|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
9.11.2006 18:25:35   
*sonchek*
Meni ni g. nič rekla za posteljico (se sploh nič več ne čudim user posted image user posted image ), sem pa videla zapisano v MK. Pa tudi na UZ se je vse lepo videlo, čeprav je user posted image zganjal vragolije. Je že zdaj po očiju user posted image

Evo, zdaj grem pa poskusit kako je uspel zavitek - mmmmm, sem že (spet!) lačna user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2551
9.11.2006 18:37:53   
sezam
sibil - Problem je, ker se nam je vse skupaj zavleklo in sobica zanjo še ni urejena user posted image . Saj sem že rekla, da že 1,5 leta čakamo tišlarja user posted image , da nam zapre stopnišče. Pred tem pa bi zelo težko uredili sobico, ker je sedaj v njeni sobici še druga "navlaka", ki bo potem dobila prostor pri stopnišču. Upam, da bo sedaj naredil, ker je prišel ta teden pokazat, kako bo naredil.

tejčica - hvala za recepte. Ko bomo kaj sprobali, pa poročamo user posted image

user posted image user posted image  tudi vsem za dobro opravljene preglede.

Tudi jaz v službi ves čas sedeim, večinoma za računalnikom. Pa je ta teden postalo vse skupaj kar težko. Ko vstanem, nekaj časa komaj hodim. Me ful boli v spodnjem delu trebuha. tako, da se bom šla verjetno zmenit za bolniško.

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 2552
9.11.2006 19:18:49   
Sibil_
Pozdravček!

Tejčica in Thaiss jutri se vidimo, dskubin se je kaj javila?NAjboljše da se naslednjič zmenimo kar za sredo, pa Tekica potem te pričakujemo veš.Tekica kaj pa sploh delaš?Učiš?user posted image

Tudi od mene vsem čestitke za dobro opravljene preglede!user posted image

Kdaj imate pa kaj 3d ultrazvoke, tiste ki greste?Od katerega do katerega tedna se to sploh gre?

Kakor kaže bom tudi jaz kar pekla še letos, ima namreč v začetku decembra moj mož rojstni dan in ponavadi napečem pecivo in piškote, da nese v službo.In se tam mastijo na veliko.Tako da mi bo kak namig od Tejčice prav prišel-tenk you!user posted image

Donata pa jaz ne pijem, ker imamše preveč uredu prebavo in po Donatu bi cel dan sedela na wc-ju, kar pa mi ni pogodu.Da ne omenjam "fantastičnega" okusa te pijače....user posted image

LP,
Sibiluser posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 2553
9.11.2006 20:43:56   
Boni3
Evo mene sem skor kot nova.Žabika tale fth dela tudi tui-na masažo,tako,da jaz ne vem čisto točno kako se klasično odpravi ishias.Meni je naredil masažo podobno kot navadno,samo potem pa ni mogel ročno vsega tega vkleščenega živčka in tkiva ven dobit in je potem to naredil z ventuzami.Ne vem če poznaš,jaz sem vidla prvič,to so take bučke steklene(izgleda podobno kot kozarčki),ki jih polozi na problematično mesto nerdi z eno tako tlačilko vakuum in nato potegne narahlo ven.Upam,da si me kaj razumela.Koleno mam zdej tudi zrihtano.Menda je sklep malo ven skočil,nazaj pa ne več.Mi ga je naravnal nazaj in je ful dobro.Malo še boli ampak ni sile.

Lp

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2554
9.11.2006 20:59:47   
tejčica
Ja, danes sem bila frej, ampak naredila sem pa malo nič. Predvsem sem lenarila, pa internet mi je bil družba. Je pa čisto po naklučju naneslo tako, da sem tudi jutri prosta. Samo parkrat imam telefon za zavrtet, nimam pa nič terena.user posted image  Pa to je že pravi mali dopust!

Thaiss, boš k meni prišla za degustatorko, da bom jaz manj pojedla.user posted image  

Soncek78, škoda da se jutri ne vidimo. Pa v torek na telovadbi.

