tinaaja
|
Pa še obljubljen recept za medenjake: 40 dag moke 15 dag masla 1 žlička sode bikarbone 20 dag sladkorja v prahu 2 jajci 4 žlice prekuhanega medu začimbe za medenjake po okusu ( cimet, mleti klinčki...) V moko zamešamo sodo in začimbe. Nato dodamo maslo, jajca, sladkor, med in orehe. Testo naj vsaj 1 uro stoji na hladnem. Oblikujemo kroglice velikosti oreha. Naložimo jih na pekač, ne preveč na gosto, ker se malo razlezejo. Pečemo 9 minut na 180°. Pečene premažemo z beljakovim ledom (20 dag mletega sladkorja, 1 beljak, po potrebi limonin sok). Tejcica, kok pa je treba orehov? Sem jih ze naredila, sicer z mandlji, ene 150g, in so njama,kljub temu, da se niso zmedeni Upam, da mi jih uspe zmediti.. Kako pa premazes zadevo? Jaz sem akr z zlicko gor dala premaz, ampak ni bas estetsko... Glede na to, da so surova jajca, itak ne bom teh s premazom jedla, ampak sem si jih pol pustila brez Tekica, ne vem, kaj je teb G delal, ker ne morem verjet, da bi G meril dolzino MV rocno - ce bi to naredil, bi moral odpreti MV, kar pa ziher ni naredil. Tko da bi rekla, da ti je preveril, ce je zaprt. Nisem strucko, ampak s prstom ti res ne sme sarit po MV, ker je to lahko nevarno - itak je cez cep.. si ne predstavljam, kaj je iskal Mene danes celo popoldne boli desno spodaj, tam kot skoz.. Pa nimam pojma, kaj bi lahko bilo. Ce lezim in sem stenjena je bolje. Medtem ko sem pekla, me je parkrat ornk zabolelo. pol pa mine v 10s.. kwa sele bo.. Bincika, dobrodosla Grem pred TV .. papa
|