|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE 2006
2.11.2006 8:23:29   
mojčika
Uf tu pa še vlada zatišje...iz groznega dne...v lep sončen, a mrzel dan...zdaj se mi zdi, da bomo pa kmalu aktivirali zimsko vrečo, jo bom dala kar prat, jo raje dam vanjo in manj oblečem, ker bundic res ne mara, ko bo pa bolj mraz, ji bom dala gor pa še kombinezon...

Zobek raste, je že čez čeljust, a še vedno v koži user posted image , no bo pa verjetno kmalu, vstali smo ob 6.00, a smo čez pol ure spet malo kinknili do 8.00, pasalo, so bile igračke preveč dolgočasne, pa je posnemala mamo zraven sebe user posted image

No dekleta čakamo na vas

Bravo jaz, sem pridna, sem dobila še eno zvezdico danesuser posted image user posted image user posted image

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1251
2.11.2006 8:40:54   
Marelica
Dobro jutro!

Mojčika, čestitke za zvezdico. Pa MM tudi, da tako pridno mamico pusti na RR debatirat user posted image

Mi smo pa danes dočakali že prve snežinke. No, sem imela srečo, ker sem ravno takrat skozi okno pogledala, ker zdaj je pa že mimo. Zima se še začela ni, jaz pa že komaj čakam pomladi. Je tak žalostno, ko so že skoraj vsa drevesa gola, zjutraj se megla vlečejo... Sama sreča, da v hiški sije naša mala sončicauser posted image .

Nimam kaj novega za napisat, zobkov pri nas še itak ni, samo malo sem prišla zatišje razdiratuser posted image .

Lepo se cartajte!

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1252
2.11.2006 11:10:35   
maja979
pozdravljene aprilke.
no pa sem spet na natu.
en mesec nazaj smo se preselili v kočevje in sedaj smo končno na svojem. smo v podnjem delu hiše - živiva pri starših od user posted image . za prenos interneta oz. priključka pa sva morala čakat tri tedne pa še to bi bilo verjetno dalj časa, če ne bi midva non stop klicala na siol.

kot že verjetno veste se nam ja gabrova operacija prestavila za en mesec... dan pred sprejemom je gaber dobil vročino in zdravnica se je odločila da ne more it na operacijo. tako smo dobili nov datum 8. 11. 
gaber je vse po vrsti od korenčka, čežane, razne kaše, kakšno juho ( porovo ), krompirček, banane... v glavnem kar mu damo vse poje.
me pa zanima kdaj ste svojimuser posted image  dale v roke kakšen košček kruha - zaradi glutena mislim.
drugače pa pridno rastemo in se redimo.
jutri imamo sistematski pregled in pa pregled za operacijo. upam da ne bomo staknili kakšnega prehlada ali pa viroze. spet mu bodo vzeli kri. morm pa pohvalt gabra, da ni čisto nič jokal ko ga je pičila v prstek. 

gaber je že velika čveka , vsak dan se nauči kaj novega in to kar ponavlja in ponavlja. ga je zelo fino gledat.
aha še nekaj. a vaši malčki prespijo celo noč? mi se zbudimo 1-2x na noč
pa ves čas je lačen. kaj naj mu dam za večerni obrok in koliko. hvala za odgovore že v naprej. no toliko za zdaj.
pozdravček

p.s.
sem že nekaj dni nazaj napisala cel spis, pa mi nekeko RR ni delala, upam da bo zdej ratal... 

zbiram kode čajev 1001 cvet

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1253
2.11.2006 14:27:57   
maychika
kakšna zvezdica? v čem je to fora?

maja979 mi smo kaka 2 tedna nazaj dali žemljico za grickat (je bila 6 in pol stara)

mi se zbujamo celo noč vsake toliko...pa damo malo kompotka in dudo in zaspimo nazaj. Se pa veliko premetava, tko da me še to povrhu zbudi in sem pol vsa neprespana, čeprav na koncu ko pogledaš še kar pridno spi, pče ne bi zaradi kompotka vstala ene 3 do 4 krat na noč in se zaradi premetavanja zbudila še dodatnih 5 krat.

mi ji pred spanjem damo milupin keksolino...pol pa nič več do jutra. Danes je spala od malo čez sedmo zvečer pa pol z zbujanji do skoraj osmih zjutraj...po eni uri in pol je pa neverjetno zaspala še za dve uri med mamico in atijem na ta veliki postelji, Rekord.!!!

grem...se je zbudila...

lp

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1254
2.11.2006 15:02:43   
mojčika
Hi hi Maychika, ti imaš dve, jaz imam pa tri zvezdice...user posted image user posted image user posted image

Danes je res lepo, a piha kouser posted image , tako da sva se le nesli malo ven, da se zime navadimo, če jo bom zdaj imela not, potem jo lahko zapečatim v stanovanje do pomladi...Menda pa razsajajo viroze, upam, da ne fašemo kaj...

