|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice
23.10.2006 12:10:37   
Jagoda3
Živio user posted image !

Ja res nismo ne vem kakšne čvekle, ampak zgleda da bomo tahujš še ratale.

Slabost malo pojenja, izostren vonj pa bo zgleda ostal do konca nosečnosti. Mi je pa ful toplo pri srcu kt berem vaše počutje, ker vem da nisem edina. Je prav fleten malo poklepatat z ostalimi nosečkami.
Jaz sem ta teden še v službi in že komaj čakam da mine ta teden, ker bom potem imela 14 dni dopust, da se malo odpočijem.
Pa ker imam velike težave s prenizkim pritiskom in utrujenostjo, sem že mal razmišljala če bi doma ostala na bolniški (vendar nisem prepričana če bo to zadosten razlog, da bo šel čez zdravniško komisijo po enem mesecu).

Cicmar - dej mi malo svetuj, če imaš že kakšne izkušnje z zdravniško komisijo. Ker sem slišala, da skoz bolj ostrijo bolniške in baje tud preverjajo če si med bolniško res doma. Ker pa ne vem kako bo z mojo ginekologinjo, ker ima 3 otroke in je veliko na bolniški, pa je zaekrat še v zdravstvenem domu (bo šla pa baje privat - kdaj se pa še ne ve). Pa me kar mal skrbi, če bi hotla ostat skoz doma na bolniški pa če moje ginekologinje ne bo v službi, bom mogla hodit k tisti kt bo nadomeščala (to pa je zelo relativno a ti podaljša bolniško ali ne). Vem pa čim enkrat doma ostaneš te čisto nič več ne vleče, da bi hodil v službo (ker si ustvariš svoj ritem življenja in se čist prilagodiš na to da si doma).
Dej punce kej mi svetujte kako pa vi kej razmišljate o tem da bi ostale doma?

Imejte se lepo in božajte svoje user posted image

(odgovor članu cicmar)
Neposredna povezava do sporočila: 376
23.10.2006 12:43:44   
zalbi
Helou vsem user posted image !

Sem mal prebirala vaša pismca, moram priznat , da sem se prou zabavala.

Jaz sem v 15t, počutim se tudi že bolš, slabo mi je veliko manj, tako da vsaj kej pojem. Kilce še nisem nobene prdelala, tako da zaenkrat še nimam težav s hlači, le gumbi me motijo.

Sicer pa jutri odhajam na dopust, potrebujem počitek, zato grem v turčijo - jupi!

vsem vam želim lepe proste dni, ki so pred nami!

Pozdrvček!

(odgovor članu Jagoda3)
Neposredna povezava do sporočila: 377
23.10.2006 12:46:56   
cicmar
Jagoda3!
Res je, da so kar se tiče bolnišk postali zelo strogi. Se lahko zgodi, da te pridejo preverit na dom-itak te pridejo, če si celo user posted image doma. Takrat pa moraš bit doma. Če te trikrat ne dobijo doma, pol je pa baje piz.....Opravičen je le odhod k zdravniku.

Strogi pa so verjetno postali zato, ker je veliko punc svoje user posted image  stanje izkoriščalo neupravičeno. Tudi sama poznam eno tako.

Moj primer pa je bolniška z tehtnim razlogom, saj sem imela pregrado na maternici, nato je sledil en SS in pri tej nosečnosti sem tudi krvavela....hvala bogu, da je sedaj vse v redu.
Pa tudi moje delo-terensko bi lahko ogrozilo mojegauser posted image .

Sedaj, ko sem že skoraj en mesec doma, pa sem seveda šla  na komisijo. To ne pomeni, da se moraš it kam pokazat, ampak tvoja G napiše mnenje, s tem greš do os.zdravnika, ki ti napiše bolniško in navede razloge zanjo. To oni pošljejo na zavod, ki ti zelo hitro odgovori. Ta dokument dobiš ti, os.zdravnik in tvoj delodajalec.

V mojem primeru sem dobila s komisije odgovor pozitiven-torej bolniško odobreno.

Res pa je, da je malo zoprno, ker moram bit skoz doma, vendar sem se že navadila in ne bi šla več nazaj delat. Vsak dan se kaj najde za počet....