*sonchek*, a je kaj zavitka ostalo? Če je, pridi jutri v Koper na kavico, zavitka pa nikar doma ne pozabi!user posted image

Sibil, če me spomin ne vara, je Dskubin rekla da jutri pride, ker ta teden dela popoldan. Na 3D UZ pa sem se jaz odločila da ne grem.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2555
10.11.2006 7:42:21   
amy26
Dobro jutrouser posted image

Včeraj sem imela komaj dočakano morfologijo, bebica je v redu, pridno raste, edino mal me je G. okregala ker sem se preveč zredila, v enem mesecu dobre 3kguser posted image , torej skupno pridelano +5kg.

Mere pa so bile pri 20 3/7:
BPD: 50
AC: 161
FL: 36

Otroček je mal večji, torej za 21 2/7 to je G. tudi vpisala v materinsko knjižico.
Pa posteljica je spredaj, zato pa so brcike še vedno tako nežneuser posted image .
Kako se izračuna teža ploda? če slučajno katera ve je informacija dobrodošlauser posted image .

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2556
10.11.2006 7:50:47   
tinaaja
Meni je ni nikamor vpisala ali povedala. Izracuna se na podlagi obsega trebuha. Moja je imela obseg 175, teza 440g.
Cestitke za uspesno opravljeno morfologijo user posted image

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 2557
10.11.2006 8:07:29   
leya
Jutro....
no se še jst mal oglasim. Komaj čakam ponedeljek in morfologijo.
Upam, da je vse uredu, glede na to, da moje malo bitjece brca veliko manj kot prej.
Sicer me pa danes čaka zobozdravnik ( me je kr groza ), ker se mi je zlomu zob in tooooooooolk boli.

Drugače smo pa tud mi med tasledkimi. Sem čez vikend nardila kavno torto.
Recept od prababice in jo vsi obožujejo.

lep dan

Neposredna povezava do sporočila: 2558
10.11.2006 9:00:11   
kresnička
Vsem čestitke za opravljeno morfologijo user posted image .

Jaz jo imam v ponedeljek in jo komaj čakam. Baje ima moj ginekolog nov 3D Uz, no bomo videli, če res.

Drugače pa sem ta teden začela s telovadbo, V torek me je čisto vse bolelo, najbolj pa medenica, tako, da sem se komaj obračala v postelji. Včeraj pa je bilo boljše. Nič čudnega, če pa že toliko časa nisem nič migala.
Mi pa res paše.

Lep vikend vam želim.

(odgovor članu leya)
Neposredna povezava do sporočila: 2559
10.11.2006 9:03:43   
amy26
dober link za izračun približne teže ploda

http://www.hutchon.net/GrowthdownSL.htm

(odgovor članu kresnička)
Neposredna povezava do sporočila: 2560
10.11.2006 9:11:46   
dolgolaska
Pozdravljene!

Sibil..jaz grem na 3D UZ...naročena sem 4.12.takrat bom nosečka skoraj 25 tednov.Na uz greš lahko kadarkoli,več si user posted image  bolj se vse vidi,edino ne more več celega ujeti naenkrat!(vsaj jaz tako mislim)

Leya...ti imaš tudi v pon.morfologijo,ravno tako kot jaz!Komaj čakam!

No tako ,to je to pri nas ni nič novega edino kar je tudi mene zopet začela zgaga ŽGAT!Pa itak nič ne pomaga,ravno tako kot mi tudi na začetku ni!

Aja ..imam vprašanje!Kako mislite uskladiti vaše življene potem ko bodo naši bebeki že na svetu???Ali pa sedaj...no pol ko bomo že nekje v osmem devetem mesecu in vse neokretne?!
Kako bo z kuhanjem oz.a sedaj kuhata same,in če date kje najdete čas in energijo za vse... služba,sprehod ,pospravljane,kuhanje in potem še večerne aktivnosti????????
Meni se že sedaj včasih nič ne da in sem čist vesela da mi mami skuha,kako pa bom potem???????