Maja979 mi načeloma spimo celo noč, sem pa tja se ob 5-6 zjutraj zbudi, nap.  danes, predvsem sedaj, ko smo menjali uro, se ob 6-ih napapava in mogoče še do 8-ih spiva...

Zvečer okrog 6.00 jemo Milupine mlečne kašice (rice, rice-cor, s keksi...), spat gremo ob 20-ih z 180ml mleka...to zadostuje za celo noč...

Gluten mi že jemo, torej skorice kruha in baby piškotke, a ne tistih s cukrom, Hippove in ene iz Italije...

Maja in Gaber držimo pesti...

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 1255
2.11.2006 15:12:09   
maja979
user posted image user posted image  že tretji zobek je pokukal na danuser posted image user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1256
2.11.2006 15:27:44   
Marelica
user posted image  Maychika, si me nasmejala s svojim vprašanjem o zvezdici. Mi2 misliva na zvezdico ob imenu: več postov -več zvezdic. In mojčika je ravno danes presegla št.500. Kdaj pa je naslednja? Mislim, da bo treba še kar pridno pisat za 4., a ne mojčika?

Jaz sem ji tudi že dala žemljico grickat, samo jo je začela tako v usta tlačit in grist, da sem se ustrašla in ji vzela stran. Ona pa v taaaaaaaaaaki jok. Naša je sedaj postala tako občutljiva, če ji kaj stran vzameš. Je ne potolaži, če ji isto stvar ponujaš nazaj ali zamenjaš z drugo. Jo je treba po obupnem joku kar malo pocartat. Meni pa gre zraven tak na smeh, si ne morem pomagat... A so vaši že tudi taki egoisti postali?
Aja, danes sem ji pa kar kruhec na koščke trgala in ji dajala v usta. Ji je bilo ful všeč, edino malo se ji je na nebo limalo. Glede glutena mislim, da zdaj ni več take panike. Naša recimo že je Frutkovo žitno kašico, v kateri JE gluten. Piše pa gor po 6. mesecu. Sicer pa bi v primeru kake reakcije takoj prekinila.

Maychika, drugače pa ne bi rada preveč pametovala, ampak mislim, da bi imela Tia bolj miren spanec, če bi ji ponoči dala mleko namesto kompota. Jaz sem pri naši tudi prakticirala razredčeno mleko (ker pač drugega noče pit) in se je samo premetavala po popitem. Pa sem si potem mislila, odvajanje gor ali dol, če je lačna, naj ima svoje mleko. In res se je premetavanje končalo. Zdaj pa par noči že celo prespi celo noč. Mogoče pa le ni potrebno tako nasilno odvajanje, ker user posted image  sama bolje ve, kaj potrebuje.

Maja979, ti verjetno še dojiš, če prav vem? Ker mislim, da pri dojenih user posted image  ni nobena redkost, da se tolikokrat na noč zbujajo. Ja, po eni strani ste mamice z mlekom srečnice, po drugi strani pa imamo flaškarice vseeno eno prednost. No, jaz v večerni obrok nisem vključila nobene kašice. Sem ugoovila, da ji mleko najbolj odgovarja in tudi ni lačna. Je pa tako različno od dojenčka do dojenčka, da najbolje kar sama ugotovi, kaj Gabru najbolj paše. Mogoče katera od mlečnih kašic, količina pač toliko, kolikor poje. Joj kak sem pametna user posted image .

Drugače pa držim pesti, da bodo Gabra virusi pustili na miru in da bo lahko korajžno odšel na operacijo. Je kar zoprno, če se termini prestavljajo, sploh če veš, da bi lahko bilo zdaj že za vami. Ja, pa saj to bo pa zdaj hitro,user posted image

KSENIJA, a se zmeniva za naslednji teden? Da ne bo prej sneg zapadel.

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 1257
2.11.2006 15:47:47   
maja979
ne ne. midva se je dojiva že od drugega meseca naprej.
mu daje prilagojeno mleko in pa rižek od milupe not pa popije 180-200 ml.
jaz tudi upam da nas bodo virusi pustili pri miru. pa sej bo vse ok.
danes je pri nas v kočevju snežilo

user posted image

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1258
2.11.2006 18:00:29   
Anonimen
Hehe, amaterji! Jaz imam že nekaj časa 4 zvezdice user posted image user posted image user posted image . Po eni statistiki sem med 30-imi najbolj aktivnimi člani RR. No, ja, saj ne vem, če se je s tem ravno za hvalit user posted image . Očitno imam veliko preveč prostega časa user posted image user posted image user posted image .

