalostno.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
2.1.2007 12:37:54   
Anonimen
Jaz drugje ne, doma pari starpih pa si vedno sama vzamem za pit recimo. Brez problema odprem hladilnik pa kej vzamem, tud za mojega user posted image . Prej sva tam tud oba živela par let in je tud on kr sam vzel, še zdej kakšno stvar kdaj vzame. Pač mi je neumno, da pridem k svojim staršem na obisk in se  vsedem in čakam, da me postrežejo. user posted image
Pri bratu pa si nikol nč ne vzamem, rečem pa, če bi še pila al pa kej. Mam tud jaz rada, da obisk sam pove, če bi še kaj pil al pa kavo, ker se včasih človek kr na zrajta sam. user posted image

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
2.1.2007 13:06:44   
viv_
Pri mojih doma sem še vedno čisto domača. Saj sem tam živela svojih 24 let. Pa tudi ključ od stanovanja imam.

Pri taščah in tastu se pa bolj lepo obnašam user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
2.1.2007 17:56:31   
valči
Ko pridem domov k očetu,sem vedno domača,si vzamem za pit,dokončam kosilo,pospravim.Tudi brat,ko pride domov,gleda v hladilnik,vedno jeuser posted image .Kakšna hecna navada.

Pri tašči sem čisto domača,saj živimo par metrov stran in imamo skupna kosila,tako da pomagam,kolikor pač zmorem s svojima dvema lumpoma.
p
Pri sebi doma pa sem zadnje dni še preveč domača š čokolado v ustih.Mi nikakor ne klikne,da kile gredo gor,ne vem,kje je stop znak?user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
2.1.2007 19:33:08   
moder
Jaz k svojim staršem po enem letu in pol, odkar sem se odselila, večinoma pridem samo na obisk. Kar pomeni, da mi postrežejo s kavico ali čajem, se ukvarjajo s user posted image , da jaz to lahko v miru popijem, da se kaj pogovorimo. Grem pogosto, samo ne ostanem prav dolgo, skoraj nikoli eno uro, ker sem se preselila precej blizu. Omar ne odpiram in tudi sama si ne jemljem stvari, razen če mi kdo reče, naj si sama vzamem ali pa da je treba iti kakšno stvar v klet iskat in se ponudim, da grem jaz. Prav tako ne maram, da pri meni jemlje kdo kozarce iz omare in pijačo iz hladilnika. In sem besna, kadar mi tašča po kosilu krožnike naloži na kup in jih odnese na pult. Bom že sama, saj zmorem. Sem pa takoj ko sva se preselila v svoje stanovanje izrecno povedala, da pri meni ne bo nihče omar odpiral in sam kaj ven jemal. Tak je moj prav in zaenkrat kar drži, samo tašča se še ni čisto navadila. Sicer to ne zgodi pogosto, ker ni velikokrat na obisku in se mi zdi takrat brez veze zapenjat in malo potrpim. Ostale sem pa navadila. 

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 23
2.1.2007 22:51:13   
Anonimen
Jaz tud najprej v hladilnik pogledamuser posted image user posted image user posted image ! Pa ko pridem k mojmu domov, tudi ob prvi priliki "prešnofam" hladilnik. Pa mi tašča do danes še nikol ni rekla, da ne smem. Še sama reče, da naj kar vzamem!
Si pa ne res ne predstavljam, da bi prišla domov in čakala mami, da mi prinese pijačo, pa kej za pojest, ....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
3.1.2007 21:24:17   
eya
Jaz sem tudi čisto domača, ko pridem 1x na 14 dni k mojim staršem, si sploh ne predstavljam, da bi me mogli naši streči. Če sem lačna, pogledam v hladilnik ali pa v lonce user posted image

Ko pa pridejo oni k meni na obisk (to je bolj redko), pa res ne odpirajo hladilnikauser posted image  Kaj vem, očitno se jaz počutim mnogo bolj domače, kot oni pri meni.

Na obisku pri ostalih-babici, sorodnikih, tašči/tastu pa tudi jaz ne odpiram ničesar, še pijače si ne upam doliti sama.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?