Lep pozdrav,bodite pozorne na svoje bušije, ker sedaj se bodo pa počasi začele brcike tudi pri nas, aprilčicahuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jagoda3)
Neposredna povezava do sporočila: 378
23.10.2006 19:08:04   
smotka lonib
Jagoda3! Prav tako je kot je napislala Cicmar glede bolniške. Tudi jaz sem imela SS, pa operacijo na maternici zaradi pregrade, ki se je naredila po prvem porodu. Ko sem zanosila, pa sem bila takoj na bolniški (tako kot sedaj), ker sem imela posteljico čisto na materičnem ustju, pa še krvavela sem. Nikoli mi ni komisija komplicirala, ampak mi je vedno odobrila bolniško od 7 tedna nosečnosti do pričetka porodniškega dopusta brez prekinitve.

Še zanimivost: ker moj brat s svojo ženo ni mogel dobiti otrok po naravni poti, sta šla na umetno oploditev oziroma njemu so morali odvzeti spermije iz mod (žena je bila zdrava). Ko so jima vstavili dva oplojena jajčeca in je bila user posted image , je šla takoj na bolniško. Vendar ji komisija ni odobrila bolniške do konca nosečnosti , ampak ji je moral G vsake 2 meseca napisati mnenje. Meni ni bilo jasna zakaj ji niso odobrili bolniške do konca.

Jest sem zdej v 16T in sem v petek že čutila prve brce. Roko sem si položila na trebuh in čutila, kako me je brcnil. Kakšen lep občutek je to. Lep pozdrav vsemuser posted image  in tistim, ki bodo to še postale.

(odgovor članu cicmar)
Neposredna povezava do sporočila: 379
24.10.2006 8:23:14   
cicmar
Pozdravljeneuser posted image !

Evo mene, sedaj pa bom skoz težila, saj imam ogroooomnoooo časa.
A ima že katera izkušnje z bolniško? Me zanima kolikokrat te pridejo kontrolirat
na dom.

Pa še eno info bi rada. Kako je s plačilom porodniške? Je res, da vzamejo za
povprečje, plače zadnjih 12 mesecev? Kar pomeni, da če si dolgo na bolniški, štejejo tudi bolniške.
To pomeni, da je potem porodniška kar precej nižja od tiste, kot če bi do konca delala?!?!?user posted image user posted image user posted image

Vem, da težim, vendar sem to nekje zasledila in bi rada razčistila s to zadevo.

Drugače pa počutje kar OK, če kaj delam sem takoj utrujena, kotuser posted image . Se mi že pozna, da nisem več aktivna, tako kot sem bila pred user posted image . Prej sem veliko športala, tako da sedaj šport zelo pogrešam....

Včeraj zvečer me je v trebuhu špikalo kotuser posted image , tako da sem bila kar malo panična-verjetno sem se preveč najedla.
Ponoči obvezno 2X lulat, danes sem si celo privoščila nočno malico-čokolešnik, moram pazit, da mi ta zadeva ne bo prišla v navado.

Za tiste, ki imate težave s prebavo pa svetujem, da dopoldne pojeste ene tri jabolka, veliko pijete-že takoj na tešče, pa mal več gibanja-vsaj kakšen sprehod.

Bodite veseleuser posted image  in se pišemo!

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 380
24.10.2006 9:12:09   
katja pv
cicmar:Za izračun porodniškega nadomestila vzamejo povprečje zadnjih 12. plač. Vlogo pa lahko vložiš 60 dni pred pričetkom porodniške (če se ne motim). Tako da ti v primeru bolniške odsotnosti v času nosečnosti pripada 90% plača, ki se šteje v seštevek in izračun povprečja. Žal.
Če ni potrebno si raje ne želite bolniške!

Meni sta ostali 2 kili od prve nosečnosti. Do sedaj sem se zredila za 1,5-2 kg (malo niha teža). Zaenkrat imam ene hlače, ki jih še lahko zapenjam, bom pa počasi morala preiti na nosečniške, ker me v pasu že pošteno tiščijo. V soboto grem malo s prijateljicami v šoping in bom pogledala za kakšne hlače.

Pri prvi nosečnosti sem prve gibe registrirala tam nekje v 20 tednu (prej si jih nisem znala razlagat). O tem kdaj čutiš gibe pa je odvisno tudi od tega, kje je posteljica pritrjena in v katero smer otrok brca. Občutenja so od nosečnice do nosečnice različna. Najkasneje jih moraš začutiti tam nekje do 22 tedna.