Naša user posted image  je zadnje tri dni nekam slabe volje, sitna, jokava, neprestano bi se stiskala. Ne vem, kaj jo daje, zobki ali GH. Ves čas si nekaj tlači v usta, slini se kot bernardinci, po drugi strani pa sem ji začela uvajat jabolko, mogoče jo ščiplje? Ali je pa nekaj povsem tretjega. Luna, vreme...user posted image

Naše spanje se je sedaj znormaliziralo. Ponoči se zbudi 1-2x za podoj, vmes še kakšnih dvakrat predrami, ampak jo duda uspava nazaj. Zbudi se okoli pol osmih. Očka ne rabi budilke za službo user posted image user posted image user posted image .

Tudi naša je do prejšnega tedna na ves glas čvekala mamamamamamama in atatatatatata. Zdaj je na to malo pozabila in je spet aktualno pihanje mehurčkov. Naslednji teden bo pa spet nekaj novega. Eh, hitro rastejo ti naši malčki.

Zvezdica, tudi naša user posted image  se ponoči, predvsem pa zvečer, ko zaspi, zbuja v joku. Očitno intenzivno sanja. Pomaga, da jo čisto zbudim in potem spet uspavam, ali pa da jo spečo vzamem v naročje, jo božam po glavici in prepevam, toliko, da čuti mojo bližino. Ko globoko zaspi, jo odložim nazaj v posteljico. Ubistvu delam isto kot ti.

Letos dojenčki kar dežujejo. Očitno je bila res dolga zima user posted image user posted image user posted image . V zadnjem tednu sem slišala še za tri nove dojenčke, ki so jih dobili moji bivši sošolci user posted image user posted image user posted image . Lepo.

A že kaj pričakujete Božička / Dedka Mraza/ Miklavža? Jaz sem že kar nekako v pričakovanju, kaj bo letos prinesel. Bo malo drugače, prvi prazniki v troje.

Grem še drugam po forumu pogledat, da hitro naberem, 5 zvezdic user posted image user posted image user posted image . Catch me if you can user posted image .

LP

(odgovor članu maja979)
  Neposredna povezava do sporočila: 1259
2.11.2006 20:22:02   
eya
O, Ankica, sem mislila, da sem jaz največja čvekica med aprilkami, pa vidim, da si ti še večja user posted image  Ampak, le pazi, da te ne ujamem...user posted image  Sicer pa za 500 objav dobiš 3, za 1000 pa 4 zvezdice.

Jaz se že posebej veselim božiča, juhu, to bo luštno in čist drzgače kot prejšnja leta...

Joj, te viroze, upam, da nam bojo vsem skupaj čimbolj prizanesle. Sicer sva bila mi2 eno dobro uro zunaj kljub vetru, sam sva se kar fajn oblekla. Ja, pa še popoldan smo šli v Leclerc, no na srečo nismo nobene buci-buc-tetke srečali, tako da najbrž nismo kakšen virus domov prinesli (upam)...

Maja979-Žiga še ni dobil kruha, to mo mislimo dat čez 1 mesec. Sicer pa večerja mlečne riževe kašice, ponavadi od Milupe. Največkrat riževo ali pa riž+koruza. To je mal pred sedmo, ob 8ih se pa še podoji, pa zdrži potem nekje do 5ih...

Za jutri so pa še nižje temperature napovedane...

Lahko noč!

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1260
2.11.2006 20:54:45   
mojčika
Ankica tebe je za kregat, kje dobivaš zvezdice, pri Aprilkah si bolj poredkouser posted image , tudi tukaj jih nabiraj, hecam se...

Nasilno odvajanje, tudi jaz nisem za to, sem probala dvakrat, a sem po dveh dneh odnehala, ker sem videla, da mleko še rabimo, ko pa je nekaj noči prespala, ji pa nisem več hotela dati mleka oz. sem dala razredčenega, ker čaj jo je le premetaval, ko je bila pripravljena, je poštekala, da tega pa ne bi pila, je pa šele mesec dni, od kar spimo noč...sedaj se zaradi nove ure zbudi ob 6.00 in ji dam kar mleko, nerazredčeno, pa še malo pospimo, ampak spanje od 20.00-6.00 je celo noč, a ne...

