|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julij 2005
2.10.2006 18:07:26   
LONA13
ojla bejbe,
ste se tooolllkkkk razpisale, da vam tud sledim ne več.

RD: Jaz -13.2., Nejc 20.7.

mi smo bili v mesec septembru v vrtcu polnih 8 dni!!! smo dobri a ne?
danes je šel spet podesetih  dnevih spet v vrtec....groza, sploh ne vem kaj naj nardim-vedno ima vnetje ušesa-to rundo je imel celo oba.

Lepo se imejte, pa una ta nova user posted image naj se kooooooonnnnnnnnčččččččnnnnnnooooo javi, ker se mi zdi da je prvi pregled že zdavaj mimouser posted image .

lp, lona

Nejc praznuje dva rojstna dneva 20.7. in 2.8.!

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 651
2.10.2006 21:07:12   
pravljica
tibor 11.7.

ma za tisto user posted image  sploh ne verjamem, da obstaja...bi nam že zdavnaj povedala...se je kdo pohecal na naš račun user posted image

aja, za telovadnico še vedno ne vem, ma vedno pozabim klicat user posted image

bobkova in T., vse naj naj, ja ITAK!  user posted image

yeah, thats me ;)

(odgovor članu LONA13)
Neposredna povezava do sporočila: 652
3.10.2006 7:53:03   
Antigona
Draga Sunqueen!!!

Vse najboljše za te,
vse najboljše za te,
vse najboljše draga Sunqueen,
vse najboljše za te!!!!

Naj se ti izpolnejo vse skrite želje,
naj te imata tvoj Dragi in Pingvinček najrajši na svetu,
pa zberi pogum še za enega pingvinčka še preden gre ta prvi v šolo user posted image !

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lp, Sonja

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 653
3.10.2006 9:18:03   
bobek05
Draga, T.

Če je sreča kapljica vode,
če je zdravje žarek sonca
in če je ljubezen čudoviti svet,
ti želim vsega za cel planet.

Želim ti morje nepozabnih trenutkov s tvojim sončkom,
obzorje romantičnih noči s tvojim dragim,
vesolje topline in sreče
in eno samo solzo žalosti.

VSE NAJBOLJŠE ZA ROJSTNI DAN  !!!!!

B.

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 654
3.10.2006 9:42:21   
Anonimen
Hvala za čestitke user posted image
In danes sije sonce....user posted image

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 655
3.10.2006 20:30:02   
PBJ
Tinka, sprejmi še moje čestitke za tvoj osebni praznik.
Bodi zdrava in srečna,  pa naj ti na vsakem koraku sije sonček.user posted image

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 656
3.10.2006 20:39:19   
CIPRESA
Imam zelo malo časa za pisanje, občasno vas le preberem no in danes moram čestitat vsem ki praznujete ali ste praznovale.

NAJ VAM BO ŠE NAPREJ Z ROŽICAMI POSTLANO......user posted image

pa-pa!!!!!!!!!!!

< Sporočilo je popravil CIPRESA -- 3.10.2006 20:41:41 >

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 657
3.10.2006 21:16:21   
žogicanogica
Julije!!Sej vas redno prebiram, ker sem tud jez julija, pa me zanima vse v zvezi z vašimi škorci in se redno zabavam ob njihovih dogodivščinah. Za pisat ravno nisem, ampak zdej sem se pa že mogla javt, k se mi zdi da sem razkrinkala vašo skrivno srečko user posted image . In sicer Smrka je na nosečnosti spraševala če lahko po eno uro na dan orbitrek trenira. No kaj menite a bi lahko bla ona?user posted image No sej zdej se pa mogoče še jez kdaj javim in se vam mal uštulm..lp

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 658
3.10.2006 21:29:39   
Eca
Zdravo punce!

Zdajle pa vas bom razočarala, ker nisem nobena izmed tistih, ki je bila v ožjem izboru nosečk...user posted image . Že večkrat sem se hotela javiti, pa so ukinili anonimnost.

Torej jaz sem tista srečka nosečka. Danes sem tudi imela prvi pregled in z našo pikico je videti vse ok. Noseča sem 8t+5d.

