Maxica
|
Probam še enkrat - dobro jutro po lepo prespani noči. Naš Lan je očitno že pogruntal, kdaj je noč in kar fino potegne, danes do pol petih, potem čez dan pa lepo ritem na tri ure. Superca. Kar tako podpišem še za naprej. Pikabu, hehe, uboga, upam, da je mož potem vendarle prišel. Sem se enkrat ponoči zbudila in prav spomnila nate, sem se morala prav sama pri sebi nasmehniti. Poročaj! Pokakal se pa je Lan sedaj ene štirikrat zapored, očitno je bila le manjša zapora vmes. Jaz se spomnim, da sem Maxa po vsakem kopanju, ko sem ga namilila, tudi naoljila, tudi po glavici malo, tako da sem rekla, da bom tudi pri Lanu isto počela. Lan ima itak bolj švoh laske, tako da se oljček hitro vtre v glavico, pa še kapico mu dam na glavo, pa je. Temenice sicer ne vem kako izgledajo, k sreči, mislim pa, da so večji kosi kože, če se ne motim. TinyP, dobrodošla med nami. Ti kar sproži kakšno temo, pa se brž obesemo gor. Ženkica, pikice po obrazku so normalen pojav, čiščenje kože, ni panike. Pri nas pa ima take pikice po zgornjem delu teleščka, no, saj danes je že bolje. Verjetno ga bom kar s kamilicami malo umila, mazati se itak ne sme nič, ker dojenček diha tudi skozi kožo. Saj tudi zdravnica verjetno ne bi ničesar dala. Clody, jaz bom kapljice tako dajala, da bom začela z eno, pa vsak dan dodala še eno, da pridemo do sedmih, jih bom pa dajala na žličko, skupaj z mojim mlekom, tri zjutraj, dve opoldne in dve zvečer. Bomo videli, kako bo, če bodo krči, bom za kakšen mesec prekinila z dajanjem, pa potem, ko se črevesje še malo razvije, nadaljevala. Pri Maxu smo tako naredili, pa je bilo vse ok. Pikabu, kje je tisti tvoj album, ki si ga omenjala? Jaz ga ne najdem. Za krst smo mi Maxa oblekli v bež hlačke, moder puloverček in bež-modro jaknico (bom enkrat pripopala fotko) in bež čeveljčke (star je bil skoraj tri mesece). Torej nič prav "uradnega". Tudi za Lana bom kaj takega nabavila, lepega, pa da bo še kdaj lahko imel oblečeno. Meni se zdijo tiste oblekice za krst preveč kičaste, no. Sem včeraj gledala tisto problematiko o Romih, pa vidim eno mamico, ki je hranila dojenčka po flaški. Pol sem se pa prav zamislila - prav gotovo ta mamica ni sterilizirala flaške, bogve, kakšno mleko je dajala , gotovo ni gledala, a se je tisti dan že petkrat pokakal, pa kakšne barve je kakec itd. Jaz se pa sekiram, pa preučujem vsak kakec posebej, pa se obremenjujem, a poje dovolj ali ne, pa tisti otročki lih tako preživijo in gor zrastejo, no. Pikabu, grem zdaj tisti link, ki si ga pripopala, prebrat. Komentiram pozneje. Sem ugotovila, da smo čez vikend bolj čvekaste tiste mamice, ki že imamo kakšnega otročka od prej. Kva je zdaj to, me imamo dvojno delo, kje ste ostale???