Danes sem kupila volnene žabice, ki se zaprejo na ramenčkih, take kot smo mi nosili včasih, so fine za valjanje, ker v hlačah gre težje, pa tudi za spanje so fajn, za pod hlače...dober nakup, a so rekli, da so te zadnje, da jih ne delajo več, škoda...
Oprali smo zimsko vrečo, ker je res mrzlo, tako piha, da nam skozi dimnik kar žvižga..

No Aprilke...
Pridno nabirajte zvezdice...

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1261
2.11.2006 21:41:09   
barba
Meta je dobila prvi zobek!user posted image user posted image user posted image

maja979 - pri nas spimo skoraj celo noč, kar pomeni, da se včasih zbudi, potem pa prižgemo luč in kmalu zaspi nazaj brez kakšne hrane. Zvečer popije 210ml AM z rižolinom (Milupa), kar ji zadostuje do 8h zjutraj. Zvečer pa zaspi tud okol 8h. Žemljo je kakšnih 3 tedne, samo ne sveže. Pustim jo čez noč na pultu, da se malo posuši in jo potem lahko gloda. Naenkrat ji dan 1/4 žemlje al pa še manj. Tud piškote glodamo, brez sladkorja. Mislim, da po pol leta ni panike zarad glutena. Če pa opaziš reakcijo pa nehaš dajat.
Držim pesti za Gabra!user posted image

mojčika - menda res ne delajo več takih žab.user posted image  Srečnica, da si jih še dobila. Jst sem dobila samo ene, pa še te so od moje sestrice, ki je zdaj stara 6 let. So še ful lepe.user posted image  

Sem šla dons mal v šoping, po blago za Meto. Zdej morem samo če cajt poiskat za šivanje. user posted image  Bom sama bundo zašila in nekaj posteljnine za user posted image , pa še ... Bla bla... nazadnje bo prej zima mimo.user posted image user posted image user posted image

Še neki me zanima: tiste, ki ste že diplomirale, kolikokrat ste mogle popravljat diplomo preden je bla OK? Men tole že mal najeda!user posted image  Mentorja ful ni v SLO, pol ga pa lovim in čakam v tripuser posted image . Za znort!

Sm hotla še neki napisat, pa mam še zmeri sir sindromuser posted image user posted image

Lahko noč!

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1262
2.11.2006 21:46:00   
barba
user posted image

Tole naš mali jedec.

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 1263
2.11.2006 22:08:48   
halena
Opa,Marelica!!Mi smo tiste izjeme,ki podirajo pravila-se dojimo in prespimo noč od konca prvega meseca naprej!user posted image   še vedno trkam!!user posted image  ( 21h-9h) Ko smo se bližali 4.mesecu smo 2 tedna imeli nočne zaradi zobkov,pa ravno na morju smo biliuser posted image  in mama je bila zjutraj,kot da bi jo tank povozil..pa smo imeli samo eno bujenje,tako da si sploh ne predstavljam,da bi se mi to dogajalo še zdaj..Saj vem,da se človek navadi hitro na vse,ma se pa še hitreje 'razvadi' na tak luksus.Meni je mučno it sredi noči kdaj na WC,in od lenobe niti ne grem,če ni ravno nujno.Tako,da prvi zobki so mimo,zdaj pa nam veselo rastejo še ostali in jih moramo kar sami otipat,da vemo da imamo spet kakega novega. kruh,piškotke in meso že 'sekamo'.user posted image

Smo pa opustili en mlečni obrok(dojenje ob 15h),torej od 12h-18h jemo izključno GH in imamo še 4.mlečne obroke.

Maja979,Gaberčku želim mirno in uspešno operacijo,tebi pa poouser posted image oolno topline in ljubezniuser posted image user posted image user posted image ,ki jo boš potrebovala v tem času!!user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1264
2.11.2006 22:29:25   
mojčika
Barba, če jih želiš še ene žabice, ti jih lahko kupim, imajo še ene, če me bodo počakale, so 2000sit, velike 74-80...nam so ravno prav, so ozke, tudi če ste manjši od 70, vam bodo prav...

Nočko

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 1265
3.11.2006 3:18:55   
maja979
ojla
tudi mi smo gaberčku kupili takšne žabice. in to velikost 80 pa so mu prav. kupili smo jih v artpletu v kočevju.bile so pa okrog 2000 sit.user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1266
3.11.2006 7:40:40   
mojčika
Dobro jutro, v slano jutro...