Sicer vas redno berem, javim pa se bolj po redko. Hitro po porodu sem nastopila službo in časa mi še vedno zmanjkuje. No, v drugo bom uživala podaljšano porodniško, tako da bom upam nadoknadila trenutke z mojima sončkoma.

Sedaj se trudim s pisanjem malo več pri majčicah 2007. Če katero slučajno zanima, me lahko tudi tam berete.

Imam še dve sporočilci:
Prvo za Meceno: Meceno, prehitela sem teuser posted image , prosim pohiti, da bova lahko zopet skupaj, če ne že v porodnišnici pa vsaj kasneje v šoli na skupnih govorilnih user posted image .

Bobek, zdaj sigurno razmišljaš, kaj mi bo tale zatežila. No, rada bi ti samo povedala, da sem te prepoznala po slikah tvojega sončka. Mogoče se boš spomnila par tednov nazaj, ko ste kupovali Aneju čeveljčke in smo se srečali najprej v Cicibanu potem pa še v Cityu v Piki, ko si svojemu Aneju govorila, kako je naš fantek priden v vozičku.... No, to smo bili pa mi 3.

Punce, lepo se imejte, uživajte s svojimi sončki.

Eca - srečka user posted image

p.s. : Meceno - kavica obvezno sledi .

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 659
4.10.2006 10:39:11   
bobek05
UUUUUU, Eca, najprej ČESTITKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Seveda se vas spomnim. Naš mali je divjak, a ne? user posted image Daj oglasi se kaj več, pa bomo Štajerke udarile kakšno srečanje ali pa vsaj šle na kakšno kavico s svojimi divjaki in divjakinjami... user posted image

P.s: Eca, oprosti, te res nisem imela na seznamu, ker se (res škoda) malo javljaš. Moja favoritka je bila smrka - mogoče pa imam kljub temu prav, pa še ne vem.. user posted image

žogicanogica, še večkrat se javi, saj se veselimo vsake julije.... user posted image

< Sporočilo je popravil bobek05 -- 4.10.2006 10:43:28 >

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 660
4.10.2006 10:47:13   
bobek05
Link, o katerem je govorila žogicanogica, ampak jaz mislim, da ŠE NI noseča, ampak nekaj že (na skrivaj) načrtuje user posted image  user posted image

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1076314&mpage=1&key=&#1076314

Je res malo sumljivo, da smrka takšne stvari sprašuje na forumu Nosečnost user posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 661
4.10.2006 12:11:11   
Antigona
Čestitke Eca user posted image  user posted image  user posted image
Ja no, na tebe pa res nismo pomislili, ko se tako malo javljaš user posted image

Joj, moj radar za nosečke še zmeraj dela 300 na uro, še huje, sem včeraj v službi videla 2 nosečki (sodelavki), ki sta prišli na obisk, z že zelo velikimi trebuhi...
in potem lušti in skomini user posted image  Komaj že čakam, da bom tudi jaz med srečkami user posted image  v user posted image ....

Sem se pa odločila, da dokler ne pride čas za trebušček grem mal razgibat svojo rit, in malce oblikovat svoj telešček in sem šla včeraj na Tae bo in je blo ful super....
Sam dons me mal trebušnjaki boljio....
To je pa tako, ko po dolgem dolgem času spet mal bolj orngi zamigaš user posted image ....

Lp

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 662
5.10.2006 14:08:53   
PBJ
Čestitam Ecauser posted image - pa čim lepšo nosečnost ti želimuser posted image ...
Antigona, sedaj pa da vidimo, katera od naju bo prejuser posted image  (ali pa bova obe enako hitro). A še katera dela na novem projektu, razen naju??
Sicer pa bi tudi meni prišel prav Tae bo...

Sporočam vam, da je Juretu alergija na jajca prešla (lahko postopno uvajamo jajca v prehrano), alergija na mleko pa je še vedno prisotna. In sem prav vesela, da smo se vsaj ene rešili. Bilo pa bi malo bolje, če bi bilo obratno, ker je mleko v več živilih kot jajca.

Toliko na kratko. Sedaj pa gremo malce denar zapravljati, ker je mamica danes dobila plačikouser posted image user posted image

papa

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 663
5.10.2006 20:54:40   
bobek05
PBJ, super, da ste se rešili vsaj ene nadloge!!!! user posted image user posted image user posted image Pa veselo zapravljanje...

