|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zakaj edinček?
6.10.2006 9:53:28   
Jutra
Saj ima večina družin dva ali več otrok, ali pa so želje po več kot enem.
Vprašanje za tiste, ki imate samo enega in ste se odločili za edinčka - kakšni so vaši razlogi? Prosim, iskreno.

Pa še vprašanje za tiste, ki ste sami edinčki: kaj čutite kot prednosti in slabosti (da ste bili edinček) svojega otroštva in odraščanja?

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zakaj edinček?
6.10.2006 9:58:43   
tanikaa
Zato, ker:
- sem se kot needinka velikokrat počutila slabo, zato ker se je moja sestra dobro učila, jaz pa ne. Ker je moja sestra lahko delala nekaj, kar jaz nisem smela (šla v disko in podobno), čeprav sem bila jaz starejša 5 let. In to zaradi tega, ker je sestra bila tik pred smrtjo in ker je sestra bila odličnjakinja.
- mi je prvi mož umrl prej, kot pa sva se odločila za drugega otroka.
- ker moj sedanji partner noče imeti otrok oz. pravi da je moj sin njegov sin.
- ker na koncu koncev tudi jaz nimam več želje imeti dojenčka.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.10.2006 10:06:49   
pety78
Oh, tanikaa, kar hudo mi je, ko pomislim, kaj vse si dala skozi. user posted image Evo zate. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.10.2006 10:12:05   
tanikaa
Pety, je že daven dan mimo. Sem že pozabila. No, ne čisto, ampak skoraj. V glavnem toliko sem pozabila, da se več ne obremenjujem. Sem srečna in zadolvoljna. user posted image  Imam pa sestro ful rada in ona mene. Pa starše tudi. Ker verjamem, da so vse delali v trdni verni, da nama bo obema enkrat lepo. In zaradi tega sem se odločila za enega otroka. Da ne bom kdaj nehote delala kateremu krivico.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.10.2006 10:13:32   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Imam pa sestro ful rada in ona mene.

A potem se je s sestro vse dobro izšlo? Oprosti moji radovednosti.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.10.2006 10:17:11   
tanikaa
Ja na srečo je med živimi. Se je zadnji čas izvlekla. user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.10.2006 10:17:54   
Anonimen
Jaz ne bi imela nič proti edinki. Zato ker sem sama edinka in mi je bilo to zmeraj všeč. Zato ker se lahko enemu res maksimalno posvetiš. Zato ker se nikoli ni treba spraševati, ali imam res oba enako rad. Zato ker je preprosto lažje.

Ampak evo, vseeno sem se odločila za še enega cukra. Tudi za to obstaja veliko razlogov, ki so nazadnje pretehtali.

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
6.10.2006 10:21:34   
Anonimen
Meni spet v glavi odmeva izjava nekoga: Pa menda ja ne bo edinec, kaj pa ko bosta umrla, bo pa sam na svetu? Ne vem no, če že, bi iz tega razloga imela še enega, no, saj morda ga tudi bom nekoč.

Drugače pa je bilo zadnjič prav prijetno, ko smo bili pri mami na kosilu, tri sestre z družinamu, mater to je bilo čvekanja, kot v Obilni grški poroki user posted image  Še mojemu, ki je zaprisežen edinec, je bilo prijetno user posted image  Tako da, nikoli se ne ve, kaj bo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
6.10.2006 10:25:06   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Ja na srečo je med živimi. Se je zadnji čas izvlekla. user posted image user posted image user posted image  

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Super.

No, da še odgovorim na vprašanje kljub temu, da nisem edinka. Imam dva brata in sestro in se odlično razumemo. Imam nečaka, ki ga obožujem. Prav fletno je, ko se dobimo ožji družinski člani, pa nas je 20. user posted image Z moje in fantove strani, seveda. V otroštvu smo imeli vedno družbo in nekoga, da se s tabo igra in skoz se držati staršev namesto vrstnikov tudi ni najbolj pametno. user posted image Smo se kregali, tepli, ampak to so lepi spomini. Nikoli nam ni bil problem deliti stvari. Smo pa zato hitro odrasli v odgovorne osebe in se kmalu postavili na svoje noge.
Trenutno imam enega fantka in upam in verjamem, da bo vsaj še eden, če ne dva, trije, ...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.10.2006 10:28:45   
DORI
Jaz sem si vedno želela imeti tri otroke. Zdaj jih imam, pa sem se odločila še za četrtega. Nikoli se mi ni bilo treba spraševat ali imam vse otroke dovolj in enako rada.  Sploh pa, če so otroci stari kot so moji:2,5, 15 in 21- vsakemu se posvečaš drugače, vsak ima drugačne potrebe, tako, da nisem bila nikoli za to, da bi imela samo enega otroka. Tudi sama imam brata, a bi si želela, da bi nas bilo več.
user posted image

Čas ne čaka nikogar.
Uživaj vsak trenutek, ki ti ostane,
kajti ta ima vrednost

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.10.2006 10:35:05   
Anonimen
Jaz imam sestro in mi je ful žal, da moj otrok ne bo imel brata ali sestre. Ker, vsaj v mojem primeru, se vedno lahko na nekoga obrnem, če sem v stiski. Razmišljam podobno, kot pravi al bina. Ko starši umrejo, otrok ne ostane čisto sam, če ima brata ali sestro. Ampak življenje je pač tako naneslo, da bom imela enega otroka. Škoda.

