|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izven zakonska zveza
1.11.2006 21:34:26   
Anonimen
Midva z partnerjem živiva tako že 10 let.Nisva poročena,imava 2 otroka,svoje stanovanje,vsak svoj avto.V prvem letu najinega skupnega življenja,sva imela prebliske o poroki,pa se kar nisva mogala odločiti za to.Najina zveza je trdna,brez prepirov in nesoglasij(dobro,se skregava,ampak nič hujšega.)
Ne vem,ne znam pojasnit,zakaj je tako.Nobeden od naju ne forsira v tej smeri.Zadnjič sem v hecu rekla,kdaj se bova,pa midva kaj poročila?Pa dobim odgovor"eno soboto,pa ne vem katero?user posted image "
Tiste,ki živite v v izven zakonski skupnosti z partnerjem,kaj je vzrok,da se ne poročite?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izven zakonska zveza
1.11.2006 21:37:14   
rija
Po 14 letih in enem otroku, ne vidim razloga za poroko. Če bi se poročila, bi se v prvem letu. Ker pa ni bilo časa, se pač tudi zdaj ne bova. Še otroka se nama ne da krstit, kdo bi le še poroko pripravljaluser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.11.2006 21:43:31   
lan
No evo midva bova tudi imela naslednje leto 10 letuser posted image pa še vedno nisva poročena.Čisto iskreno,sva postala prav "komot"user posted image  pa še veva,da bi naju poroka ogromno "koštala"user posted image user posted image  potem se nama pa zdi,da so druge stvari bolj pomembne (nakup nepremičnine,oprema,avto,.....) kot da bi dala veliko denarja za en popoln danuser posted image user posted image .
Po mojem sva narobej naredila,ker se nisva poročila že takoj na začetku,potem so pa leta kar minevala in prišle druge stvari,.....in sva pristala "na koruzi".
Trenutno nama nič ne manjka in ne čutiva potrebe po poroki,čeprav bi se jaz enkrat zelo rada videla v vlogi neveste,tako da nekoč ,nekega lepega dne morda tudi postaneva mož in žena.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.11.2006 21:44:25   
Anonimen
Da mi za papir dol visi, ohceti (fešte) pa me tudi ne ganejo.

In da zveza funkcionira, je treba delat, pa če imaš papir ali ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
1.11.2006 21:50:48   
lan
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Definitivno,se strinjamuser posted image !!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.11.2006 21:56:38   
soncece24
Midva sva skupaj 5 let, zaenkrat se o poroki ne pogovarjava in nama tudi tako ustreza. Za srečo ne potrebuješ papirja. Da pa se ne bova nikoli poročila pa tudi ne bom rekla (saj veste, zarečen kruh pa takuser posted image )

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu lan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.11.2006 22:01:10   
Pajaca
Zakaj pa bi se??? Nama je čist fino tko kot je. In če sam pomislim na vse priprave in ene maškarade in trume gostov in sebe v beli volančkasti oblekci me vse mine. Men je to eno zapravljanje denarja, raje grem na fajn potovanje (pa ne mi o na izi poroki s starši k moj pravi da mora bit ornk žur)

Če pa se nama bo nekoč nekje daleč stran v toplih krajih zahotel se poročit, se pač bova... pa bova pol vidla kok tapravih prjatlov mava da bodo pršli k nama na poroko.. ha ha

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.11.2006 22:14:17   
lelaval
Midva sva 14  let skupaj, imava 3 otroke in nisva poročena. user posted image  So občasni prebliski, da bi se poročila, potem pa itak vedno prideva do enakega zaključka, da se s poroko ne bo nič spremenilo.
Kaj vem, morda se bova nekoč poročila, ali pa tudi ne.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.11.2006 22:21:57   
firasto
Jaz ne maram ceremonij. Najraje bi videl, da prideš na matični urad ( ali pa k župniku, če bi želel cerkveni štempelj), podpišeš papir, pa je stvar rešena. Ne pa da te futrajo z raznimi floskulami in zganjajo cirkus okrog tega.
Po 8 letih skupne poti in treh otrocih, za katere sem za vsakega posebej podpisal očetovstvo ( zanimivo, poročenim ga pa ni potrebno podpisat, pa ni nujno da so v resnici očetje zakonski možje user posted image ), sva izpeljala vsaj civilno poroko. V nekaj dneh in brez vednosti staršev. V ponedeljek me je Sita poklicala v službo in vprašala, če bi se v soboto na najino obletnico poročila. Odgovoril sem ji da lahko, če dobi papirje. In je šlo. Vso ohcet pa sem peljal v svojem mini kombiju. In če ne bi bilo tako na hitro rešeno, morda še do danes ne bi bila poročena.
No, pa sem se poročil z štirimi naekrat.user posted image

"Kako naj odpustim?"
"Če ne bi obsojal, ti ne bi bilo potrebno odpuščati!"

