|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007
30.11.2006 18:19:25   
yudit
pozdravljene, jaz sem tud danes bla na UZ in se je končno vidla ta neka vrečkica,dobili smo tud slikico ampak bitje user posted image  pa se še nevidi,spet mam UZ 14.12. in je reko da se bo takrat vidlouser posted image , če pa ne te je ta vrečkica prazna.Mal me spet to mori ker nevem  gdaj točno začne srček biti, v kerem tednu?Naj bi billa noseča okrog 4/5 tedna.lp user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Pri meni ni nobenih slabosti al karkoli samo natečene joškice i ponoči bolijo da komaj spim, čez dan pa ne olijo tolk, tak da jem pačisto vse nobenih slabosti ali glavobola.lpuser posted image

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 551
30.11.2006 19:50:44   
Kristina_1
Heja čestitke!

Corfu sem vesela zate, da je vse o.k.

Yudit mislim, da je še mal zgodaj za bitje srčka, 14.12. pa bo že lepo videt, držim pesti, da bo uredu. Srce je v 6. tednu veliko kot makovo zrno in že začne utripati, v 8. t. pa je že popolnoma razvito.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 552
1.12.2006 7:59:38   
Jelenche
pozdravljene,

se vam še jaz javim. Včeraj sem imela kar hude bolečine v jajčnikih, en dan pred tem pa še malo izcedka (zel svetlo rjavega) in sem mal paniko zagnala. Zato sem poklicala h G in jo vprašala če bi me lahko predčasno vzela, saj bi drugače čakala na pregled še 11 dni. In seveda, da sem lahko prišla. Bila je velika gužva tako da sam čakala 3h in potem sem bila 1h not. Vsa trda sem šla na stol, ker sem mislila, da spet sledi user posted image . Ampak ta je močnejši. In je G rekla, da je vse v redu, utrip je bil viden, velik je 1,38 cm. Mogoče se mi bo premaknil rok, saj nisem imela še urejenega ciklusa po ss. Ampak je rekla, da zaenkrat bomo imeli še vedno PDP 8.7.07
Naslednji pregled imam že 20.12., saj jih potem nekaj časa ni. Tako, da moram reči, da sem zdajjj koooončnoo srečna in pomirjena!

Pozdravljena HEYA, te dodam na seznam

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu Kristina_1)
Neposredna povezava do sporočila: 553
1.12.2006 8:00:53   
Jelenche
Julijke srečke nosečke:user posted image           

.  Polona25
.  corfu
.  Tejči77
.  yudit
02. noka81
05. Teya 
05. Yvona
05. Rožica82
07. Jasnicaa
07. Tašonka
07. Lali82
08. Kristina_1; Postojna
08. Jelenche; Ljubljana
09. zvesta
11. lexl
12. Freycha
12. Kety
12. Afnica user posted image user posted image  
14. Anja O. 
15. Teika
15. siskamiska
17. Kety99
17. Heya

19. Bety
21. simi27

23. Grizo
24. Ezica
25. pupa*
27. kapica
27. rumba
27. miša99
27. malamisha

28. kniči
31. Pinkyca

to smo julijke!!! user posted image   user posted image   user posted image

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 554
1.12.2006 8:25:50   
corfu
Če še katero zanima, za pregled oz. za HS

Zdravstveni zavod Dravlje
Ulica Bratov Babnik 10
1000 Ljubljana

TEL: 01/510-68-00

Jaz sem bila v prvi nosečnosti pri njih in sem bila zelo zadovoljnauser posted image

Mi je pa tudi moja ginekologinja svetovala, da se čimprej naročim, saj so v decembru ti prazniki in veliko klinik in ginekologov ne dela ali pa so že polno zasedeni!

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 555
1.12.2006 8:58:30   
malamisha
Dobro jutro julijke!

Yudit - ker smo še premalo noseče, je veliko prezgodaj, da bi se že videl srček. V prvi nosečnosti sem imela prvi pregled v 6 tednu, pa je tudi bila samo GV in v kotu milimeterska pikica. V 9 tednu pa smo že videli utrip naše male princeske.
Tako da, brez skrbi! Julija bodo naši user posted image  v varnem objemu!

Zaenkrat nosečnost (razen občasnih krčev), prenašam brez problemov! Upam, da bo tako še naprej! Imam pa veliko manj počitka kot prvič, saj naša dojenčica zahteva kar veliko pozornosti. Zvečer padem v posteljo in spim in spim.

lp

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 556
1.12.2006 9:00:01   
malamisha
Vidim, da že zbirate podatke, kje bomo rodili.