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu cicmar)
Neposredna povezava do sporočila: 381
24.10.2006 11:31:27   
Tanchy
Zdravo, aprilčice!

Sem popolnoma nova uporabnica res dobrega foruma in se vam seveda pridružujem, saj pričakujem prvega user posted image . PDP imam 20.4.2007 in že komaj čakam, da prevozim user posted image in dobim v roke malo štručko. Sem pa iz okolice Ljubljane (za na spisek Ljubljana).

No, lepo preživite dan!!!

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 382
24.10.2006 12:49:20   
lilka
user posted image user posted image  ful mi je blo smešno to s hlačami, jaz sem tudi 14 dni hodila z elastiko in odprtimi gumbi, sam se nekako za službo ne spodobi, pol je pa kak stranka prišla in sem vstala od mize in mi je vse nekam viselo....
Meni se trebuh že kar pozna, čeprav zredila sem se vsega skupaj mogoče kilogram, me je pa napihnilo v trebuh, da sem že prava nosečka..user posted image tako, da že vsi opazijo.

A tako je s temi prvimi brcami, sem si kar mislila, da je zelo različno od ženske do ženske, jaz že komaj čakam, da se bo začelo kaj premikati tam notriuser posted image

Jaz si sploh ne želim bolniške, verjetno tudi zato, ker se dobro počutim, bi rada čim dlje hodila v službo, zato upam, da bo vse vredu, verjamem pa, da če te daje slabost in če si utrujen, da si želiš biti doma in bi blo tudi prav, da bi se to dalo uredit, sploh pa če je kaj bog ne dej narobe.

Tanchy, pozdravljena med aprilčicami, tudi meni so najprej rekli 20. 4 in sedaj popravili na 19. 4. tako da sva blizu skupajuser posted image

Ja zdaj ko se bo začelo dogajti in seuser posted image  razvijati, bomo pa morale še kakšno več reči a ne punce in gospe? Jaz zelo rada prebiram vse kar napišete, tako da zaradi mene, lahko na dolgo in širokouser posted image

Lep dan še naprej!

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 383
24.10.2006 21:53:55   
wallery
Ojla !

Tanchy pozdravljena med aprilčicami.

Po vseh težavah z virozami,prehladi in šesto boleznijo smo sedaj kar v redu, opa zaenkrat.

Nosečniške hlače nosim še iz druge nosečnosti (user posted image 29.1.2006)ko mi je šlo samo 6kg dol (user posted image  ,plodovnica,...)od 20kg.

Sedaj mi hrana še vedno ne paše in sem zaenkrat na še vedno -5,5kg kot pred user posted image .user posted image user posted image

Sem v 15.t in upam da bom že kmalu čutila brcike upam da že drugi teden kot v drugi user posted image

Sem pa dosti utrujena,in hvala bogu da sem še na porodniškem in mi ni treba v službo.

