Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Spodbujanje nasilja. Kako bi odreagirali? 3.10.2006 14:38:55
|
|
|
|
P
|
2 leti star otrok porine približno enako starega otroka,da pade na tla (na tepih) otroku hvala bogu ni nič,dere se pa ful (pač je bolj občutljiv) starš oz.oče otroka ki ja padel odreagira takole (se opravičujem naslednji besedam): užgi ****ti mater užgi,drgač jo bom jaz!!! Pač zato,da bo vedla da ni naredila prav. V trenutku ko sem slišala te besede sem padla v jok, odreagirala nisem nikakor ker sem bila v šoku prijela otroka in sva šli domov. Nato mi pa še reče da je malo manjkalo pa bi jo on užgal, pa da je to nikakva vzgoja da je treba otroka užgat da ve kaj dela, pa da je kriv vrtec (njihov pač ne hodi v vrtec) Ne vem, jaz sem bila že velikokrat v situaciji ko se je drug otrok "spravil" na mojega, s posledicami, ne hujšimi, pa nisem tako odreagirala, ker se mi zdi to nečloveško, bolano, sploh je pa bolano to da rečeš da boš užgal tujega otroka! Kaj pravite na to reakcijo in kako naprej... Prosim za nasvet! Hvala,lp
< Sporočilo je popravil UnderEja -- 31.10.2006 23:55:31 >
|
|
|
|
RE: KAKO BI VI ODREAGIRALI?? 3.10.2006 14:40:36
|
|
|
|
Anonimen
|
o marija Kakšni ljudje majo otroke Pol se pa čudjo k je tolk nasilja v šolah in povsod
|
|
|
|
RE: KAKO BI VI ODREAGIRALI?? 3.10.2006 14:44:14
|
|
|
|
dix
|
IZVIRNO SPOROČILO: P UŽGI ****TI MATER UŽGI,DRGAČ JO BOM JAZ!!! groza samo to i še povej, a ti bi morala otroka užgat ali tisti otrok ki je padel? sicer obe varianti sta čudni, čeprav ta druga mogoče malo manj (ko naš starejši npr mlajšega kaj uščipne, mu včasih rečemo naj ga nazaj, da bo starejši videl da ni fajn - ampak če bi ga poriniil verjetno ne bi zahtevali nazaj) eh, eni so psihopati,
|
|
|
|
RE: KAKO BI VI ODREAGIRALI?? 3.10.2006 14:55:11
|
|
|
|
P
|
oče otroka ki je padel je vpil name da naj užgem svojega otroka ker je porinla njegovega,drugače jo bo on. In zdej se sekiram ker nisem prav odreagiral,pač ker bi jo mogla po prstih in ji tud lepo rečt da ni naredila prav ampak so me slišane besede tako zabolele da sem pobrala stvari in sem šla.Očitno bi bil srečen če bi jo čist nalomila!
|
|
|
|
RE: KAKO BI VI ODREAGIRALI?? 3.10.2006 14:58:29
|
|
|
|
lan
|
Meni gre na živce vmešavanje staršev! Na tak način pa sploh in to s takimi grobimi besedami. Mah, jaz bi mu definitivno zabrusila nazaj. Otroci se najlažje sami zmenijo, čim se starši začnejo vmešavat se samo poslabša situacija. Drugače sem bila tudi jaz v dilemi zaradi tega, ker se naš Lan zne zelo dobro boriti za svoje stvari in je glede tega zelo nepopustljiv. Enkrat se je igral z otroki, ko je fantek prišel do njega in mu hotel vzeti igračo, s katero se je Lan igral pa mu jo seveda ni pustil. Nakar začne tisti fantek ( s tem, da je bil starejši, večji in močnejši ) jokat in res nisem vedela kaj bi. Pa sem si rekla kaj se bom vmešavala, naj se zmenita med sabo, saj bo v vrtcu enako. Druga mama pa je takoj pristopila k Lanu in začela zakaj mu ne da tiste igrače, da naj se še on igra z njo. Me je tako razpenilo, da sem ji rekla, da naj ju pusti, da bosta že sama porihtala, da s tem dela škodo svojem otroku. Tako, sem sklenila, da se jaz nikoli ne vmešavam, tudi v primeru, če moj otrok joka. Dokler ne pride do kakšne hujše grobosti ni panike.
|
|
|
|
RE: KAKO BI VI ODREAGIRALI?? 3.10.2006 15:03:20
|
|
|
|
soncece24
|
Takega bi jaz vžgala, čist zares. Nasilje ni nobena rešitev.
