Encijan
|
IZVIRNO SPOROČILO: tejčica IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja sem ravno vcer brala v pusenjakovi knjigi, da od zdaj naprej naceloma moramo malo vec zauzit zaradi bebice - 200-300kcal vec na dan.. To je pa najmanjši problem! Ekola, pa mam izgovor za sladko. Tejčica in seveda vse ostale , glejte, da bo to sladko SADJE in ZELENJAVA , to naj bi namreč predstavljalo teh 300kcal več. Jaz piškotov raje nimam doma, občasno kupim kakšne male paketke, ki so kao za moža, in zadnji mesec se tega kar držim, prejšnji mesec pa sem tudi sama večkrat segla po njih (ma, saj se je poznalo!), pa še dišavne piškote sem spekla za možev rojstni dan, ker so nama bili lani tako všeč. Za decembra tako kot že par let nazaj tudi jaz načrtujem peko, letos pa, sploh če bom še doma, upam, da bom vse skupaj res delala umirjeno in "po pameti". Samo ne vem, kako jih bom "skrila" sama pred sabo. Pa saj to nekatere poznate, meni je res najlažje, da ni ničesar doma in da recimo enkrat na teden naredim eno sladico, ki jo potem brez slabe vesti in z užitkom pojeva. Sicer pa je morfologija tudi za nami, ja, smo bili vsi trije, tudi moj dragi je videl najinega , samo ni bil tako živahen kot na prejšnjem UZ (NS), smo ga zmotili ravno v fazi mirovanja, pol ure pred UZ pa je delal prevale po mojem trebuhu. Pa saj sploh ni važno, samo da je vse OK, videli smo vse vitalne organe, najlepše srček s štirimi prekati, rokice, nogice, nosek in ustnice... Rezultati pa so takšni (pri 22t3/7): BPD 53, HC 201, AC 185, FL 40, posteljico imam na sprednji strani (a katera ve, kaj to pomeni, babica je zadnjič omenila, da v tem primeru čutimo manj gibov, za kaj drugega pa ne vem), plodovnice je primerno dovolj. Teže ni ocenila, pa tudi MV mi ni izmerila, čeprav naj bi ga mi, saj je G tako napisal na napotnico. Pa se takrat sploh nisem spomnila, da bi rekla, sem res smotana. V šolo za starše že hodiva in je prav luštno, resda so večinoma tam decemberke, januarke in februarke, ampak nisem edina marčevka, tako da mi ni žal, da sva se odločila za ta termin. Večinoma hodimo v parih, kar me je kar prijetno presenetilo. Tudi z vsebino predavanj sva zaenkrat zadovoljna, saj izveš tudi kaj novega, ali pa dobiš potrditev za tisto, kar že veš. Jaz sem recimo prebrala že kar nekaj literature na to temo (nosečnost, porod, nega novorojenčka), za moža pa je večinoma vse novo, čeprav je "moje" knjige in revije tudi že prelistal, ampak za kaj več pa še ni bilo časa. Nakupovati tudi še nisva začela, ampak bo kar treba začeti prej, saj je treba toliko vsega, no, najbrž kakšnih večjih nakupov pred novim letom le ne bo, pa morda še kaj dobiva od prijateljev, se bo počasi potrebno pozanimati... Lp, Encijan
|