Pri nas je zmagovalka LJUBLJANAuser posted image

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 557
1.12.2006 9:21:33   
Anonimen
Jaz tudi mislim, da je še prezgodaj, da bi se videl utrip. Jaz sem se zato namenoma naročila šele v drugi polovici decembra. Da ne bi bila preveč razočarana, če se še ne bi nič videlo.

no, da še jaz dodam: jaz bom definitivno še enkrat rodila v Kranju.

mene pa zanima, kakšen imate občutek glede spola?
jaz sem recimo v prvi nosečnosti vedela, da bo punčka. kasneje so mi z UZ to tudi potrdili.
zdaj pa se mi zdi, da bo fantek. kaj pa vem, občutek pač.

(odgovor članu malamisha)
  Neposredna povezava do sporočila: 558
1.12.2006 9:48:47   
simi27
Pozdravljene julijke!

Danes je spet en lep dan, brez slabosti user posted image
Včeraj sem bila na knjižnem sejmu in nakupila par darilc za otroke prijateljic. Imam namreč navado, da jim za vsako novo leto oz. božič podarim knjigo. Ker knjiga je zame najlepše darilo. Tudi moj dobi knjigo, in sicer Očkov kotiček (da se bo malo pripravil user posted image ).

Jelenche - ker sva obe pri Finkovi me zanima, kako si bila zadovoljna s pregledom. Ti je vse razložila? Ti je naredila vaginalni UZ ali navadnega? Jaz imam prvi pregled komaj čez slabe 3 tedne, pa bi rada vedela, kaj lahko pričakujem. Hvala za odgovore že v naprej.

Lep dan vsem! 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 559
1.12.2006 10:45:14   
Anja O.
Anja

Hoj punce,user posted image
že dolgo časa se nismo slišale, sedaj pa z velikim zanimanjem berem vaše dogodivščine. morem vam povedat da se je iz tiste moje začetne angine in prehlada razvila kar huda angina in vročino sem imela 14 dni. Zato se vam nisem tudi nič oglasila kr sem bila na bolniški. Moje počutje je bilo kot mokra cota ki ne more stati pokonci. Ampak vam povem da najprej nisem šla zdravniku sem angino pozdravila na domače načine, ampak vročine mi pa ni in ni uspelo zbiti, no sej ni hudo visoka 37,2 čez dan, ampak tolk da je. No nato sem šla k splošnemu zdravniku, ker mi je G. ko sem ga poklicala (prvi pregled komaj 06.12.) rekel da lahko dobim tudi antibiotike. Ampak se moj splošni zdravnik ni odločil za antibiotike, ker sem angino že sama pozdravila, glede vročine mi je pa dal počitek 14 dni, ker je vročina posledica angine. Njegova razlaga, zakaj je vročina tako dolgo prisotna user posted image je bila: vročina pri angini če se zdravi z antibiotiki traja 14 dni, ti pa ker nisi imela antibiotikov pa lahko da boš imela vročino še naslednjih 14 dni. Tako da ne vem kaj naj rečem. Počutim se sicer zdej precej bolje, tudi slabosti ni več. Drugi teden imam pa komaj dočakani pregled pri ginekologu (8 4/7) in seveda upam da bo vse O.K. user posted image

(odgovor članu yudit)
Neposredna povezava do sporočila: 560
1.12.2006 11:22:15   
Freycha
meni se je pa danes še eno vprašanje postavilo. Verjteno boste najlažje odgovorile mamice. Kdaj se začne starševska šola? Je to bolj proti koncu nosečnosti, al se že sedaj začne?

Zanima me pa tudi, koliko ste prejšnjič čakale, da so vas naročili na NS?

hvala za odgovore.

(odgovor članu yudit)
Neposredna povezava do sporočila: 561
1.12.2006 11:30:51   
kety99
Corfu - hvala za opozorilo glede NS in telefonsko, jest sem ravnokar klicala in so me naročili šele 6.1.2007, takrat bom noseča 12T 4/7.

Ezica - jest sem prvič noseča in imam ful močen občutek, da bo punčka, čeprav bi si želela tudi fantka, tako da kar bo, bomo veseli!

