neja
|
Mi smo pa danes prešaltali na večji velikost plenic in sicer na 4 . Se mi je zdelo, da so ji 3 že kar na knap, zdaj pa vidim, da bi še kar bile za nekaj časa, saj so 4 res velike. Sicer pa so 4 tudi ok, ker ji nikjer nič ne premoči. Pri sedmih mesecih je Jana velika 73 cm in težka 7800g . Se mi zdi, da se je kar lepo zredila, glede na to, da je iz petega na šesti mesec vzela gor le 250g. Mončka, kar se tiče hojice, jaz mislim, da ni popolnoma nič nevarna, če imaš otroka na očeh, pa tudi če se malo potaka sem pa tja po dnevni, če greš npr. na WC in ni nikjer nobenih stopnic, se ne more zgodit nič hudega . Pa itak imaš otroka noter le za kratek čas. Jaz sem jo pri Neji uporabljala mogoče kakšno uro na dan (ampak ne eno uro skupaj, temveč raztegnjeno na celi dan). Pa ji je bilo zelo všeč. Pri Jani pa še je nisem privlekla dol s podstrešja pa ne vem, če jo sploh bom, ker itak nimamo placa, ker si Neja vse možno privleče v dnevno . Jana 100/na uro uživa v stajici, še posebno, če ima zraven Nejo. Tudi mi že kurimo, ampak zaenkrat še samo zjutraj, ker se mi zdi, da je zunaj že zjutraj prava zima .Čez dan pa se itak lepo zagreje od sonca. Mončka, tudi mi smo doma poleg gozda, pa še Drava je blizu in je tudi pri nas bolj hladno, kot npr. v mestu. Mateja82 tudi Jana je bila cepljena v sumljivem obdobju....sicer ni bila prehlajena, je pa prebolela 6.otroško bolezen in sicer v soboto je dobila izpuščaje, v torek pa je že bila cepljena. Je rekla ped., da to ni ovira, da je ne bi cepili . Je pa res, da so si mnenja ped. različna, in eni delajo tako, drugi drugače. Pediatrinja na MON-u je rekla, da se lahko počaka en teden, ker je imunski sistem še oslabljen, po drugi strani pa cepljenje spodbuja imunski sistem. Katjandraž, kako je kaj bila vaša noč po padcu iz previjalne? Oj, to mora biti res grozno za doživet. In Alina? Buška je že v redu? Pa Monja....ima kakšne sledove padca? Pravi mali padalci so naši . Danes oz. iz včeraj na danes pa smo mi imeli zelo burno noč. Jana se je kar nekaj jokala in ni mogla spat. Pa še nič ji ni pasalo, če sem jo nosila, božala, dojila....nič. Ne vem, kaj se bo skuhalo. Mogoče so samo zobki. Neja je pa že boljša, sicer še vedno ima zabasan nosek in malce vnete oči, ampak gnojne pa več ne. Je pa imela Jana danes zjutraj malce gnojne in upam, da se ne bo kaj več razvilo . Danes in včeraj pa je bil tako lep dan, da me skoraj nič ni bilo doma in sma z Jano kar dosti bile veni na sprehodu . Da bi le še čim dlje bilo tako lepo. Je pa Jana včeraj skapirala, kako se spraviti v pogon in se je sama priplazila do ene igračke, ki sem ji jo nastavila. Sicer je vmes malce počivala in tuhtala, kako dalje, ampak uspelo pa ji je, tako da sedaj nič več ne plazi nazaj, ampak zgleda, da bo le še naprej . Zdaj pa bo tudi povsod vtikala nos . Aha...pa še en dober link: http://www.syllienachtvlindertje.nl/index2.htm pa pa
|