(odgovor članu DORI )
  Neposredna povezava do sporočila: 11
6.10.2006 10:39:01   
Anonimen
Jaz sem edinka in se zaradi tega nisem nikoli sekirala. Vedno in povsod sem gledala (kot otrok in najstnica), kako se bratje in sestre kregajo med sabo. Sedaj, kot odrasla, gledam, kako se med sabo kregajo še bolj, kako se tepejo za dediščine, ki jih še nikjer ni in za katere je vprašanje, če sploh bodo, pa tekmujejo med sabo v vsem, v čemer se sploh da tekmovati in podobno. Meni se, hvala Bogu, z vsem tem ni potrebno ukvarjati in nimam niti nobene želje, da bi se. Imam svakinje čez glavo dovolj. user posted image user posted image user posted image
Vseeno pa si jaz želim tri otroke. Kako se bodo razumeli med sabo, nimam pojma, ampak upam, da mi bo uspelo, da jih toliko spravim k pameti, da se ne bodo pogrizli. Kljub veliki razliki v letih.

(odgovor članu DORI )
  Neposredna povezava do sporočila: 12
6.10.2006 10:41:28   
tanikaa
Kerensa. Ostani večno podnajemnica, denar sproti zapravi, pa se vsaj okrog dediščine ne bodo mogli prepirat user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.10.2006 10:46:32   
lenika
Jaz sem edinka in mi je bilo velikokrat dolgčas in sem si full želela še sestro ali brata ali še bolje, oba. Sedaj imam enega otroka, ampak, si želim še vsaj enega ali dva, a ne takoj, čez kakšne 2 ali 3 leta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.10.2006 10:53:26   
Laubica
Na žalost zato ker si jih mož več ne želiuser posted image user posted image user posted image Če bi bilo po mojem bi bili 3 sini in 1 hči pač to so bile moje otroške sanje -mogoče pa se bodo uresničle v drugem življenju in z drugim možem.Jaz pa nisem edinka imam brata in mož tudi

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.10.2006 10:57:15   
Maleal
Sama sem edinka,zato sem si že davno rekla,da bom imela najmanj dva otročka.Kot otrok nisem imela nikogar,da bi se z njim igrala in se prepirala za igrače.Pa tudi starša sta drugače gledala na mene,me bolj varovala in nisem smela ven,ko so moje sošolke lahko.Fajn je tudi,da še imaš nekoga ko ni več staršev.Jaz nikakor nisem za enega otroka,zato sem se odločila za dva,če bi pa denar padal z neba pa bi imela tri ali štiri.user posted image user posted image user posted image

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.10.2006 10:59:50   
Naja31
Jaz imam brata.
Starša sta nama umrla ko sem jaz imela 18 , on pa 19, in še sreča, da sva imela drug drugega. Tako kot je napisala  al bina: drugače bi ostala sama na svetu.
Z bratom se super razumeva, vem da se vedno lahko na njega zanesem, in on tudi name. Tudi zdaj ko ima vsak svojo družino.

Upam, da moj otrok ne ostal edinček.

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.10.2006 11:03:56   
tinca35
Jaz imam edinčka. Želela bi še enega a mož zaenkrat noče nič slišati.
Imam brata a na žalost se ne razumeva preveč.Ko mi je najbolj hudo pomislim na sestrico kako bi bilo lepo če bi živela.Danes bi bila stara  23let pa ji ni bilo dano živet.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.10.2006 11:06:50   
Sita
Jaz sem edinka. Bilo mi je zelo dolgčas. Zmeraj sem iskala družbo. Saj sem imela prijateljice, večinoma so bile tudi one edinke ali pa so imele brata. Vendar sem si vseeno želela sestro. večkrat sva si s kakšno prijateljico pretvarjali, da sva sestri in obžalovali, da nisva zares.
Spominjam se, ko mi je bilo 10 let, da sem mamico kar naprej nadlegovala, da bi imeli dojenčka. Očeta sicer nisem imela, ampak očima, ki ga sicer nisem marala. Vedno pa sem se spraševala, zakaj ni vsaj toliko koristen, da bi z mamo naredila dojenčka. Večkrat sem hodila po pločniku in držala roke naprej, kot da potiskam voziček pred sabo. Hotela sem detece, za katerega bi jaz skrbela.
Tudi moj mož se je počutil kot edinec (ima več kot 10 let starejšega brata in sestro), saj je bil večinoma sam in je močno pogrešal družbo. Igral se je s sosedovimi 4 - imi otroci in kadar so se skregali, je zmeraj ostal sam.
Zato sva se midva odločila, da bova imela 5 otrok - imava pa 3. Pri nas je res pestro. user posted image  Skupaj so se igrale, zdaj, ko so večje skupaj visijo za računalnikom, se učijo, pogovarjajo, pa tudi tepejo in kregajo ... user posted image  Včasih katera potoži, da bi bila raje edinka, da bi se malo rešila sester. In to smo letos poleti naredili. Nekaj dni je bila ena stran od sester ... Kako so se pogrešale! Zdaj je pa spet po starem ... jih bo treba še kdaj malo ločit. user posted image