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 562
1.12.2006 11:51:11   
Anja O.
A verjamete? Poglejte

http://med.over.net/klinicne_stroke/porodnistvo/clanki/za_nosece_mamice.htm

Se bomo potem ko bomo vedle za spol na to temo pogovarjale. Kaj pa tiste ki že imate prvega sončka doma,  preverite in javite.

LP vsemuser posted image

(odgovor članu yudit)
Neposredna povezava do sporočila: 563
1.12.2006 11:58:46   
Freycha
jaz imam občtek, da bo punčka in tudi po tej razpredelnici sem že pred časom videla, da naj bi bila punca. Bomo pa videli, kaj bo čez nekih 7. mesecev user posted image

(odgovor članu Anja O.)
Neposredna povezava do sporočila: 564
1.12.2006 11:59:20   
Kety
Nemrak, zelo mi je žal za tvojo pikico. Ampak, res, narava poskrbi, da se na svet ne pride toliko revčkov in verjetno je bilo s tvojo pikico nekaj narobe. Tudi jaz sem se na tak način tolažila, ko se je zgodilo meni. Ni drugega, kot da izjokaš bolečino in čez kake 3 mesece spet z dragim poskusita! Drži se!!!

Teya, ti le počivaj in ne dviguja preveč Nejca. Jaz se moram zavestno prisili, da ga ne dvignem vsakič ko pleza po meni, ampak se raje vsedem na tla in se on skobaca k meni. Dvigam ga samo pri previjanju ali pa ko ga dajem v stol ali iz njega...v glavnem, samo ko je nuja. Tudi jaz sem večino dneva sama s Timonom in mi je včasih kar hudo. Ker sem fuuuuul utrujena, zaspana, brez energije, na srečo so se slabosti že malo umirile in upam, da se počasi končujejo. Držim pesti zate in za pikico.

Glede vrtca sem pa tudi jaz v dilemi. Timona imam namen dat v vrtec čez kako leto ali dve, ne prej. Ker sem doma, bi imela kar malo slabo vest, čeprav vem, da bi se imel v vrtcu izvrstno.

Jaz se bom na NS prijavila verjetno k Strahovi v Domžalah, klicala bom pa po drugem pregledu, se pravi 14.12. takrat bom user posted image  10t. Zdej se mi zdi še prezgodaj. Nazadnje sem šla, ko sem bila v 13t, pa je bilo super!

Starševske šole se je dobro udeležit proti koncu nosečnosti, ker si več zapomniš. Jaz sem hodila v juniju, rodila pa sem avgusta. So pa vsak mesec in po več terminov hkrati, se mi zdi. V glavnem z šolo se še ne mudi.

Jaz imam pa ful grdo kožo na obrazu, polno mozoljčkov na čelu in ful suho kožo. Glede na to, sklepam, da bomo imeli punčko, ker ko sem bila noseča s timonom, sem imela krasne lase in kožo. No, mogoče bo pa kasneje stanje boljše. Je še prehitro za rečt, res nimam nobenega občutka. Kar bo, bo....mogoče bi bilo bolj enostavno imeti še enega fantka, ker bi vse za prvim ponosil, ker se bo drugi user posted image  rodil le eno leto kasneje, se pravi v istem letnem času.

No, danes gremo pa z možem v Celovec malo v šoping. Super, sem komaj čakala. Si bom umislila ene komot hlače v H&M-ju, ki ne bodo ravno tipično nosečniške, ker trebuh se mi še nič ne pozna, le vse me veže.

(odgovor članu kety99)
Neposredna povezava do sporočila: 565
1.12.2006 12:08:11   
jasnicaa
Tudi jaz imam močan občutek da bo fantek pa ne vem zakaj user posted image . Sicer pa mi je čisto vseeno samo da bo zdrava pikica.

Moje slabosti nihajo iz dneva v dan enkrat bol enkrat manj. Se mi je pa trebušček povečal ne morem nobenih hlač več zapreti ampak se mi zdi da hitro sem konec 9 tedna ? Če bo šlo tako naprej user posted image .

Kako ste v z trebuščki?

