viv_
|
Živjo punce! Najprej hvala za čestitke in čestitke vsem ostalim novembrkam, ki že imajo svoje štručke. Še posebej pa čestitke Emi, ki si je izbrala tako lep datum za rodit. Na ta dan ima rojstni dan tudi Maradona. No, jaz sem imela zjutraj amnioskopijo. Zdravnik je ugotovil, da je plodovnica zrela, mala pripravljena za rodit in mi rekel, naj pridem v četrtek ob 7. zjutrej, da bomo rodili. Mene je potem okrog 2 popoldan začelo nekaj šraufat in sem takoj vedela, koliko je ura. Ob 4. so bili popadki na slabih 5 minut in sva se z mojim odpravila do porodnišnice - na sprehod. Tam so me dali takoj na CTG in res, popadki na 5 minut. Potem je pa ena babica ugotovila, da še dolgo ne bo nič, ker sem še vedno odprta samo 3 cm, tako kot zjutraj, pa da je maternično ustje debelo, pa da itak ne ve kam naj me da, ker je vse polno in bla bla bla... Potem je prišla porodničarka, ful prijazna in je rekla, naj grem do moža, pa se malo sprehodim, ker sem drugorodka in je možno, da se bo začelo hitro dogajat. In res... ko sva hodila tam po hodniku gor in dol so se začeli popadki na 2 minutki, pa potem na 1 minuto. Babica me je potem še enkrat pregledala in ugotovila, da zdaj je pa to to. Na brzino sva izpolnili vse formularje, jaz sem vmes predihavala popadke. Za klistir ni bilo več časa. Potem so iskali čistilko, da je spucala in pripravila porodno (sem imela srečo, sem bila spet v ta novi porodni). Okrog pol 7 zvečer sem bila v porodni, ob pol 8 je bila pa rojena Zarja. Šlo je res super, vse s svojimi popadki, brez maske, brez raznih protibolečinskih sredstev (itak je bilo konec, preden bi sploh kaj prijelo), tudi šivana nisem bila nič. Skratka - porod "by the book", ki ga res želim vsem tule gor! Smo imeli pa tisti dan v Kranju noro gužvo - zadnji dan pred prazniki. Vse, ki so bile čez rok so poslali rodit, da ne bi bilo gneče za praznike. Jaz sem rodila kot sedma, pa ena je bila še za mano. Takoj v porodni sva se že dojili in je šlo kar lepo. Sicer sem pa dobila naval mleka šele tretji dan zvečer, prej je bilo bolj tako tako in je 2x dobila tudi malo dodatka. Pa postala je zlatenična, tako da je bila zadnji dan še 4 ure pod lučko. Izgleda da je res, da gre v drugo lažje kot prvič . Edino krčenje maternice me je pa precej bolj bolelo, kot prvič. Sploh med dojenjem. Tako... zdaj smo doma in zaenkrat nam gre super. Zarja je prinda, čez dan se doji na 3 ure, včasih jo moramo budit. Zvečer gre lepo spat, zaspi sama. Prvo rundo spi 3 ure, drugo pa... bomo videli... včeraj je bilo 5 ur in pol. Sestrica je kar vesela. Vsake toliko si jo zaželi in jo vzame v naročje. Zelo radaji daje dudico. Pade tudi nekaj lupčkov. Ampak ne pretirava - večino časa se igra po svoje. Fino je, ker Zarja večinoma je in spi čez dan, tako da se lahko igramo z Mirno, da ne bo prevelik šok. Se mi pa ne zdi, da bi se kakorkoli spremenila, niti ni bolj crkljiva, tudi ljubosumja ne kaže. Skratka super... No, super do danes... Mirna je neki začela kašljat. Zvečer je še zakuhala. Pa sploh ne vem kje bi lahko kaj staknila, ker itak že ves teden ni v vrtcu. Jaz sem si pa zvečer pri dojenju tako čudno poležala vrat, da me vse boli in ne morem spat in zato sedaj tapkam . Mater ja... zmatrana sem, zaspana sem, pri dveh mulcih čista tišina v hiši, jaz pa spat ne morem . Ma, bo že boljš... Tako, zdaj sem vam pa napisala, he he ... Držte se punce in čim manj boleč porod vsem! viv
|