No po tem takem, se žabice še dobijo, so res super, naša številka bo zdržala do enega novega leta (74-80), Maja989, če imajo pri vas tudi večje, se lahko priporočim za kakšne, ti pošljem dinarčke naprej, zdaj ko vem, kako so te žabice super fletne, bi kar težko brez njih...PROSIM

Mi tudi imamo prvi zobekuser posted image user posted image user posted image tista trojka, po mojem zna biti to, kar je rekla Eya, moti me samo to, da je ta bela pika trda kot zob...

(odgovor članu maja979)
Neposredna povezava do sporočila: 1267
3.11.2006 8:39:48   
ksenija.
Sem vas spet malo prebrala in sproti kaj zapisala.

Blaža, že dva dni nekaj daje, upam, da so zobki in ni samo tečen postal in bo sedaj tako ostal. Ker je res naporen, se samo joče in samo na rokah hoče bit.

Je pa sedaj začel že naprej plazit, je kar posrečen, ko je dobre volje in vidi kaj zanimivega na tleh, je tako hiter, da je joj. Pa »mama« je rekel. Vem, da je bilo to samo zako neko mrmranje, je pa bilo ful lepo za čut.

So mi na Dan mrtvih skoraj roke odpale, ko sem ga nesla na pokopališče, pa še marelo zraven, je mogel glih takrat začet it dež. Saj je moj tudi jamral, ko je imel Zalo prek. En dan prej, ko smo bili na pokopališčih v Prekmurju, je bilo čisto drugače, ko ni bilo dežja, pa še gužve ni bilo.

Vidim, da je blo med našimi aprilčki kar nekaj padcev. So res že ful mobilni in pridejo do zastavljenega cilja. Jaz imam sedaj Blaža najrajši v stajici, samo kolikor se Zale spomnim ni prav dolgo uživala v njej, je hitro pogruntala, da sem jo tja odložila, ko sem morala kaj naret in da je v »zaporu«. Potem pa je kar tiste ročice ven držala in jokala.

Sem bila prejšnji teden na obisku pri eni marčevski rr-jevki. Kar nisem mogla verjet, koliko se en mesec pozna pri dojenčkih. Sem samo gledala, ko se je punca prijela stajice in se postavila na noge. Pripravite se, tudi naši aprilčki, se bodo počasi začeli vstajat in nam uhajat, potem bo šele veselo. Marelica, če bova na srečanju sami, sem mislila vprašat, če lahko ta marčika pride zraven na najino srečanje?

Meni je vseeno kje se dobiva Marelica, lahko tudi pri meni doma, pa tudi ostale ste vabljene. Drugače pa ima Qlandija previjalnico, sicer ne vem kakšna je, ker je nisem šla pogledat. Smo se včeraj peljali čez Ptuj in se ta napis Qlandija zvečer ful sveti, pa naenkrat Zala pravi, »mami tam je Qlandija«, jaz sem samo pogledala. Ima res ful dober spomin.

Maychika, jaz še enkrat noseča, saj ne, da si ne bi želela, si oba še enega želiva, samo ne še zdaj, naj mala dva malo zraseta, ker je že sedaj ogromno dela. Saj ko včasih razmislim, pa bi bilo res najboljše še kar sedaj enega imeti, potem pa mir. Bo sedaj mogoče malo boljše, ko bomo imeli atija vsak dan doma.

HAlena, te popolnoma razumem. Tudi jaz sem naveličana teh procedur in istih dnevov, pa pakiranja. Pri meni je to vse pomnoženo z dva. PA zjutraj je treba oba porihtat, pa bi rada bila oba na vrsti in se dereta, potam pa sva midva z Blažom že porihtana, pa Zala ne bi nikamor. PA gremo kam na obisk, pa nesem Blaža, Zala pa niti iz avta noče, da morem še njo nest…. Pa non stop sem sama, nikomur se nimam za potožit in kaj za pogovorit. Tak težko se z obema kam od doma spravim, da raje ne grem nikamor drugam kot samo k moji mami. Ker če grem kam sama z obema, je groza. Pa saj sta pridna, samo drugje ne moreš nikamor Blaža dat, pa Zalo moreš gledat, da ne prime kaj nedovoljenega…
Včasih res komaj čakam, da bi šla kam v službo in bi prišla malo ven iz tega vsakdana.

Marelica kdaj se bova zmenile za najino srečanje??? V torek imam z Blažem ob enih posvetovalnico, v petek pa imam z Zalo dopoldan zobozdravnika.

Zala 2.10.2004
Blaž 15.4.2006
Iztok 5.10.2007
Uroš 7.3.2009

Slikice mojih sončkov: http://mojitrijesoncki.moj-album.com/
Moje ustvarjanje: http://ksenija.moj-album.com/

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1268
3.11.2006 9:30:03   
eya
user posted image

Še tortica za Kristino, našo najmlajšo "aprilko"-vse naj, naj...