Lep dan vsem user posted image   user posted image

(odgovor članu Anja O.)
Neposredna povezava do sporočila: 566
1.12.2006 12:49:59   
Anja O.
Jst si zelo želim punčko moj pa fantka, ampak tako kot si rekla važno da je pikica zdrava. Jst sem v začetku 8 tedna pa še nimam problemov, seveda tistih kavbojk, ki sem jih že prej komaj zaprla zdej seveda ne morem več oblečit, ampak za druge hlače pa ni problem, še za enkrat. Čeprav ti morem povedati jasnicaa, ko se tuširam se malo bolj ogledam in je že viden trebušček. user posted image

(odgovor članu jasnicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 567
1.12.2006 13:05:17   
rumba
Pozdravljene!

Freycha, v šolo za starše pojdi proti koncu nosečnosti, odsvetujem pa ti zadnji mesec ali dva, ker če je gužva, je slab zrak, ki ga z velikim trebuhom kar slabo prenašaš. Jaz sem šla v sedmem mesecu in se mi je zdelo čisto ok.
Na nuhalno sem se obakrat naročila v 10t. Vedno so našli prostor. Aja, obakrat sem bila v Dravljah (enkrat Pušenjak, enkrat Reševa - oba super in povedala spol).

Kety99 , ko si klicala v Dravlje, so rekli, da imajo že ful gužvo? 12t in nekaj dni je super, ker se user posted image  že zelo lepo vidi.

Anja O. ta kitajska karta za določanje spola je pa res hec. Pri nas drži v obeh primerih. Za sedaj mi napoveduje fantka. Ja, delala sva fantiča user posted image , bomo videli, če je uspelo. Ste tudi ve kaj preizkušale vplivati na spol s časom oploditve (glede na ovulacijo, po metodi semenčeca, ki nosijo x so počasnejša in vzdržljivejša, tista ki nosijo y pa hitrejša in prej odmrejo)? Menda je to edina pri G priznana metoda (razen umetnih posegov, seveda). Prejšnič sva delala pupo in lej ga zlomka, dobili smo pupo. Mogoče tudi tokrat rata.user posted image

Jasnicaa, v prvi nosečnosti se mi kar dolgo ni nič poznalo, v drugo in sedaj pa me je takoj razneslo. Čeprav je šele 7t, se mi že vidi. Pozna se prej, a na koncu bo trebuh verjetno kar enak kot prvič. Upam.user posted image

Aja, rodila bom v Ljubljani.

(odgovor članu jasnicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 568
1.12.2006 13:39:52   
Anonimen
Kety razmisli vseeno o vrtcu. ni nobene potrebe, da imaš slabo vest. meni je bilo grozno, ko sva jo dala v vrtec, sem mislila, da bo uvajanje strašno težko. res, da je bila starejša (skoraj 3). in prvi dan sem jokala kot dež. dlje kot ona (preverjeno, ker sem še v joku klicala v vrtec kako je, ona se je pa že igrala).
zdaj mi pobegne v vrtec, pozabi mi pomahat, vsak dan mi prinese kakšno risbico, skoraj vsak dan se nauči kakšne nove pesmice. res, ni potrebe, da bi imela slabo vest, če ga daš v vrtec. ti garantiram, da bo užival.

Anja sem preverila tabelo. za prvič mi pokaže pravilno, za tokrat mi kaže fantka. mogoče imam pa spet prav. no, še kakšne 3 mesece, pa bomo mogoče že vedli.

pa še nekaj glede materinske šole. res je bolje, če jo obiščete bolj proti koncu. toda ker smo se julijke naj povem, da v kranju poleti materinske šole ni. ne vem ampak lahko da je povsod tako. tako da se še pravi čas pozanimajte, da ne bo prepozno.

(odgovor članu rumba)
  Neposredna povezava do sporočila: 569
1.12.2006 14:06:51   
tejči77
Prisrčno pozdravljene,
Da še jaz kaj napišem, danes, ko imam kaj. Včeraj sem imela namreč ultrazvok in sem končno pomirjena. Dete je bilo včeraj staro 8 2/7 in veliko 16mm. Noro, kako dobro se vse vidi na ultrazvoku že tako kmalu-hrbtenica, popkovnica, glavica, ročice, da ne govorim kako lepo je videti utrip srčka.
Jelenche, moj pdp je po ultrazvoku 10.07.07, rodila pa bom verjetno v Celju, glede na to da živim 5km od bolnice.
Anja O., hvala bogu da je mimo, a ne. Se mi zdi da nisi imela tako nedolžne angine, 14 dni vročine pa ni kar tako. Tudi jaz upam, da je tvoj user posted image  ok.
Nemrak tako mi je hudo za tvojo pikico. Upam da kmalu spet zanosiš in da bo naslednjič vse v redu. Sigurno bo! Pa ne pozabit na nas in se kaj oglasi.