zaenkrat dovolj pa bušije božajte papa

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 384
24.10.2006 22:32:44   
katja pv
Trenutno stanje aprilčic:
01.04. - Binci, Ljubljana (2. user posted image , 1.user posted image - 21.06.2005)
01.04. - lonib, Ljubljana (3.user posted image , 1. user posted image - 15.9.1995, 2. user posted image - 24.11.2000)
02.04. - rumena, Ljubljana (2. user posted image , 1. user posted image - 12.10.2005)
04.04. - anna2007
04.04. – Bay, Postojna ali Izola (1. user posted image )
05.04. - tikka (1.user posted image )
05.04. - hariba, Celje (4. user posted image , 1. ?, 2. ?, 3. ?)
06.04. - ily, Novo mesto (2.user posted image , 1. user posted image - 08.02.2003)
06.04. - vanna
07.04. - Katikasu
11.04. - laaara, Celje
11.04. - cicmar
14.04. - BarbaraE, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 08.04.2005)
14.04. - Julija24
14.04. - kikica
15.04. - Lari, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 18.12.2004 )
16.04. - anonimna M (2.user posted image , 1. user posted image )
16.04. - wallery (3.user posted image , 1. user posted image - 15.09.2003, 2. user posted image - 29.01.2006)
17.04. - ALESSA
17.04. – gaja, SG (1.user posted image )
18.04. - julij11 (2. user posted image , 1. ?)
19.04. - Ksia (1. user posted image )
19.04. - lilka, Slovenj Gradec (1.user posted image )
19.04. - Katym, Novo mesto (1.user posted image )
19.04. - katja pv, Murska Sobota (2.user posted image , 1.user posted image - 21.06.2005)
20.04. - Tanchy, Ljubljana (1. user posted image )
22.04. – taška 30, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 28.04.2005)
23.04. - Ivek, Slovenj Gradec (2.user posted image , 1. user posted image - 18.08.2004)
23.04. - anonimna T
23.04. - zalbi, Ljubljana (1.user posted image )
24.04. - Mimi*, Ljubljana (2.user posted image ,1. user posted image - 17.04.2004)
24.04. - Pinja, Ljubljana (2.user posted image , 1.user posted image - 25.12.2004)
25.04. - Jagoda3, Ljubljana (3.user posted image 1. user posted image 28.12.2000, 2. user posted image 21.10.2003)
26.04. - Beti S, Šempeter pri Gorici (2.user posted image , 1. user posted image - 29.12.2003)
27.04. - Tinka1, Maribor
28.04. - Petica, Ljubljana (2.user posted image , 1.user posted image ?)
28.04. - Mokka, Ljubljana
30.04. - *metuljčica* (2.user posted image , 1. user posted image - ?.11.2004)
30.04. - deja777 (1.user posted image )

Trenutno nas je 39 nosečnic za april.
Statistika: do sedaj se nam je rodilo 16 user posted image in 4user posted image , 6 pa ostajajo še uganke(? - hariba 3x, julij11,Petica, *metuljčica*).

Prosim, da mi še vse tiste, ki še niste sporočile kraja, kjer boste rodile le tega sporočite, da bo seznam čim bolj popoln. Hkrati vabim še tiste, ki niste javile datumov rojstva vaših "odraslih" otrok, da mi tudi te datume sporočite, da jih vnesem v tabelo.

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 385
25.10.2006 8:09:11   
Tanchy
Ojla,

zanima me, kakšno mnenje imate glede poroda v vodi in ali veste, če je to mogoče tudi v Ljubljanski porodnišnici? So še katere druge možnosti naravnega poroda v Ljubljani in kako se obnesejo?

Hvala in lepo se imejte!!!

Najlepše je živeti za svoje otroke!

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 386
25.10.2006 12:24:44   
BarbaraE
Včeraj sem imela pregled in smo poslušali srčka. user posted image  Naslednji pregled imam šele 5. decembra, če pa bom imela kakšne težave, pa se vidiva prej.

Danes sem si nabavila nosečniške kavbojke - bravo mami!user posted image  Ker kar ne morem več z elastiko okoli gumba hodit naokoli.

Brcik še ne čutim, ali pa sem jih že pa me je zmotila prebava. user posted image

Tanchy - v Lj je možen le porod na postelji ali napol sedeč položaj. Ni drugih alternativ. Jaz sem ves čas prve nosečnosti govorila, da bom v pol sedeče rodila - bla bla, sem kar lepo ležala, edino pri potiskanju sem zgornji del telesa malce dvignila - za lažje pritiskanje. Odveč mi je bilo recimo se že preobračat z enega na drugi bok. user posted image

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 387
25.10.2006 13:10:46   
Petica
Katja pv - javljam podatke: 1. user posted image , rojena 28.7.2002.

Lep pozdravček,

Petica

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 388
25.10.2006 14:16:54   
Jagoda3
Živio user posted image !

Lepo vas je slišati kt tako fajn čvekamo v pričakovanju.