Končno sem dobila sklep z Ministrstva za šolstvo. Moj 1. dan v službi se začne 15.10. - torej čez 10 dni. Jutri se grem kazat na šolo (ki je od mene oddaljena par metrov user posted image - sestra mi pravi, da sem rojena pod srečno zvezdo)... Delala bom pa kot svetovalna delavka (oz. pedagoginja) pripravnica...

9.10. imam vpis na podiplomski študij, ravno jutri še moram letet se slikat (za nov indeks), pa plačat 1. obrok šolnine (117 jurjev + vpisnina 4.300), ....Vedno neka gužva... user posted image

T., bom poiskala če imam kakšno kravo v MB, če ne bo treba počakat da grem domov k našim... Potem pa takoj pošljem, velja?

PBJ, Antigona  GO GIRLS GO!!!!! user posted image Me vam tu vse držimo pesti, da bosta čim prej 2 črti - ma drek, na koncu bosta še meni naredli lušte in bo kaj pred predvidenim pričetkom proizvodnje.... user posted image user posted image   Pa da dam šalo malo nastran - vsem julijkam, ki ste ali boste pričele "delat" na novem družinskem članu, VSO SREČO in UPAM, DA ČIMPREJ GRATA!

Mi smo danes v vrtcu imeli po 14h igranje otrok s starši oz. starši smo se jim pridružili v igralnici in bilo je super... user posted image Se mi je zdela res dobra ideja...

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 664
6.10.2006 9:37:20   
anckabancka
Da se spet malo javim...

Najprej VSEM ČESTITKE, KI STE PRAZNOVALE ROJSTNE DNEVE, ZA NOVE NOSEČNOSTI, ZA ODLOČITVE ZA ŠE ENEGA user posted image , ZA SLUŽBO, PA KONEC ALERGIJE...

Mi smo pa  kar po starem. Jaz sem doma na bolniški - do porodniške, Aljaž pridno hodi v vrtec in ga popoldne komaj domo v spravimuser posted image ... Trebuh sploh ni več trebuščekuser posted image , teža je tudi podivjalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   Aljažev bratec pridno brca, kolca in še kaj user posted image ...

Men se pa sploh ne da nič napisat semle. Res sem tako lena, da je že kar grdo. Sem se kar malo že naveličala tegala RR (ne vas, drage julije!!!). Še bodočih decembrčic se mi ne da brati... Pri drugem otroku je res drugače. Nosečnost poteka brez take pozornosti kot prvič. Velikrat sploh nimam časa razmišljat, da sem user posted image . Potem pa junior malo pobrca in se spomnim nanj. Vse se mi zdi tako normalno. No, rok se počasi bliža in pričenjam razmišljati, da bo treba kaj kupiti in pripraviti, pa ime si spomniti.

Ma, lepo se imejte, pa uživajte z vašimi sončki!

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 665
6.10.2006 10:05:18   
Antigona
Ojla!

Se bolj na hitro javim ker smo doma. Žan je včeraj dobil vročino in nekaj je driskal, tako da je sedaj na dieti. Vročina je danes že padla, e lahdriska je zaenkrat tudi minila, doktor pa pravi da mora ostali še nekaj dni na dieti ker se sicer lahko ponovi...
pa pa, me Žan že vleče stran od računalnika in se jezi name.... 

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 666
7.10.2006 13:48:56   
CIPRESA
Najprej ČESTITKE tebi ECAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Potem da odgovorim na tole vprašanje

IZVIRNO SPOROČILO: PBJ

....A še katera dela na novem projektu, razen naju??....