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 1269
3.11.2006 10:10:21   
eya
ksenija.-sem malo pokukala v tvoj album-ti pa si res prava majstrica za razna ročna dela. Te prav občudujem, jaz imam dve levi roki za te stvari... pa sploh ne vem, kje ob dveh otrocih sploh najdeš še čas za to. Aja, pa vsa pohvala tudi zato, da zmoreš sama z dvema otrokoma. Kako to da tamalo nisi dala v vrtec? Jaz si sploh ne predstavljam, kako bi zmogla dva taka majhna mulčka uštimat. Aja, pa huda slika, tista, ko vaš očka Zalo vrže nekam v nebo...

Čestitke MM in Meti za nova zobka user posted image user posted image user posted image  Žiga je še vedno brez... Razmišljava, da bi ustanovila Klub brezzobih user posted image ... user posted image user posted image user posted image  Sam ne vem, če ne bo samo Žiga članuser posted image

barba-mojo diplomo je mentor ene 3x pogledal, mogoče še malo večkrat, ker se mu jo dostavljala po delih. Če mentorja ne moreš dobit, se probaj zmenit, da mu jo kar mejlaš... Pa tudi tebi vse pohvale za šiviljske podvige...

Aja, pa še tole bom kar prilepla, ker sem ravno odgovorila na forumu Uvajanje GH, pa je tukaj podobna debata:
"Punce večkrat pišete, da pazite, da ni reakcije, ko dajete gluten. Ampak pri glutenu ne gre za klasično alergijo v smislu flekov po ličkih kot npr. po jagodah, ampak lahko prezgodnje uživanje glutena povzroči celiakijo kasneje, ko so npr. otroci že v šoli. Če slučajno ne veste, kaj je celiakija-spremeni črevesno sluznico v taki meri, da pride do motenj absorbcije hrane iz črevesja in torej posledično pomeni hujšanje, motnje v rasti, pomanjkanje vitaminov. Pa tudi druge, še večje težave povzroči. Zdravilo? Ga ni oz. je potrebno izvajati strogo dieto, ki ne vsebuje izdelkov iz pšenice...torej brez palačink, piškotov, testenin...oz. mora biti vse iz moke, ki ne vsebuje glutena."
Pa vas nočem strašit, saj to prezgodnje uživanje glutena meri predvsem na obdobje pred 6. mesecem in to verjetno, če gre za kaj več kot 1-2 piškota/teden. Je pa mnenje pediatrov (itak) deljeno: eni dajo zeleno luč za gluten že po 6. mesecu, naša pediatrinja pravi, da šele po 8., nekje po Evropi pa celo po 1. rojstnem dnevu...

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1270
3.11.2006 14:05:27   
mojčika
Ena dobra in ena slaba novica...dobili sva novo sosedo, bo naša MM imela novo družbo, slaba pa je ta, da so v Nemčiji testi za bakterijo spet pozitivni...

Smo šli danes gledat ovčke, me je bilo kar malo strah, jih nismo nič šlatali, saj vem, da delam paniko, a za svoje muce lahko garantiram, da so zdrave, za druge živali pa ne morem, mislim, da kar ne bom dovolila, da bi šlatala kake druge živali zunaj...

Mi bomo danes prvič jedli rumenjak s paradižnikom, bomo videli...

Eya ja imaš prav, jaz sem za to vedela, a sem se odločila, da bomo začeli, v družini te bolezni nimamo, je pa menda zelo dedna, kaj vem, vsaka se bo odločila zase, jaz sem se tako in upam, da se enkrat ne bom tepla zaradi tega... Jemo pa zelo malo glutena...če pa katera hoče, naj pa kupi piškotke in makarončke brez glutena, ki so za bolnike s celiekijo, jih imajo v vseh večjih centrih...tako da lahko popestrite jedilnik...je pa žal kar drago, a tamalčki tako malo pojedo, da ni panike...

Diplomo sem dala pregledati dvakrat, se mentorici ni dalo več brat, ker je bila dolga 450 strani...hecam se...(o branju, ne o straneh)

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1271
3.11.2006 16:20:21   
mojčika
Nam pa je danes totalno uspelo kosilo za MM, je usta odpirala ko velik...
Jedli smo pa vsi...