LP!user posted image

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2561
10.11.2006 9:28:27   
amy26
Dolgolaska, na koncu moje prve nosečnosti se ni dosti spremenilo glede kuhanja, pospravljanja, edino sprehodi so bili mal krajši. Tako da tudi tokrat ne bo dosti razlike, vsaj upam. 

Ko sem pa rodila pa v začetku in še par mesecev nisem dosti kuhala v glavnem nekaj na hitro. Takrat je bilo seveda na prvem mestu dojenje, previjanje, skrb za otroka,....zato zdaj razvajaj svojegauser posted image  z dobrotami ker pol bo bolj malo časauser posted image .
Za sprehode bo pa vedno čas, le vzeti si ga moraš, saj bo pikica v začetku veliko spala tudi v vozičku.

(odgovor članu dolgolaska)
Neposredna povezava do sporočila: 2562
10.11.2006 9:32:46   
*sonchek*
Jutro user posted image

Jupi, petek je user posted image  In končno vikend, čeprav bom sama, ker gre možek v Bologno user posted image  Jutri grem na lov za prvimi nosečniškimi hlačami - upam, da bom našla kaj luštnega user posted image

tejčica od zavitka je ostalo samo še par drobtinic - najprej sem ga napadla jaz (itak moram jest za dva user posted image ), potem pa še možek (pod pretvezo, da hodi ponoči lulat, ga je hodil na skrivaj rezat v kuhinjo user posted image ) in tako so zjutraj za zajtrk ostali le še trije kosi (en za možeka in dva zame user posted image ) ...

amy26 super link - meni je glede na podatke izračunal enako, kot mi je rekla g. user posted image

dolgolaska verjetno se bo po prihodu user posted image  več ali manj vse vrtelo okoli njih. No, zaenkrat (več ali manj) kuham vsak dan, razen takrat, ko mož dlje dela (kar pomeni do 23-ih ali še dlje, ker ima tako službo user posted image ). Takrat grem na kosilo kar v službi (imam srečo, da imamo vsak dan na voljo vsaj dva menija konkretnih kosil - hura za državno upravo user posted image ). Do sedaj nisem imela težav z usklajevanjem vseh obveznosti (služba, faks, kuhanje, pospravljanje, likanje, pranje in še družabno življenje), zadnji čas pa opažam, da se mi vedno manj da in da sem hitreje utrujena user posted image  Huh, kaj šele bo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2563
10.11.2006 12:51:11   
A-N-J-A
 MI MAMO PA DANES 21 TEDNOVuser posted image user posted image user posted image
in smo otvorili nakupovalno sezonouser posted image .Sem bila v Rutarju in zagledam en ležalnik od Chiccota-cena 8.590,00 nič jasno.Sem vprašala prodajalko zakaj je tako poceni,pa je rekla da so jih veliko dobil in so jim dali tako ceno.Mel so pa še dva.Hmmm kaj narest?Namena nisem mela še nič kupovat ampak tale cena... Kličem moža,mu razložim situacijo-pri Eli sva mela sposojenega od sestrične,ampak mi ni bil všeč,ker je bil preglobok in je bila ta mala vsa zvita v njem.No in moj pravi,ja če ga rabiva ga kupi,pa jaz še neki mencam pa pravim ,da bom premislila.No,nisem kaj dolg premišljevala,ga že mamo,me je mož prisiluuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2564
10.11.2006 15:05:07   
bincika
Pozdrav!
Jaz sem čisto nov na tem forumu, danes sem dopolnila 21t, bila sem na morfologiji,vse je super otročiček je zelo živahen v trebuščku, sm jaz ne čutim še nobene brce, pa mi je rekel ginekolog, da ni panike.

29.3.2007 nam je polepšala življenje princeska GAJA

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 2565
10.11.2006 16:03:49   
Tekica
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

Tekica, kater pregled boli - merjenje MV?

Ja, ta, kadar je ročen user posted image , z UZ seveda nič ne boli, čisto elegantno in vse se vidi, ampak meni je pod nujno naredil G merjenje s svojim prstom - tisto pa ni od veselja za skočit iz kože.