JAZZZZZZZZZZZuser posted image user posted image user posted image Ja takole odločila sva se da zaenkrat postavim na čakanje še mojo službo in se posvetim še svojim željam po naraščajuuser posted image user posted image user posted image
Najraje bi imela kar dvojčkeuser posted image user posted image user posted image Sedaj ko pazim oba nečaka in našega malega Žiga ugotavljam da sploh ni tak halo in da bi lahko imela še enega zravenuser posted image user posted image . Pa še želje so tako močne in zraven so še tako luštkani ti mali sončki da se nemorem upreti temu da nebi spet postala mamicauser posted image
Odločitev je že padla, sedaj pa veselo na delo. Ko rata vam sporočim, ker prvič ni šlo vse tako hitro, domnevam da tudi drugič nebo šlo in bomo čakali še nekaj mesecev, ampak saj je vseeno, ko bo bo toliko bolj sladkouser posted image

O naših težavah doma nebom spet morila ker še vedno vse ostaja isto. Operacija male Nine je skoraj točno določena in sicer v sredo ali četrtek tega tedna ko sedaj pride, potem pa še kak teden okrevanja v kliničnem centru in če bo vse vredu bosta kmalu doma. Držim pesti in upam, in molim da bo vse potekalo kot mora in se bomo tega samo še spominjali.

Pridne bodite in naj vam mrzli jesenski dnevi  prinesejo veliko užitkov z vašimi malčki in user posted image , da jih bo še večuser posted image user posted image

pa-pa

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 667
7.10.2006 21:44:09   
PBJ
Cipresa, dobrodošla v klubu "aktivnih julijk"user posted image user posted image user posted image ... Mene tudi zanima, koliko časa bomo delali drugič, ker smo prvič kar 3 leta. Imela sem že eno inseminacijo in bila že na čakalni za IVF. Ja, smo se kar matrali, ampak splačalo pa se je...

Anckabancka, kar ne morem verjeti, da boš čez slabe 3 mesece že drugič mamica..., se mi zdi, kot da si včeraj naznanila, da si user posted image . Pazi nase še do konca nosečnosti.

Moram napisati nekaj Juretovih novi besed: luna - nuna, pika je pipa,  olje je ole, muca je po novem muma, Bojan je boban, meni pa je ime Peta.
Vsako besedo bi rad ponovil in si jo priredi po svojih zmožnostih.
Drugače se mi pa zdi, da je vsak dan bolj živahen...

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 668
7.10.2006 21:53:42   
Anonimen
Dobre ste, da že delate na še enem user posted image .

Si sploh ne predstavljam....bom nadaljevala to kariero raje kot teta user posted image

(odgovor članu PBJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 669
7.10.2006 23:07:26   
PBJ
Mič, v naši družbi, se bo tudi tebi "zluštalo" po user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image  in lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 670
7.10.2006 23:25:03   
pravljica
he he...pbj...po user posted image  se mi že lušta, sem takoj za, če bi le trajala enih 6 let user posted image  še enega user posted image  si pa ne želim še tako kmalu user posted image

yeah, thats me ;)

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 671
8.10.2006 9:56:38   
bobek05
IZVIRNO SPOROČILO: bobek05

Rojstni dnevi julijk in njihovih julijčkov:
1. bobek05 - 1.10.; Anej - 16.6.
2. sunquuen - 3.10.;
3. Cipresa - 15.12.;
4. LONA13 - 13.2.; Nejc - 20.7.
5. jakaracman - 4.3.;
6. pravljica - 24.4.; Tibor - 11.7.
7. ančkabančka - 16.6.;
8. Antigona - 10.7.; Žan - 25.7.
9. PBJ - 15.7.; Jure - 13.7.

Daj javite se še tiste, za katere ne vem... pa dodajte še imena vaših sončkov, da bomo z vsem na tekočem...

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 672
8.10.2006 10:10:40   
bobek05
Če povem po resnici, bi jaz tudi zdaj že bila srečka user posted image (sem itak že pobrala nekaj Antigoninega radarja user posted image ) in bi bilo med Anejem in otročkom ravno 2 leti razlike, ampak ne gre... Saj vem, da so izgovori, vendar sem ta moment dala prednost drugim stvarem, da se potem lažje in bolj sproščeno posvetim drugemu... Nadaljevat študija mi res ne bi bilo treba (ampak si ŽELIM), kaj se pa službe tiče - bi bilo vseeno lažje, če bi nekje imela nekaj bolj zazihrano kot pa da takoj s pripravništva grem spet na porodniško (in spet prejemam starševski dodatek, ker ne bom 1 leto zaposlena user posted image ). Saj imam še čas. Še več kot dovolj časa za 2 otročka, ki ju planirava... user posted image Eden bo ziher še pred mojim 30-im, ta drugi pa malo čez... user posted image

Ta noč je bila spet "divja". Moje ubogo dete spet mantrajo zobki user posted image Revček se mi tak smili...Smrkamo še vedno, občasno tudi malo kašljamo, ampak ima po besedah pediatrinje "samo" manjšo virozo in te se ne da zdravit z antibiotiki (nima vročine, nima vnetihušes, nima vnetega grla, pljuča so čista...). Prav bedasto, da se tega sranja ne moremo rečšit, je pa še vedno bolje kot pa da resno zboli (in spet zamuja vrtec)... Menda smo še kar dobri, ker smo v 5t, manjkali le 6 dni...