Oooo koliko novih nosečk! Čestitam vsem! A ni lepo, da nas je tako veliko. Nas je že za cel bataljon.

Drugače sem pa ugotovila tako kot ve, da moram samo pazit, da nimam praznega želodčka, pa nimam problemov s slabostjo. Imam kvečjemu hude napade lakote in sem se v 14 dneh zredila za dve kili, tako, da se morem začet mal pazit, drugače me bo razneslo.
lp Tejči

(odgovor članu Anja O.)
Neposredna povezava do sporočila: 570
1.12.2006 14:37:57   
kety99
Kety99 , ko si klicala v Dravlje, so rekli, da imajo že ful gužvo? 12t in nekaj dni je super, ker se že zelo lepo vidi.

Rumba nič ni rekla, vprašala me je, kdaj sem imela zadnjo M in potem je kr sama rekla po novem letu. Samo nisem imela ravno občutka, da majo neko hudo gužvo. Najboljše, da jih kar pokličeš in se pozanimaš.

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 571
1.12.2006 14:42:54   
kapica
Prvi Uz je za mano user posted image user posted image , doma ze imam prvo slikico user posted image . In sicer je ena pikicauser posted image , ne dve, in tudi srcek ze bije. Nisem ga slisala, samo videla, kako utripa user posted image . Sem pa 6t in 2d nosecka user posted image .
In danes cisto vesela, ker je res lep dan user posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 572
1.12.2006 14:43:39   
Anja O.
Ja Tejči hvala za spodbudne besede, da bo moja pikica O.K. Tudi jst upam da ni kakršnihkoli posledic, čeprav sem se malo pozanimala okrog pri zdravnikih in med. sestrah, ki imajo takšne izkušnje pa načeloma naj nebi vročina pustila nobenih posledic na user posted image . Takoda 6.12 imam pregled pri G. pa takrat kaj več povem. Ti pa morem povedat da sem vesela da nisem imela antibiotikov, da je šlo brez njih, sej sem bila boga ampak koker poslušam malo naokrog je bolše da se antibiotiki ne jejo med nosečnostjo. Je špa res da ti vsak drugač reče.user posted image

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 573
1.12.2006 17:12:51   
Kristina_1
Jelenche lepo, da si pomirjena.

No jaz sem bila danes tud na pregledu, vse o.k., dobila sem recept za promtrium, pa me zanima, če se ga tud pri nas dobi, ker me je moj g. napotil v Italijo.
Vprašala sem za NS, pa je rekel, da je to itak del naslednjega pregleda. Mi je tud v 1. nosečnosti pregledal, sam da ni nič povedal, da je to NS. Sem pa od kolegic zvedla, da naj bi bilo pri njem to del pregleda v 12. t. nosečnosti. Pregled imam 20.12.

Jelenche tečaji šole za starše potekajo skozi celo leto, sam je bolj fajn, da greš tam nekje v sedmem  mesecu. Prej se pozanimaj koliko časa traja in kdaj se začenja, ker pri nas tečaj traja več kot mesec dni in je le vsake tri mesece.

Po razpredelnici bo punčka, ne bomo pa nič vprašali, tko da bomo vidli, ko pride na svet.
Pri prvem, pa nismo vedli sigurno, ker je blo lahko glih konec meseca (punčka) ali pa na začetku drugega (fantek), bil pa je fantek.

Tejči77 in Kapica sem vesela tudi zate.

Anja O. men je g. na urgenci rekla, ko sem mela antibiotike , ko še nisem vedla da sem noseča, naj grem zamenjat za take, ki jih lahko jedo nosečnice, saj jih je nujno jest, če ti zdravnik predpiše.

(odgovor članu yudit)
Neposredna povezava do sporočila: 574
1.12.2006 17:47:38   
Afnica
Tejči77...midve se pa znava kaj srečat v prodnišnici. user posted image  Tudi jaz imam namen rodit v Celju. Rok pa imam 12.7. , čeprav so mi že napovedali, da bosta prej user posted image user posted image  kar je za 2 normalno.
Vse, ki ste končno videle svoje pikice...vesela sem za vas.
Nemrak user posted image  Ojej, tega se jaz bojim...upam, da bo z nami vse vredu!!!

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu Kristina_1)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?