BarbaraE- dej povej kje si pa ti nabavila nosečniške kavbojke. Jaz si jih bom mogla tud ene kupit, take za na pas. Bom mogla zamenjat svojo garderobo z nosečniško. Do sedaj sem se lahko še švercala s parimi hlačami kt imajo zelo nizek pas in sem jih lahko še zapela. user posted image
Sedaj se bom pa mogla tud od teh hlač poslovit, ker me bodo začele preveč tiščat ob pasu, ker v službi veliko sedim. No sej mi bo kar pasal ker mi trebuh kar hitro raste. user posted image user posted image user posted image

Lepo se imejte in božajte svoje user posted image  in user posted image

(odgovor članu Petica)
Neposredna povezava do sporočila: 389
25.10.2006 15:09:26   
Mokka
Jagoda3 in ostale nosecke! user posted image
Luustne nosecniske kavbojke imajo v LJ POPKU pri Roboovem vodnjaku (Magistrat). Jaz sem si jih kupila vceraj, pa se zastonj ti jih skrajsajo. Jih grem danes ze iskati. Juhuu, ker se zdaj resujem z elastikam user posted image V popku naredijo karkoli si zelite po narocilu. Problem je ta, da so v Lj le tri stacune (vsaj jaz vem le za tri), in povsod takooj zmanjka cunjc z malimi stevilkami.
Tudi midva sva bila prejsnjo sredo na NS in je vsee OK!!! user posted image Po vseh skrbeh je to huuuuh! Mali/mala se lepooo giblje, le kaze na to da bo kasneje in mordaaa padem v majcice. Zato pa si vceraj v Popku se nisem hotela kupiti majice z napisom PRIDEM APRILA, ko pa se ni nic sigurnega...hihi... Malo heca mora bit!
Vseeeem zelim vsee lepo in karseda srecen potek nosecnosti!!! user posted image

(odgovor članu Jagoda3)
Neposredna povezava do sporočila: 390
25.10.2006 15:40:18   
BarbaraE
No, Jagoda3, ti je že Mokka odgovorila. Ja v Popku sem jih kupila. Imajo super model - resda ni samo tista elastika v pasu ampak tudi del blaga nad pasom, ampak se ga nič ne vidi pod majico. Meni je OK. Tudi meni bodo skrajšali, tako da jih grem lahko jutri iskat. JUPI!!!user posted image  Imajo pa super majice, a ne Mokka. O teh majicah je bila že debata na RR, ampak nisem vedela, da jih imajo v Popku.  Sem pa nabavila tudi ene nosečniške najlonke, ker ta normalnih ne morem več nosit, ker mi nič kaj ne paše, če me okoli trebuha kaj tišči.

(odgovor članu Mokka)
Neposredna povezava do sporočila: 391
25.10.2006 20:23:16   
gaja*
Hej ho, mamikeuser posted image
Taaaaaako imam slabo vest, ker se nisem nič javila, se mi zdi da od nuhalne. Bilo je super, tudi rezultat je bil dober, preko 1: 7300, user posted image user posted image tako, da me je kar pomirilo. Mojega G sem komaj prepričala, da se počutim dobro, da ni ne duha ne sluha o kaki krvi, da lahko grem delat (delam pa na šoli) user posted image Najprej je rekel, da sem lahko brez problema doma, če želim delati samo 4 ure (se mi ne splača, ker bi itak morala vse ostalo narediti pač pol doma)... Na koncu mi je na tisti list pač napisal, da želiom delatiuser posted image Pač, zdaj delam in je vse ok.
Moje bruhanje pa gre zares proti koncu user posted image user posted image Od tistih dobrih -5kg, ki sem jih zgubila od zadnje M je še ostalo dobrih -4, ampak tudi +1kg je nekajuser posted image user posted image Sem zelo ponosna sama nase in vesela, ko se zvečer vležem v posteljo in pomislim: jeeeeeeej, danes pa nisem bruhala. Se je že kar zgodilo nekaj takih dni - danes na primer (že trkam, da nisem rekla prehitro)user posted image user posted image Me še vedno boli trebuh in me šravfa, samo sej pravim, samo da ne visim nad wc školjkouser posted image

Kaj pa vem, kakšen je moj trebušček?? Hlače nosim take, ko jih pred 3 meseci niti približno nisem spravila čez pas, tako da je kr hecnouser posted image user posted image Kljub temu da so mi prav, pa me tam okol trebuha (mal nižje) želi nekaj žulit, tako da doma taaaakoj smuknem v trenerko... Se mi zdi, da se mi edino v trenerki vidi bušči?? Al pa ga takrat taaaaaak strašno ven tiščim, da bi se ja videluser posted image user posted image user posted image user posted image

Kakih gibov še nisem čutila, al pa ne vem no, pač enih parkrat zvečer sem imela tak občutek, ko da se mi nek zrak noter pretaplja sem in tja user posted image Al pa je bila to samo prebava, sej pravim, da ne vemuser posted image user posted image

Ko sem bila na nuhalni, sva z G šla prvič poslušat user posted image user posted image . In je najprej G rekel, da ni nujno, da se bo že kaj slišalo, da ne bom panična, ker smo ga tak prej gledali, kak je migal, pač poskusimo... In pol se na začetku res nič ni slišalo, samo ko smo ga pa našli, je pa tako rooooopotalo, da sem bila čisto solzna - mali user posted image me je čisto očaral...

