ronja
|
anonimna, tjazi ma svoj način izražanja, pa ne misli nič slabega. kar je po moje hotel povedat je, da tudi tvojemu možu nekaj fali in da moraš biti tudi ti pripravljena kaj spremeniti zanj, če želiš, da se on prilagaja tebi (tjazi, popravi me, če se motim...) Pravi samo, da ga ne obsojaj zato, kakršen je postal, ampak probaj rajši ugotovit, kakšen bi on rad bil in če ti je to še všeč, potem ni problema, če ti ni, bosta pa poiskala kompromise, če si še oba želita bit skup - kar si, torej ne bi smel bit problem Je pa v vsakem odnosu zelo dobro bit potrpežljiv in ko se boš nameravala pogovorit z njim, izberi čas, ko se bo tudi on pripravljen in ne bit užaljena, ko ti bo kaj naprej vrgel, ker vsi delamo napake. Če jih spoznamo, jih lahko popravimo... Zakaj se je spremenil, ti lahko samo on odgovori, verjetno pa je, da sta se oba spremenila, pa se tega niti ne zavedata... Zelo verjetno se tudi on počuti negotovega in mogoče celo ujetega, kot je rekel tjazi in v tem primeru, moraš z njim delat zelo nežno, če želiš, da ti pove, kaj ga muči, sicer se fantje radi zaprejo. Če pa si z njimi nežna in neužaljena, so lahko krasni sogovorniki! Pomaga pa, če lahko kako stvar sama uganeš, da jim olajšaš delo in da imajo občutek, da jih res želiš razumet, ne pa nadirat. Dejstvo je, da se tudi nam ne da vedno pogovarjat, tudi kadar vidimo, da nekaj partnerju ni prav, pa se delamo, da nismo videli, ker pač nismo pri volji - to delamo tudi ženske... In oni navadno nočejo drezat (za razliko od nas) in ne povejo, vsaj ne takoj, kar pa ne pomeni, da jim ni šlo na živce. Zato pač moramo me malo bolj gledat, kdaj se v njihovih očkih prikrade kaka senca, pa po možnosti takoj urgirat, nima veze, če se mudi, pogledaš mu v očke, pa navadno takoj zatem itak veš, kje si ga posrala in se mu opravičiš - to dela čudeže, res! Ljudje smo pripravljeni oprostit svašta, če samo vemo, da je drugemu res iskreno žal! Se strinjam s tjazijem, da je precej sebično pričakovati od moža, da ne bo šel na zabavo, zato, ker se tebi ne da... Njemu pa se - zakaj bi se moral odreči temu? To je tako, kot če bi on tebe silil, da moraš it zraven - ti tudi ne bi bilo všeč... Mogoče res rabi samo malo prostora, da lahko zadiha... Nekateri imajo za ventil šport, nekateri zabave, tretji kaj drugega... Pusti mu, da zadiha, če ga vse skupaj utesnjuje... S fantom sva bila sošolca, delala sva prek študenta veliko skup in na spl. sva bila veliko skup, kar je obema pasalo, ampak vsake toliko časa je pa vsak od naju rabil kak odklop, Jaz sem hodila plesat s plesalcem (če bi naju kdo videl, bi mislil, da sva par, pa nisva nikoil nič mela), on na basket in pijačko s kolegi, karkoli pač. Ne vsak dan, ampak dokler veš, da to lahko imaš kadarkoli si zaželiš, se ne počutiš utesnjenega, ko pa imaš občutek, da ne smeš več tega počet brez ljube osebe, se pa počutiš ujeto... Ženske in moški... Jaz sem se dostikrat počutila ujeto v zvezi, čeprav so bili fantje zlati! Samo jaz še nisem bila pripravljena na tako resno zvezo... In vem, da ko mi je zadnjič, ko sem imela tako krizo (pred par leti) fant (ki je še vedno moj najljubši) napisal sms: "Pojdi žurat, pleši, znori se, seksaj s 3 tipi, ostani z mano!" je bilo vsega čudežno konec. Šla sem na tisti koncert, niti spogledovala se nisem z nikomer, na kraj pameti mi ni padlo, da bi s kom kaj imela, ampak imela sem občutek, da sem svobodna! Da lahko naredim karkoli - samo to sem rabila... Od takrat nisem več imela nobene take krize... Še zdaj sem mu hvaležna za tisti SMS, če bi on vedel, kaj je s tem naredil... Hočem reči, da včasih človeka bolj pritegneš k sebi, če popustiš vajeti, ne pa da jih zategneš... Si pripravljena to naredit za tega človeka, ki ga ljubiš, če bo to rabil? Ker ko imaš nekoga res zelo rad, bi rad, da je on srečen... In bi zato naredil kdaj tudi kaj, kar ti ni najbolj všeč... recimo mu rečeš, naj le gre na tisto zabavo brez tebe, da ga boš počakala doma, ker se ti res ne da, ampak naj se zabava še zate - jaz bi tako naredila... In verjemi, da bi prišel nazaj k tebi boljše volje... Pa samske punce gor ali dol, nobena nima moči, da odpelje moškega, ki je neznansko srečen s svojo ljubo... Če ni srečen, pa morata vidva razčistit...
|