Tri sveže paradižnike sem olupila, lahko jih date za par minut v krop, da se sami olupijo,...malo čisto na drobno narezane čebule....olivno olje ...tako sem vse skupaj kuhala eno uro, ne dodajat vode, se kuha v paradižnikovem soku, ko je kuhano, sem pretlačila s tlačilko za pire in dodala dva rumenjaka...midva sva to jedla s testeninami, MM pa z rižem...joj kako lepo je gledat, ko sama odpira usta za še, med jedjo je dobivala še hruškov kompot, na koncu pa še en košček skuhane hruške...seveda sem kompot skuhala sama, ne kupljeno...

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1272
3.11.2006 16:31:46   
Anonimen
Mmmmm, Eya, kakšna fina tortica, hvala.

Barba, jaz sem pisala dve diplomski, ta prvi mi je mentor pregledal dvakrat, prvič konkretno, drugič samo popravke. Za drugo diplomsko sva se z mentorico kar po emailu menile, pravzaprav se v samo vsebino niti ni vtikala, jaz sem ji poslala vprašanja, ona pa mi je svetovala, kjer se mi je zataknilo. Konkretno mi jo je pregledala enkrat in potem sem jo lahko dala vezat. Sta pa bila oba moja mentorja zelo fajn. Nekaterim kolegom so njihovi mentorji kar malo zamorili, čeprav so svoje delo opravili več kot konkretno. Ena kolegica je morala diplomsko popravljati zagotovo 20x, mentor se ji je spuščal v take podrobnosti, da je neverjetno, popravit je morala vse, s čimer se mentor ni strinjal, čeprav je kolegica vsako stvar argumentirala in podprla z dokazi in statistiko. Odvisno torej, kakšnega mentorja imaš, eni so zelo človeški, drugi spet ne.
Mojčika, o čem si pa pisala, da si nabrala toliko strani? Meni je vse dol padlo, ko sem dosegla sto strani, se mi ni več dalo pisat, sem kar zaključila, čeprav bi lahko še marsikaj naredila.

Ksenja, dobra si, skrbeti za dva otročka. Nas to še čaka.

Kar se tiče goste hrane, bi rekla takole: nobena skrajnost ni dobra, niti goveja župca pri treh mesecih, niti uvajanje točno po razpredelnicah. treba je najti neko sredino in slediti svoji intuiciji. Včasih je dobro malo počakat, preveč pa spet ne.
Meni je bilo npr. hecno, kako pravijo, da je materino mleko najboljše za otroka, ker je najbolj zdravo in vsebuje najmanj škodljivih snovi. Doma sem iz okolice Idrije, tam imajo ljudje v telesu veliko preveč živega srebra, urana, radona,.... in mi ne more nobeden reči, da je moje mleko bolj zdravo kot adaptirano. Res je treba pazit pri vseh teh kemikalijah, škropivih in podobnih zadevah, ki jih danes dobimo v hrani, vodi in zraku, ker preveč tudi ni dobro za te naše male vražke. Po drugi strani pa, če jih od tega popolnoma izoliramo, torej otroka hranimo samo  z bio in neoporečno hrano, ja saj bo bogi revček čisto neodporen in nepripravljen na vse strupe, ki ga čakajo v okolju.

Čestitke vsem zobkarjem!

Zdaj grem pa še malo na druge forume pogledat, da bom dobila 5 zvezdic user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu mojčika)
  Neposredna povezava do sporočila: 1273
3.11.2006 16:40:20   
mojčika
Doma sem iz okolice Idrije, tam imajo ljudje v telesu veliko preveč živega srebra, urana, radona,....

Ja Ankica, tudi jaz sem o tem razmišljala, ko sem brala eno študijo, da mame v velikih prestolnicah svojim malčkom celo škodijo, ne koristijo, ker je mleko napito vseh možnih svinjarij, prav tako, kot če mama kadi ali pije...

Moja diplomska, no da se boste malo nasmejale, LJudsko slovstvo, in sicer nabirala sem nagrobne napise, ki sem jih potem analizirala literarno-teoretsko...ja ja po pokopališčih sem hodila tri mesece, da sem nabrala dovolj gradiva...
No hec, ki se mi je pripetil na pokopališču v Šempetru...en star gospod me je med popisovanjem vprašal, če je kdo pobegnil s pokopališča, da popisujem...