|
|
RE: KAKO BI VI ODREAGIRALI?? 3.10.2006 15:05:29
|
|
|
|
srki
|
Ojoj, tole je pa prav bolano no. Kolikokrat naš zleti po tleh, ker ga bratranček (starejši je eno leto od Aljaža), pahne, da pade, pa se tudi joka, ker se mu tako milo zdi, pa kaj, se pobere, pa je, pa ga potolažim. To je čisto vse normalno, da se otroci med sabo ruvajo. Ne vem, kaj bi naredila v tvojem primeru, težko rečt, ko bom kdaj v takšni situaciji, sporočim, mogoče bi ga nazjala, kaj pa vem....
|
|
|
|
RE: KAKO BI VI ODREAGIRALI?? 3.10.2006 15:05:29
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: soncece24 Takega bi jaz vžgala, čist zares. Nasilje ni nobena rešitev. Mal protislovno se ti ne zdi? Drgač pa ja-jst bi ga tud mnde
|
|
|
|
RE: KAKO BI VI ODREAGIRALI?? 3.10.2006 15:12:32
|
|
|
|
nataša k
|
Jaz bi svojemu otroku na lep način rekla, da to ni lepo, kar je naredil. Nič drugega. Onega bi pa vprašala, če ima v glavi vsa kolesca. Ker drugače mu lahko priporočim kakega dobrega psihiatra, ali kaj podobnega. Nikakor pa ne bi bla tiho. Bi mu verjetno kake sočne nazaj povedala. Da bi otrok videl, da se postavim za njega in ne za takega butla, kot je očitno ta oče.
|
|
|
|
RE: KAKO BI VI ODREAGIRALI?? 3.10.2006 15:19:51
|
|
|
|
jasnika
|
grozaaaaaaaa jaz sicer ne odobravam nobenega nasilja sploh pa ne med otroci, ampak moja mi že 3 leto hodi domov in pravi da jo je on potisnil pa vdaril, pa vgriznil,...hči pa ko mila jera stoji in nič pa jo je lahko vsak butno kdaj jo je hotel in sem ji rekla da če ne bo nazaj da jih bo doma dobila-pa ne da bi jih res ker še jih nikoli ni, ampak samo tako se bo znala branit, ker drugače pa jo tako lahko vsak nabuta in je kaka 2 tedna nazaj prišla iz vrtca in je rekla da jo je en žiga brcnil in sem vprašala kaj pa si ti in je rekla da ga je nazaj in ma sedaj mir pred tistim fantom PA NE ODOBRAVAM NASILJA, ampak v vrtcu vsaj pr nas ni pomagalo če je zatožila, ampak kaj čemo, se pač otrok mora tud branit, sem pa ji zabičala da pa prva NIKOLI ne sme vdarit a pa kaj in se z starši pogovarjamo in jih kar veliko uporablja to metodo kot mi tako da,... drugače pa vsa čast tebi P* da si bila tiho, jaz ne bi bila
|
|
|
|
RE: KAKO BI VI ODREAGIRALI?? 3.10.2006 15:24:48
|
|
|
|
petraz
|
Saj ne vem, kaj ti naj rečem..... Za znoret.....
|
|
|
|
RE: KAKO BI VI ODREAGIRALI?? 3.10.2006 15:25:31
|
|
|
|
nataša k
|
Se kar strinjam s teboj glede sistema 'pa ga daj nazaj'. Ampak, tu je kontra situacija. Če prav razumem, je P-jina hči porinila sina od onega . V takem primeru pa bi res rekla samo to, da ni prav, kar je naredil. Ampak HALO, da bi se na mene nek starš drl, da naj udarim svojega otroka !?!?! Ne vem, no.
|
|
|
|
RE: KAKO BI VI ODREAGIRALI?? 3.10.2006 15:26:49
|
|
|
|
ribica.
|
Ja to so res mal bolane zadeve, da ne rečem bolani starši, ki tak odreagirajo. Sem doživela na lastni koži, ko je bila naša prvorojena še praktično dojenček, 8 mesecev. Bili smo skupaj s kolegi, katerih sinek je imal takrat 9 mesecev. Sedela sta skupaj na sedežni, ko ga je naša mala prijela za lase. Začej je jokati, saj je trajalo nekaj sekund preden sem 8mesečnemu otroku uspela razpreti prstke, da je spustila lase. Takrat je fantkova mama le-tega takoj vzela v naročje in ga tolažila v stilu, bogi moj, kako te je trapa zlasala. Mislim, ej! Ob njeni reakciji sem se počutila prav bedno, kot da bi ne vem kaj naredila. Potem pa ko sta bila otroka stara okrog 18 mesecev (vidimo se res redko), pa sta se igrala, je fantek našo porinil. Padla je nazaj in z glavo zadela ob ploščice. SEveda je ful jokala. Takrat se mi je prej opisani dogodek odvrtel pred očmi in sem si mislila, še dobro, da ni bilo obratno, da ni spet njihov zlati sine padel. Jaz sem takrat našo potolažila, in ji povedala, da tega ni storil zanalašč, da je bila nezgoda, naj se lepo igrata dalje. Mislim, da otroci takih staršev ne dobijo pravih meril obnašanja.