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.11.2006 23:23:50   
Anonimen
Bila sem poročena. Pregovornih 7 let. In vam povem, da prstan in papir ne pomenita popolnoma nič, če pa sama zveza ni v redu. Kakor tudi pri meni ni bila. Pa otrok ni tudi nič pomagal. Zato sem z otrokom odšla in se ločila.
Sedaj bo vsak čas 3 leta, odkar sem v izvenzakonski skupnosti in imam tudi s Kamikazo enega otroka. Ne vidim nobene razlike (v najinem odnosu), ali bi bila sedaj poročena ali ne. Živela bi na popolnoma enak način, kakor živiva. Morda bi bilo sicer nekoliko manj birokratskih kozlarij, ampak to je pa tudi vse. Vsi papirji so dragi, definitivno pa cenejši kakor poroka.
Trenutno je tast tisti, ki forsira, naj se poročiva. Ja, saj imava to tudi midva nekega lepega dne v planu, ampak sva se odločila, da najprej poravnava dolgove, kupiva stanovanje in najdeva normalni službi. Potem se pa lahko ženiva, ja. Se nama nikamor ne mudi. Jaz imam slabo izkušnjo od prej (hvala lepa za še eno ločitev), Kamikaza pa ni bil še nikoli poročen in ga je poroke, milo rečeno, groza.
Ampak ko pa bo poroka, bo pa tista res ta prava. Fešta cel vikend od Ljubljane do Plitvic. Pa tastov Eurocard (če si ne bo prej premislil). user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
1.11.2006 23:32:26   
lan
Evo Kerensa točno takouser posted image ,pri nama bo enako,če bo poroka,bo ornk fešta,ki pa verjetno ne bo prav poceniuser posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
1.11.2006 23:36:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lan)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
1.11.2006 23:42:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
2.11.2006 9:00:50   
KIKI****
Čisto iskreno,sva postala prav "komot" pa še veva,da bi naju poroka ogromno "koštala" potem se nama pa zdi,da so druge stvari bolj pomembne (nakup nepremičnine,oprema,avto,.....) kot da bi dala veliko denarja za en popoln dan .

midva se se poročila po 3 letih skupnega življenja in po 2 otrocih.. Nekako sva se skupaj odločila in bilo nama je všeč. Poroka je stala 1.200.000 sit, a sva dobila povrnjeno samo v denarju 1.400.000 sit +darila v vrednosti cca. 300.000 sit. sva a denar žal namenila podiranju stare hiše ki jo je močno načel zob časa in za ureditev okolice  po podiranju. 400.000 ki je pa ostalo pa na knjigo kot da jih ni za res hude hude čase.

če se ne bi poročila letos, se verjetno ne bi nikoli, ker potem pač odlašaš. se pa ni nič spremenilo pri nama, vse je enako, popolnoma enako, raezn to da sem omenjena kot žen ain moj kot možuser posted image

lp

(odgovor članu lan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.11.2006 9:05:45   
KIKI****
midva se se poročila po 3 letih skupnega življenja in po 2 otrocih

zatipkala sem se po 4 skupnih letih točnmo na dan poroke. skupaj sva pa točno 4 leta in 4 mesece in 1 danuser posted image

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.11.2006 9:10:34   
Samoyedka
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Da mi za papir dol visi, ohceti (fešte) pa me tudi ne ganejo.

Evo, pod to se tudi jaz podpišem user posted image . Tudi midva sva deset let skupaj, z enim user posted image , čisto lepo se imamo brez poroke. Mali ima itaq atijev priimek, pravno sma tako že izenačena z zakonsko zvezo, na "pankrte" (uf, kako grozna beseda user posted image ) se pa tut noben ne spravlja kot nekoč, tak da...user posted image za koruzo hihihi.

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.11.2006 9:23:15   
smrka
Midva sva prekoracila 5 leto skupnega bivanja, nisva se se porocila, se pa bova. Zakaj se nisva do zdaj:
- sem nenadoma zanosila, in smo kupovali stvari vse novo za otroka,
- preselili smo se v 4 sobno stanovanje in smo zdaj res brez skrbi.

Ko se bova porocila bo oreng festa, zlahte je veliko. Ce se imava toliko rada da sva skupaj, ce nebo kakih vecjih problemov se bova porocila.. cerkvena poroka mi pa dusevno nekaj pomeni... je le drugace biti porocen kot pa samo koruznik.

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.11.2006 9:29:39   
žužu
se bova, ko bodo otroci dovolj stari, da bodo šli za poročne priče.