Tako ima moja diplomska 100strani gradiva in 350 strani analiz...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1274
3.11.2006 18:38:45   
Marelica
Ksenija, meni načeloma paše vse dni razen v četrtek, ko ima tamala fizioterapijo. Očitno nama ostaneta le ponedeljek in sreda. Oziroma nam. Marčika je seveda dobrodošla, res ne vem, zakaj bi imela kaj proti. Tudi DrejcDrejc in ostale vabljene, samo malo dvomim, da bo katera prišla, tak da se kar fiksno počasi zmenimo. Aja, no, pri nas je danes že zapadel sneg. Če bodo pa taki vremenski vplivi pa iz moje strani odpade. Se mi ne zdi primerno izpostavljanje prometnim nevšečnostim, ker ne gre za kaj nujnega. Kak lep dan bo pa letos še ja prišel. Upam! Ura pa meni nekje najbolj paše po 10h pa do 15h. Ksenija, tako, zdaj pa ti fiksno določi kraj, datum, uro, prosim. Ah ja, kako je pa kaj s parkiranjem v Qlandiji? Mislim, je brezplačno?

Malo prej sem naši tamali prinesla v sobo prvo sneženo kepo (čisto rahlo zmečkano). Jo je s kazalčkom prijemala in začudeno gledala, kako se topi. user posted image

Hehe, Ksenija, sem tako na hitrco prebrala, da si noseča. user posted image  Sem potem ugotovila, da nisi. No, meni bi se pa vseeno fajn zdelo, ker sem postala prava ljubiteljica nosečk in mamic.

Diplomske pa meni mentor niti skozi ni pregledal v celoti, ker sem mu jo po delih nosila in sva že vse prej razčistila. Ja, barba, te pa čisto razumem, da imaš že poln kufer vsega.

Danes sem tamalo malo nesla ven. Je bilo ful mrzlo ampak tudi sonček in brez vetra. Sem jo oblekla že ko eskima, da ne vem, kako jo bom pa še kasneje lahko sploh bolj user posted image . Sem bila pa potem prav šokirana, da je imela kljub termo štrampelčkom + termo nogavičkam ledeno mrzle podplatke. Seveda sem jo čisto slekla in ji s toplomi rokami masirala nogice, da so se spet ogrele. No, zdaj pa res nimam pojma, kaj naj ji naslednjič še nataknem na nogice in če bo sploh pomagalo. Ker copatke sem ji kupila tiste podložene, podplat pa se mi zdi kar tanek. Kaj imate pa druge?

Halena, se opravičujem za napako. Čestitam za prespane noči. user posted image  Res imate pridno punčko. Ampak verjemi, da se navadiš tudi vstajat ponoči in ni nič težko, če le potem lepo zaspi nazaj. Jaz se kljub nočnim polnjenjem flaške počutim prava srečka, ker joka pa pri nas res ni (ponoči, mislimuser posted image ).

Ja, čestitke tudi ostalim za zobke!!! Eya, našo Katarino vključujem v klub brezzobihuser posted image do nadaljnjega. user posted image

Mojčika, glede te bakterije sem govorila s prijateljico veterinarko. Glej, kaj mi je napisla, da ne bo preveč panike:
To je ena vrsta (sev) bakterije imenovane Escherischia coli. To je večinoma nepatogena bakterija, ki je je povsod polno. EHEC je hemoragična oblika te bakterije in je precej patogena - ampak toliko bolj kot salmonela, kot je tam napisano vseeno ne. Okužimo pa se lahko vsi, a je najbolj razširjena v teh malo bolj eksotičnih deželah (Afrika...) kjer se okužiš s surovo hrano ali vodo. Če stvari dobro prekuhaš ( t.j. hrano, vodo), pri nas vodo klorirajo (sicer pa itak ni okužena - razen tam kjer je z gnojem ali kanalizacijsko vodo je malo bolj panika) - v glavnem ta bakterija je precej neodporna na razna čistila, temperaturo....... Ne vzganjat panike, ker je to res tazadnja (skoraj) bakterija, zaradi katere bi bilo to potrebno - osnovna higiena čisto zadostuje. Obolenje se zdravi z antibiotiki, eden prvih znakov pa je krvava driska, zaradi katere, verjemi, nobena mamica ne ostane hladnokrvna. Ostala dva sindroma nastopita kasneje, zdravita se pa simptomatsko ( se pravi se preprečuje posledice). Diagnosticirajo jo pa tudi sigurno pri nas - če jo mi pri živalih jo najbrž tudi pri ljudeh.
Jana je imela pač veliko nesrečo, da se je okužila v skupini, ko se še ni vedelo... Upam, da se bo čimprej pozdravila!!!!!!

Ankica, ti pa kar pri aprilkah več zvezdic nabiraj. Mislim, da smo tu druge bolj pridneuser posted image

Sneg pa očitno misli resnouser posted image . Lep zasnežen pozdrav in lahko noč!

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?