Jessy
|
Lep pozdravček! Današnji pohod je bil enkraten. Vreme nam je bilo več kot naklonjeno, le na vrhu nas je prepihal veter - smo pa zato prej šli nazaj v dolino. V glavnem, pravi balzam za dušo! Jutri bo k sreči bolj na easy pouk, ker bomo imeli fotografiranje, pa svečke gremo prižigat k spomenikom, pa tudi en koncert bomo imeli. Fajn bo! Naš dopust se je malce spremenil. Šli bomo samo mi trije, ker prijatelja ne moreta zaradi službenih obveznosti in bomo zato šli šele v soboto v moravske, tam bomo pa do 31.10., tako da Sjug, mislim, da bomo hkrati tam! Morda se pa prepoznava! Malo me pocukaj za rokav, če me prepoznaš ali pa če prepoznaš Nejo (njo boš verjetno prej, kot mene ), ok? Jaz ti že zdaj povem, da te ne bom prepoznala, ker nisem človek, ki si zapomni obraze! Ja, Neja je pa res ornk deklica. Jo bom mogla tudi jaz malce zvagati in izmeriti, ker me že firbec matra, kolk smo veliki. Sklepam, da smo že dosegli 80 cm, morda kak cm več, pri kilah smo pa tudi na 11,5 kg, ko stopi na vago s cunjami vred. Jo bom stehtale še, ko bo nagica! A da ima dolge laske? Hmmm....meni se pa zdi, da ji nikamor ne zrastejo. Res je, da sem jo nazadnje prav konkretno (beri preveč) ostrigla. Zdaj pa čakam, da ji še malce porastejo, potem pa jo peljem k frizerki, da ji naštima eno luštno frizurco. Čez kak mesec bova pa verjetno že lahko šli! Ker sem že ravno pri frizurah - jaz sem bila včerej pri frizerju in sem si malce potemnila lase, saj sem bila že čist preveč blond in taka umetna inteligenca je čist prehuda. Ostrigla sem se tudi, tako da sem zdaj čist nova. Sama sem z videzom zadovoljna, ostali pa me čukasto gledajo, ko jim povem, da sem si lase potemnila - sploh niso opazili barve, le dolžino las. Tia, na tvoj vprašalnik se mi zdi težko odgovarjat. Za moje mnenje je izbira odgovora na tretje vprašanje premalo natančno določena. Da se bolje izrazim...beseda "okoli" mi je premalo natančna. To si lahko zelo različno razlagamo. Morda bi bilo bolje, če bi dala varianto od-do. Ne vem, sam predlagam. Morda bi tudi pri prvem vprašanju dala varianto TRENUTNA starost otroka (saj morda jaz preveč kompliciram, sam je to že skor mal poklicne deformacije, ker skozi težim k natančnosti ....v glavnem, ignoriraj, če sem preveč tečna). Pa v navodilu za reševanje bi skoraj mogla napisat tudi, če je dovoljeno obkrožiti več odgovorov (npr. pri 4. vprašanju). Morda bi mogla tudi naslov malce slovnično popraviti in sicer SIMBOLNO-DOMIŠLJIJSKA IGRA. Se pridružujem tudi mnenju Kety, ki pravi, da ne ve, če je to res že domišljijska igra. Naša se sicer igra na različne načine, ampak nikoli ni vzela nekega predmeta in ga imela za nekaj čisto drugega. Tako, da ne vem, če sploh lahko odgovarjam na ta vprašalnik. V bistvu, bolj kot razmišljam, manj vidim, da so tiste stvari, ki jih Neja počne, res domišljijska igra. Bi pa trenutno odgovorila takole: 1. STAROST OTROKA a) 12-18 mesecev b) 18-24 mesecev c) 24-30 mesecev 2. SPOL OTROKA a) deček b) deklica 3. PRI KATERIH MESECIH JE BILA OPAŽENA SIMBOLNA-DOMIŠLJISKA IGRA a) okoli 12-tega meseca (če bi bilo možno, bi izbrala 14-15 mesecev) b) okoli 18-tega meseca c) okoli 24-tega meseca d) okoli 30-tega meseca e) kasneje 4. NA KAKŠEN NAČIN JE BILA IZRAŽENA? a) uporaba različnih predmetov ( npr. drobna lesena palčka postane v igri toplomer, injekcija ali flavta, metla postane konj), b) domišljijske osebe (medvedek postane v igri dojenček, punčka se javlja v vlogi prodajalke ipd.), c) uporaba različnih dejavnosti (ko na primer otrok sedi na stolu tako, kot bi vozil avto, pestuje igračo tako, kot odrasli dojenčka). d) drugo: ______________________________________________________________ 5. PRI KATERIH MESECIH JE BILA BOLJ INTENZIVNA? c) okoli 12-tega meseca d) okoli 18-tega meseca e) okoli 24-tega meseca f) okoli 30-tega meseca g) kasneje Na 5. vprašanje ti pa ne morem odgovoriti, ker se je to šele začelo in se morda še ne kaže najbolj intenzivno. V bistvu je najbolj intenzivna ta trenutek, pri 15-ih mesecih...ni pa rečeno, da ne bo pri 18-ih mesecih še bolj. Po moje ti nisem nič pomagala s tem vprašalnikom. Sjug, jaz se kar močno strinjam z mnenjem vzgojiteljice, da ne priletet na vsak njen "klic", ker potem boste to redno počeli. Se pa zagotovo kot starš močno ustrašiš, ker pomisliš na najhujši scenarij. No, pa samo da ni bilo nič hujšega! Demi je pa res fenomenalna! Kar stavek je že sestavila! SUPER! DEMI!!!! Zdaj pa grem spat, ker mi občutno spet primanjkuje spanja. Bom skušala nadoknadit v času počitnic! Mejte se fajn, pa se tipkamo pozneje.
< Sporočilo je popravil Jessy -- 26.10.2006 23:16:58 >
|