No, sicer pa, drage Obalke, kadarkoli čez dan v torek (od 8-9.30 sem v predavalnici) in sredo (od 15.30 do 18.00 v predavalnici), ja Thasis, učim malo večje junake in junakinje na FHš. Uživam! Sicer pa upam, da ste se imele danes lepo.

NOsečniške hlače pa jaz kar nosim že kak mesec, ker me druge tiščijo in eno krilo, ki je bilo ob nakupu preveliko, zdaj je pa user posted image .

Za user posted image  bova pa počakala z nakupi. Bo že, edino tja, proti koncu januarja bomo pripravili torbo za porodnišnico - huh, še štiri mesece, pa bo marecuser posted image

Lp vsem

Naš angelček - lumpek Klemen se je rodil 28. 2. 2007.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2566
10.11.2006 20:21:13   
tinaaja
Pa še obljubljen recept za medenjake:

40 dag moke
15 dag masla
1 žlička sode bikarbone
20 dag sladkorja v prahu 2 jajci
4 žlice prekuhanega medu
začimbe za medenjake po okusu ( cimet, mleti klinčki...)

V moko zamešamo sodo in začimbe. Nato dodamo maslo, jajca, sladkor, med in orehe. Testo naj vsaj 1 uro stoji na hladnem. Oblikujemo kroglice velikosti oreha. Naložimo jih na pekač, ne preveč na gosto, ker se malo razlezejo. Pečemo 9 minut na 180°. Pečene premažemo z beljakovim ledom (20 dag mletega sladkorja, 1 beljak, po potrebi limonin sok).

Tejcica, kok pa je treba orehov? Sem jih ze naredila, sicer z mandlji, ene 150g, in so njama,kljub temu, da se niso zmedeni user posted image user posted image  Upam, da mi jih uspe zmediti.. Kako pa premazes zadevo? Jaz sem akr z zlicko gor dala premaz, ampak ni bas estetsko... Glede na to, da so surova jajca, itak ne bom teh s premazom jedla, ampak sem si jih pol pustila brez user posted image

Tekica, ne vem, kaj je teb G delal, ker ne morem verjet, da bi G meril dolzino MV rocno - ce bi to naredil, bi moral odpreti MV, kar pa ziher ni naredil. Tko da bi rekla, da ti je preveril, ce je zaprt. Nisem strucko, ampak s prstom ti res ne sme sarit po MV, ker je to lahko nevarno - itak je cez cep.. si ne predstavljam, kaj je iskal user posted image  
Mene danes celo popoldne boli desno spodaj, tam kot skoz.. Pa nimam pojma, kaj bi lahko bilo. Ce lezim in sem stenjena je bolje. Medtem ko sem pekla, me je parkrat ornk zabolelo. pol pa mine v 10s.. user posted image  kwa sele bo..

Bincika, dobrodosla user posted image
Grem pred TV .. papa

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2567
10.11.2006 22:37:42   
tejčica
Tinaaja, očitno sem pri prepisovanju zgrešila orehe, sori. Po tem receptu se jih da 10 dag. Premažem jih pa jaz kar s čopičem. Najprej piškot malo pomočim v premaz in potem s čopičem razmažem. Pa fino se sladkaj!

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2568
11.11.2006 8:52:57   
tinaaja
Drage kuharice ali navdusene gurmanke,
vceraj sem si za hec skupila od Nove Bozicna kuhinja.. sem po vseh tejcicinih receptih cist not padla.. In moram rect: PRIPOROCAM tole posebno izdajo za Bozic.. Fantasticni recepti, drugacni,... Ma men je ful vsec in sem morala to delit z vami.. Tiste, ki rade pecete, boste ziher navdusene.
Sem ze mami razlagala, kaj vse bom danes pekla, pa me je spravila mal na realna tla user posted image user posted image user posted image  Da kam mislim vse to dat (razen v svoje kile user posted image ).. Tko da ene bom ziher se danes naredila, pol se bom probala pa zadrzat .. decembra pa AKCIJAAAAAAA....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2569
11.11.2006 10:05:10   
alfa75
Pozdravljene vse user posted image !