V petek sem šla na šolo, ampak ravnateljice ni bilo. Podravnateljica je pa čudovita ženska. Sem se počutila res dobrodošla. Je rekla, da me bodo za vse porabili user posted image , ker jim primanjkuje prof. tudi pri angleščini... Jutri grem verjetno še 1x k ravnateljici, potem pa se še vpisat na podipl. študij. Se mi zdi, da zdaj vse mineva z neko svetlobno hitrostjo in kar naenkrat bom delala...

Julije, ki delate na otročkih, še 1x - držim vam pesti, da čimprej grata in javite, ko boste zagledale 2 črtici user posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 673
9.10.2006 13:17:42   
Eca
Punce hvala za čestitke in upam, da se mi kmalu pridružite.

Mi druge nosečnosti še nismo imeli v planu, vendar je uspelo - sploh ne vem kako in kdaj. V prvo sva se tudi morala precej potruditi, tako da je sedaj v drugo še bolj neverjetno, da je uspelo.

Bobek te občudujem, ko si se odločila še za študij....glede službe pa je vedno težko. Jaz je še vedno nimam za nedoločen čas, pravzaprav sploh ne vem kdaj jo bom imelauser posted image . Otroci so mi le bolj pomembni, tako da se glede službe ne bom obremenjevala. Velikokrat so se stvari same uredile, pa upam, da se bodo tudi tokrat. Je pa zelo žalostno, da imam končan faks, nekaj let delavnih izkušenj, pa še vedno nimam te sreče, da bi dobila nekje to službo za "ziher".

Naš Mark je prehlajen, tako kot berem tudi pri ostalih - vrtec naredi svoje. Tokrat sem izkoristila moje starše, ki ga pazijo in cartajo. Ta teden ga bom iz preventive pustila doma,  da ne bo čez par dni spet veselice.

Pa moram  se  še  potožiti,  da je verjetno moj Mark edini, ki še ni shodil.  Hodi ob  opori ali pa se drži kakšnega predmeta. Naš bo zagotovo zadnji med julijami.

Lepo se imejte, uživajte, veliko sreče pri vaših "projektih" in se še beremo kaj...

Eca

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 674
9.10.2006 13:26:02   
bobek05
Eca, ne se sekirat, saj še ima čas... Vsak otrok si vzame svoj čas, da neko stvar osvoji. Nekateri so prej, drugi kasneje. Bo pa v drugih stvareh prednjačil.

Anej je danes ostal doma (in bo verjetno še jutri) user posted image Mislim, da smo zaradi zobka spet staknili neko usrano virozo. Zaradi teh 4 bom še znorela, ker vsakič, ko mu gre ena ven, mu pade imunski sitem in takoj zboli... Pa tako super nam je šlo v vrtcu user posted image Zobek (en špiček je že zunaj) na desni strani zgoraj, ga še vedno boli in po 30-60 min ne more zaspat, ponoči se veliko zbuja, joka, grize dudo in se premetava sem in tja. Pomaga samo če mu dam malo Dalerona - potem takoj zaspi. Ne morem vejret, da bomo to dajali skoz še vsaj 2x (pri spodnjih 4) user posted image , pa mogoče pri še katerem zobku... Daj povejte, kaj načeloma bi naj bile 4 najhujše, kajne????

Da je mera še polna, je danes zbolel tudi moj mož. Ni nam še točno jasno kaj mu je, ampak je kar ubogi (bruhanje, driska, izčrpanost..) - da ni kakšne črevesne viroze staknil od mene user posted image user posted image (ampak jaz sem že 1 teden dobra user posted image )...

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...
Odlog vpisa v prvi razred
Starši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.