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.11.2006 9:45:17   
Katrin
Midva sva skupaj že 13 leto; poročila sva se po 10 letih skupnega življenja.
Zakaj? Ker nama poroka pomeni veliko več, kot le list papirja. Poroka ni papir, poroka pomeni zaobljubo in medsebojno spoštovanje (da me ne boste sedaj napadale: seveda sva se ljubila in spoštovala tudi, ko nisva bila poročena...); pa vendar mi poroka predstavlja nekaj več user posted image  (moje skromno mnenje)

Lp, katrin

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu žužu)
Neposredna povezava do sporočila: 19
2.11.2006 10:08:05   
Sita
Je že Firasto napisal, kako je bilo ...
Ni pa napisal, da so sorodniki strašno pritiskali na naju, kdaj se bova že poročila. Vsakokrat, ko sem govorila z mamo in tudi drugimi: "Ja kdaj se bosta pa pororočila? A mislita biti vse življenje koruznika?" ipd.
Če mi to ne bi že pesedalo, se sploh ne bi. Samo sva se potem poročila tako rekoč na skrivaj (za to sta vedeli le priči in trije prijatelji, ki so bili zraven), da nihče od najinih staršev in tistih, ki so naju preganjali, ni vedel za to. In potem so bili spet užaljeni, da jih nisva povabila.
Ljudem se pa res ne da ustreči. Najprej nekaj hočejo in ko to storimo, jim spet ni prav user posted image . Kaj morem, če nama pa ni do ceremonij. No, samo, če jih tako malo povabiš, ni kaj dosti daril. user posted image

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 20
2.11.2006 10:24:02   
tatam
Midva sva se poročila po dveh user posted image  in štirih letih koruze.Ko sva se preselila,so naju na UE vprašali če sva samska ali poročena in potem seveda označli samska!Ko sva prišla ven sva se zmenla,da se v soboto poročiva...In tako je blo! Moji in njegovi starši,priče in konec!
Velike poroke so mi sicer všeč,samo jaz denar raje porabim za kaj bolj "pametnega".Tolko viška pa nikoli ne bom mela,da bi se šla veliko poroko!

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 21
2.11.2006 11:58:24   
bskrle
Poroka je za naju  vrednota in ni nekaj, kar je povezano z denarjem in s fešto ali pravnimi zahtevami. Je svečana javna zaobljuba.
Menim, da če si vzgojen v veri, ima poroka dosti več pomenov, zelo lep se mi zdi obred npr. v pravoslavni cerkvi.
Zdi se mi, da imajo neverni dosti več težav s tem, zakaj se poročiti.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 22
2.11.2006 13:37:56   
Shuka
Tud midva greva v 10 leto skupnega izvenzakonskega življenja in imam občutek, da bi se spremenila, če bi se poročila, ali pa me je strah poroke, ravno zato, da se veza ne pokvari, kaj pa vem, bi pa ne bi. user posted image

Moj je rekel, da ko nama bo zmanjkalo razlogov za žurke, potem se poročiva, do sedaj imava še cel kup razlogov za to.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
2.11.2006 14:15:04   
mojamura
jaz sem bila poročena že enkrat. moj poročni dan je bil grozen....take grozljivke na dan, ko bi se morala meti najbolj fino, ne privoščim nikomur. Tista zveza je šla 'cugrund'....sedaj sem v izvenzakonski skupnosti 3 leta. moj novi partner bi se rad poročil, mel fešto....pa lepo okrašeno cerkev....etc.

jaz sem bila že cerkveno poročena in ni mi do tega (čeprav imam tehtne razloge), da hodim na cerkveno razsodišče, kjer bi ugotavljali ničnost zakona. nimam več ne volje ne moči zato.

moj, se mi zdi, da ma pa totalno zgrešeno mnenje o poroki....to je zanj fešta pa lepe obleke pa čudovita nevesta pa oh in sploh. jaz, če bi se, poročila z njim edino zato, ker ga imam rada-ga ljubim, spoštujem in ker želim z njim tudi biti na jesen življenja. zato pa ne potrebujem ceremonij.

mogoče sem taka zaradi slabe izkušnje....kaj pa vem

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
2.11.2006 20:34:07   
iva01
Midva tud nisva poročena skupaj sva že dobrih pet let, imava skor 2 leti starega sina, živimo skupaj kot mož in žena in smo družina, zato pa enostavno ne vidim razloga zakaj bi se ženila, sej mogoče se bova (verjetno se bova), ko bo več cajta. To, ko ene rečejo da imajo sedaj vsi enak priimek mi je pa najbolj butast odgovor na to vprašanje.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?