urška76
|
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1 Sem pa že drugič prebrala Urškino porodno zgodbo (mislim, da je to od naše Urške), ki jo je full lepo napisal njen . Ja moj najdražji je izlil svoja čustva tukaj gor. Takoj, ko je prišel domov iz PO. Še čisto pod vtisom poroda. Kar se pa čakanja tiče moram pa rečt, da sem se hodila na dva dni kazat v PO, na CTG ni bilo nič kaj vidt, razen tega, da se je malemu zelo dobro godilo. Ne duha ne sluha o kakih popadkih. POtem so me en teden čez rok not obržali, dobila sem svečko za mehčanje materničnega vratu (ki mi mimogrede ni nič pomagala), zvečer sem imela celo popadke na tri minute (ki pa jih nisem čutila ). Pol noči sem se še z eno sotrpinko sprehajala po hodniku (mojega so poslali domov), potem pa sva se naveličali čakanja in sva šli vsaka v svojo sobo spat. Ponoči so še tisti popadki izginili in zjutraj so mi rekli, da če so že začeli, potem je treba stvar dokončati in so me poslali v porodno. tam pa sem dobila flašo umetnih popadkov, pa infuzijo, za pripravo na EA. In se je začelo čakanje. Pa babica mi je skoz dozo popadkov zviševala, ker kar niso hotli delovati. No pa mojemu je rekla, da ga bo kar domov poslala, ker sem v njegovi družbi preveč sproščena. Za vsakič, ko je prišla v sobo mi je rekla: " Še zmer se smejeste" No potem se pa itak nisem odpirala (od desetih pa do pol štirih sem se odprla za tri cm), pa tudi potem ko sem dobila EA ni šlo nič hitreje. Pa ni pomagalo prebadanje mehurja in nič. No potem pa pride zvečer en porodničar (nimam pojma kako se piše, vem sam da je nekje z juga bivše države in da ima totalno čuden odnos do žensk, v stilu kuhinja in rojevanje je vse kar je za ženske, drugače pa je baje strokovnjak za vikat, kar se porodničarstva tiče), pa reče da ne bo šlo in da bo treba rezat. In tako smo po 12 urah le dočakal Mihca. No je pa pri Ea res super, ker te ne uspavajo če imaš CR, ampak si cel čas pri zavesti in slišiš prvi jok, pa lubčka daš prva svojemu malemu škratku. To mi je res ogromn pomenilo takrat. Mtejka mene tud glava boli, sam da mene že cel dan. Sej zdej bom šla pod tuš pa spat. Upam, da bo jutri kaj bolje. Nočko
|