Aja, pa kaj me še zanima... user posted image Meni se zdi, da ko sem bila nazadnje na UZ (13t+), da je mali taaaako micen še (ok. 8cm), da se mi ni zdelo logično, da bi lahko komu že na ns povedali spol??? Jaz pa že taaako komaj čakam, da zvem spol, da me že res matra in bolj ko se trudim in gledam na uz, vidim samo miganje rokic in nogic, pa sem in tja, tam (sej veste ker prostor mislimuser posted image user posted image ) je pa taaaka temaaaa... Nič niuser posted image user posted image No, kaj pravite, kdaj bi lahko videlauser posted image user posted image

Ne vem, če sem hotla še kaj drugega napisat, sem pa že kaj pozabla. Bom se oddolžila naslednji teden, ko so počitniceuser posted image Bom prebrala za nazaj pa napisala za nazaj pa še malo za naprejuser posted image user posted image

Zdaj pa se ravno spravljam v kopalnico pod britvico, ker imam jutri pregled in morem biti seveda lepa za mojgauser posted image , tako da se grem počasi rihtatuser posted image user posted image

Lp vsem aprilčicam in vašim user posted image

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 392
26.10.2006 7:24:28   
BarbaraE
Gaja - najbrž se bo še najbolje videlo na morfologiji - obsežen UZ tam okoli 20. tedna - seveda, če bo otrok za to, da bi pokazal svoj spol. Naša punca ni želela razkriti spola na nobenem UZ, non stop nogice skup ali prekrižane. Sicer sem ravno zaradi tega začela govorit, da je očitno punčka, ker je že takrat noge skup tiščala. No, pa se je izkazalo, da je res punčka in da je bila napoved kitajskega horoskopa pravilna. Tokrat mi kitajski horoskop napoveduje fantka, o tem, ali bo otroček spol pokazal na UZ pa po 5.12, ko bom imela morfologijo. No, ampak dvomim, da bom želela vedeti, kaj je. Imam raje presenečenja. G ponavadi povejo oz. vpr., da se spol lepo vidi in če želiš vedeti. Nama je G tudi kasneje priznala, da se res ni videlo, ker če bi se, bi ona to zagotovo napisala v mojo kartoteko, četudi midva nisva želela vedeti spola.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 393
26.10.2006 8:45:01   
lilka
Barbara E, kako je s tem kitasjkim horoskopom, kako to pogledaš kakšen spol bo, jaz sicer vprašala ne bom(razen če ne bo rekel da se ful lepo vidi in če me zanima, takrat bi me znalo premamit), samo tako malo iz firbca me pa le zanima kako to pogledaš po horoskopu?
No pa si se le malo javila Gaja*, n tudi če bolj poredko si pa le vse napislal, tako da smo na tekočemuser posted image .

Zaenkrat toliko, lepo bodite!

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 394
26.10.2006 14:18:09   
BarbaraE
lilka - najprej naj samo sebe popravim - ni bilo mišljeno kitajski horoskop, ampak tista njihova tabela - skratka v tabeli poiščeš svojo starost + mesec zanositve in ti pokaže roza ali moder okenček. Barve pa veš h kateremu spolu katera spada, a ne. user posted image