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.10.2006 11:15:50   
ribica.
Mene pa je strah, da me nikol ne bo minila želja po otrocih. Jaz bi jih kr imela. Res upam da to kdaj mine.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
6.10.2006 11:23:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jutra)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
6.10.2006 11:25:34   
Taula
Jaz sem edinka. Sama bi pa imela tri otroke. Zaenkrat bom vesela če se bo prvi user posted image  kaj kmalu prijeluser posted image . Hm, mogoče bodo pa trojčki user posted image  (da me kapič)
Kot edinki mi je bilo dolgčas redko, ker sem imela veliko druge družbe. (sosedovi otroci) Dejstvo da naj bi bili edinci bolj razvajeni kot otroci ki imajo brate, sestre pa vsaj pri meni ne drži. (ko vidim druge osebe kjer je bilo več otrok..so še bolj razvajeni kot jaz)

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 22
6.10.2006 11:33:09   
baguSka
Full zanimivo... Veckrat sem to ze razmisljala in tud zdej sem opazla, da jih vecina sploh ni bla zadovoljna s tem kar je imela v otrostvu. Torej: tisti, ki so bli sami jim je blo dolgcas in so pogresali druzbo, tisti, ki so imeli brata, bi si bolj zeleli sestro, tisti, ki so imeli sestro, bi si bolj zeleli brata, tisti, ki so imeli pa veliko sester in bratov, pa bi jih imeli manj, zato da bi bli mogoce njihovi starsi bolj pozorni in bi jim vec dali... Nikoli ni prav. Torej kaj je prav?? In Kerensa je pisala tisto okoli dediscine... Ja ok. Ampak kaj pa recimo ko je treba dat starse v dom recimo in je treba placat al pa skrbet za njih in si ti edina?? In nimas nobenega brata ali sestre, da bi si med seboj pomagali? Recimo, samo primer... je pa tuki se vec. Al pa recimo, ko je ena napisala, da ji starsi niso pustil v disko, sestri pa so... A bi blo kej drugac, ce bi bla edinka?? Pomoje ne... Tko da. V resnici je pomoje najboljse, ce se vprasamo, kaj nam je vsec danes, ker v otrostvu nam itak nikoli ni prav. Enkrat se razumemo, enkrat se kregamo in si zelimo bit sami... Jst osebno sem mela dva brata in sem si vedno zelela se eno sestrico... Danes enega bratca nimam vec, z drugim pa se ne razumem najbolje... U bistvu ne morem rect, da je brat v pravem pomenu besede. Nimam tega obcutka. Mava se rada, ampak si tega niti ne poveva. To je to.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 23
6.10.2006 11:39:53   
tanikaa
Polako, polako Baguska. Jaz nisem nikjer napisala, da nisem marala da imam sestro. Seveda sem bila in sem vesela.  In bilo je čist vredu. Se razumem s sestro. Ni problemov. Pa tudi velike dediščine ni za pričakovati user posted image  tak da tudi tu ne bo problema. Pa okuse za moške imave čist različne user posted image .

Jaz sem se odločila za edinčka bolj po spletu okoliščin, kot pa zaradi svoje zaobljube v  otroštvu. Tak da...polako, Baguska, polako. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
6.10.2006 11:40:32   
baguSka
me bolj varovala in nisem smela ven,ko so moje sošolke lahko

In ves kaj?? Tud jst nism smela vn, pa sm mela se dva brata... Tko da razlog ni v tem, da bi ti drugace pustil, ce bi mela se eno sestro al pa brata...

Hotla sem povedat, da smo kot otroci vedno valili krivdo na brate in sestre, namesto, da bi krivili starse.. Vedno je blo: zakaj pa on lahko, jaz pa ne!? In smo s tem 'sovrazili' sestro ali brata, namesto, da bi krivili starse, ker so delali razliko... Ampak kaj pa otrok konc koncev ve... Torej dva otroka ali vec JA, ce se ne dela razlik med njimi in ce ni prevelike starostne razlike, da se lahko medseboj igrajo ko so majhni in da si lahko pomagajo ko so vecji... Tko nekak razmisljam jaz.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?