Jst sem pa nova na RR, ampak berem vas pa že kar nekaj časa. Res ste pridne in velikokrat ste mi že pomagale z nasveti. Sem prvič user posted image   in zame je vse novo, zato se kar potolažim, ko vas berem in vidim, da imamo podobne skrbi in težave pa tudi brcike in druge radosti user posted image . Predvčerajšnjim sem dopolnila 23. teden, PDP pa imam 7. 3. 2007: prosim, da me date na seznam. Rodila pa bom v Trbovljah.
V četrtek sem imela morfologijo, vse OK, moje mere pa so:
23. teden:
BPD:57
HC:199
AC:187
FL:41
Posteljica spredaj levo.
Spola pa nočem še izvedet, čeprav mojega dragega kar razganja od radovednosti in mi non stop teži, da naj vprašam ginekologa. Jst pa vztrajam, da naj bo presenečenje.

Lep pozdrav vsem in en velik user posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2570
11.11.2006 10:33:41   
dolgolaska
ANJA,čestitke za 21.tednov!user posted image   user posted image    user posted image    user posted image    user posted image    user posted image    user posted image

TEKICA...jaz sem pred kratkim imela krče v spodnjem delu trebuha in se je moja G full ustrašla(za spremembo) in me je tudi pregledala .... mi je z roko pogledala če se odpiram,samo moram priznati da me ni nič bolelo,ne vem zakaj je tebe??!

No tako...to bo za danes vse od mene!¸
Lepo soboto in nedeljo vam želim,pa da se ga ne boste preveč napile!!!user posted image    user posted image    user posted image    user posted image    user posted image    user posted image   user posted image

LP!user posted image

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 2571
11.11.2006 12:05:27   
bincika
Tud mene, dajte na seznam PDP imam 23.3.2007, rodila pa bom v Celju.

Neposredna povezava do sporočila: 2572
11.11.2006 12:33:57   
klavdyk
Pozdravljene,
se že dolgo nisem javila. pa če ni časa. no mi smo imeli včerja morfologijo pa je vse ok. tut MV m je zmerla tut vse ok. so mi pa odkrili neko bakterijo strepkok in sem dobla eritromicin- a je katera ga že jemala ? sem sicer gledala nazaj pa nisem nič odkrila. zelo bi mi pomagale, ker ne vem a škodijo babyu al ne. tej že ne, če ti jih G predpišeuser posted image
ful se mi zdi da sem panična za vse kar se dogaja v nosečnosti

nič LP

(odgovor članu bincika)
Neposredna povezava do sporočila: 2573
11.11.2006 12:42:39   
tinaaja
klavdyk:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=101968&t=101968#reply_101968

http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=76001&t=75997#reply_76001 

http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=56602&t=56602#reply_56602

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 2574
11.11.2006 13:15:31   
Anonimen
Pa se od mene glas po dolgem casuuser posted image ....Danes imamo 21 tednov user posted image .... Morfologije se nisem imela,komaj cakam na torek,ko jo imam. Drugace imamo pa kar guzvo...Delava si stanovanje-mansardno in je dela se pa se.Cez mesec dni pride kuhinja in mora biti vse pripravljeno...Tako,da bomo za bozicka in novo leto lepo na svojem.Komaj cakam,pa glih se bom ujela,da bom lahko sprobala tejcine recepteuser posted image ,pa to novino bozicno izdajo si tudi nabavim,da vidim,ce me bo kaj pritegnilouser posted image ...

Koliko pa se vam je kaj povecal obseg trebuha??Moj se je za dobrih 10cm in se mi ze kar fejst pozna...Ceprav po kg zaenkrat samo 3vec...Sem se pa pogovarjala z kolegico,ki je sele v 6em mesecu imela takga busija kot jaz ze zdaj pa se do takrat ni nic kej zredila,pol pa jo je razgnalo za 30kguser posted image ...Se bo pestrouser posted image ...

Uzivajteuser posted image

(odgovor članu tinaaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?