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 395
26.10.2006 14:18:14   
Mokka
Speeet jaz! user posted image In spet bom z veseljeeem pomagala, pa upam, da brez zamere, ker ponavadi prehitim koga.... Lilka, zanima te spol, bolj za hec kajne. O tem kaj pravi kitajska karta o spolu... Karta menda izhaja iz cesarskih soban prepovedanega mesta iz časov kitajske dinastije Ching. Znanstveniki naj bi jo našli v kraljevi grobnici in original naj bi bil shranjen v Pekingu. In nekateri trdijo, da je kar 99% točna. Midva z mozem za spol ne bova vprasala, se pa za heeec pokukala v to karto, ki pravi da bo F, a je nama iskreno povedano vseeno, saj je le prvi... Kako do karte? Gres na http://www.mama.si/ in na levi strani bos zagledala pod temo nosecnost naslov Bo punčka ali fantek? Klikni in odprla se ti bo ta karta. Morda bo ta ideja igriva se za ostale nosecke. Koliko se boste pa zanasale nanjo, je pa od vas samih odvisno user posted image .
Nosecniske jeans hlace imam danes na sebi in so meeeeeega mehke, le skoda da so hlacnice siroke, in ne ozje. Ze tako se sirimo.... Jaz imam PDP sele konec aprila, trebuscek se mi pa ze oreeenk pozna... ne vem kako to... Sem govorila z nekaj noseckam in so mi pravile, da se naketrim prej pozna, naketrim pa kasneje in ga skoraj do 4M nimajo. Jaz sem med prvimi. Ampaaaak samo da je vse ok. Zdaj sem zacelaa uzivati in se po NS zavedati bitja v sebi. Pred tem so bile bolj skrbi kot ne... Huraaa! Zdaj pa uzivaaaajte karse da v teh lepih jesenskih dneh user posted image
Papapapapa vsem user posted image user posted image user posted image !!!

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 396
26.10.2006 21:24:41   
mojčca
Ojla!

No, pa se vam oglaša še ena user posted image . Berem vas redno, oglašam pa se vam šele sedaj, ko smo novičko povedali že naokoli. Predvideni datum je 26.4. (upam, da se temu otročku ne bo mudilo tako na svet kot naši prvorojenki).

Prejšnji ponedeljek smo imeli NS in je bilo vse v redu, naslednji ginekološki pregled (pri svojem ginekologu sem do sedaj imela dva ultrazvoka) pa imam 15.11. No, do takrat imam bolniško, ker sem imela malo izcedka in me je glede na probleme iz prve nosečnosti rajši pustil malo doma počivati.

Za seznam pa sporočam, da imamo doma že Manco, rojena pa je 9.3.2005. Roditi pa nameravam v Kranju.

Pozdravček vsem user posted image , pa pridno božajte user posted image  v bušiju.

(odgovor članu Mokka)
Neposredna povezava do sporočila: 397
27.10.2006 7:11:12   
BarbaraE
Mokka - user posted image  fajn si napisala napotke za karto. V prvi nosečnosti sem jaz našla a netu en vprašalnik, ki ti je preračunal v procentih, kakšnega spola bo otrok. Vpr. so bila taka, da si se zraven smejal na ves glas. Rezultat pa je meni pokazal skoraj 50%-50%. user posted image .

Evo, tukaj je link http://www.pregnancy.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?site=http://www.childbirth.org/articles/boyorgirl.html

Sicer pa imam tudi jaz danes nosečniške kavbojke - pravi balzam, ker mi ni treba elastike okoli gumba navijat. user posted image  In se prav fino počutim, ker meni je blo že v prvi nosečnosti najbolj všeč, ko je začel rasti trebušček.

Mojčca - dobrodošla med nas. user posted image

< Sporočilo je popravil BarbaraE -- 27.10.2006 7:15:39 >

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 398
27.10.2006 9:31:02   
lilka
Brabara E:brez skrbi, da vem h katermu spolu spada katera barva, samo nisem pa vedela kje naj poiščem to o čemer si govorilauser posted image , tako da......

Mokka, se ti zahvaljujem za tvoj natačen odgovor user posted image sem že perverila kaj mi kaže, kaže nauser posted image , hm, pa vsi mislijo da bova melauser posted image  pa ne vem zakaj.....no bomo videli, če to kitasjko računaje kaj drži, čez par mesecevuser posted image

Me veseli, da ste že druge tudi v nosečniških hlčah, sem že mislila, da sem samo jaz tako trebušasta postala, kot ene v 7 mesecuuser posted image A ne da kako so mehke in udobne, mmmm, jaz jih tako z veseljem nosim.

Mojčka čestitamuser posted image , pa le napiši nam še kaj!

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 399
28.10.2006 17:31:03   
katikasu
user posted image katja pv- javljam podatek , da bom rodila v lj. To je moja 1. user posted image .
Lepo pozdrav vsem!   user posted image

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?