Žabika
|
Pozdravljene! Ko je Snorklja načela temo o UZ, sem se odločila, da se ne bom vmešavala! Da smo pač odgovorne osebnosti, ki vemo kaj delamo! Vendar pa se moram glede na njeno nadaljno pisanje pač oglasit! Da razložim kako je s tem, čeprav se mi v bistvu zdi brez veze! Ne vem od kje podatek da sem pred prvim pregledom šla še na en dodaten UZ, verjetno je bila pomota, ker jaz tega nisem naredila. ŠLa sem na kontrolni UZ 14 dni po NS, ker me je zanimalo, če moja pikica raste - na NS je bila kar za 11 dni manjša, kar mi nikakor ni šlo skupaj z ovulacijo, pa tudi ne z oploditvijo. Kontrolni UZ mi je potrdil normalno rast v vmesnem času in moje misli so bile zopet pozitivne. Enako je bilo s kontrolno morfologijo. Moja G je na 1 minutnem pregledu ugotovila, da je otroček majhen, ampak je glede na mojo višino rekla, da je pač to čisto normalno (ampak sej otrok vendar ni samo moj - oče otroka ima 1,9m). Temu primerno je tudi pustila PDP nespremenjen. Poleg tega nismo nič pogledali kako je z možgančki, kako je s srčkom, ali so žile res na pravih mestih, ...... pa še bi lahko naštevala. In zato sva se še enkrat odločila da greva do dr. Pušenjaka, ki nama je opravil strokovni pregled. Tudi pogovorili smo se zakaj je bila prva morfologija opravljena tako na hitro, saj jo tudi on opravlja podobno, ko je plačnik ZZZS. S pomočjo predhodnih podatkov iz pregleda NS smo tudi razjasnili dilemo, ali je otrok manjši ali mlajši - oboje meritve so pokazale, da je mlajši! Mogoče je potreben samo pravilni pristop, ampak on je tisti, ki mu zaupam. Razlogov za odločitev glede kontrolnih UZ imam več kot preveč; naj poleg zgoraj napisanega povem samo še tega, da delam v bolnici, kjer srečujem veliko tako ali drugače prizadetih otrok in vsaka mama ima svojo zgodbo - med njimi so žal tudi takšne, da jim na rednih pregledih niso odkrili osnovnih nepravilnosti! Da ne bo pomote; 3D UZ, na katerem ti pol ure gledajo otročička in ti posnamejo cele CDje se mi zdi brez veze oz. nepotreben UZ, kontrole - v smislu drugega mnenja - pa daleč od tega! Sploh če te to pomiri, se splača. Lahko noč, Žabika
|