|
|
|
|
RE: KAKO BI VI ODREAGIRALI?? 3.10.2006 15:28:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Za moje pojme si čisto logično odreagirala, ko si odšla. Jaz bi tudi, pa nikoli več ne bi šla v bluižino tega človeka, če bi se le dalo.
|
|
|
|
RE: KAKO BI VI ODREAGIRALI?? 3.10.2006 15:37:59
|
|
|
|
P
|
sej sem mu povedala svoje stvari!da ne bom tepla svojega otroka,sploh pa ne takrat ko mi bo on to rekel,in da to zame ni nobene vzgoja!da jaz jo ne učim tega da dela take stvari,in da moraš bit pri otrocih pripravljen na vse,tudi na posledice!da kam pa pridemo če otroka zavijaš v vato,pOtem naj bojo pa doma!!!TUD REKLA SEM DA NAŠA JE TAKA,NJIHOV SE PA DERE ZA VSAK DREK,KAR JE TO TUD MAMI NJEGOVA POTRDILA 10MIN PRED TEM DOGODKOM. Sam moj otrok bo tko vsaj kam prišel v življenju,ker je navajen na padce hude in malo manj hude,in tako redko kdaj joka,njihov se mi pa smili,ker ga s takim ravnanjem in zavijanjem v vato uničejejo.Najhuje bo ko bo šel enkrat v vrtec,ker se ne bo znal zase postavt. Aja pa še reku mi je kaj da mislim naredijo z otrokom v vrtcu če nekoga porine:TOVARIŠICA GA UŽGE!!!
|
|
|
|
RE: KAKO BI VI ODREAGIRALI?? 3.10.2006 15:58:00
|
|
|
|
soncece24
|
IZVIRNO SPOROČILO: karin24 IZVIRNO SPOROČILO: soncece24 Takega bi jaz vžgala, čist zares. Nasilje ni nobena rešitev. Mal protislovno se ti ne zdi? Drgač pa ja-jst bi ga tud mnde pa res sem tak napisala, ja tepem pa jaz samo z jezikom - jaz bi mu povedala svoje, bi ga bolj bolelo, kot če ga udarim
|
|
RE: KAKO BI VI ODREAGIRALI?? 3.10.2006 16:06:46
|
|
|
|
ZARA
|
Kristus. Jst bi tud v taki situaciji verjetno na hitro odstranla malo s "kraja zločina". Tip je pa itak bolnik...ma ne vem, nimam besed.
|
|
RE: KAKO BI VI ODREAGIRALI?? 3.10.2006 16:50:23
|
|
|
|
lelaval
|
Očeta bi užgala. Mah, mi gredo na živce starši, ki mislijo, da je njihov otrok v vsem najboljši. V tej situaciji je zanj predstavljal tvoj otrok divjaka. V resnici pa si je bogi njegov otrok, če se ne zna sam zase postavit, zato pa z jokom zbuja pozornost in doseže, kar hoče. Ampak to bo vedno večje. Poznam tak primer, pa je punčka stara 10 let.
|
|
RE: KAKO BI VI ODREAGIRALI?? 3.10.2006 17:57:02
|
|
|
|
Aja32
|
Kolerik... In takih je čedalji več - vsaj tako se mi zdi... Ne vem, jaz bi mu po mojem tudi kaj nazaj rekla, ali bi mi pa povedala, da imajo v Polju še kakšno prazno posteljo za take kot je on... In da jih rade volje tam sprejmejo... LP A
< Sporočilo je popravil Aja32 -- 3.10.2006 17:59:30 >
|
|
|
|
RE: KAKO BI VI ODREAGIRALI?? 3.10.2006 21:15:42
|
|
|
|
lojzika
|
Obupno!! Smo ravno zadnjič bili nekje, kjer sta se dve punčki 4-letni spričkali. Ena je mahnila drugo, takoj za tem pa je oče tiste punčke ki jih je dobila močno kofnil ono punčko. V bistvu je udaril tujega otroka. starša nista rekla popolnoma nič. Razlog da sta bila tiho je bil : da ostanejo družinski prijatelji
|
|
|
|
RE: KAKO BI VI ODREAGIRALI?? 3.10.2006 22:37:54
|
|
|
|
BLAŽIKA
|
PSIHOPAT
|
|
|
|
RE: KAKO BI VI ODREAGIRALI?? 4.10.2006 7:27:27
|
|
|
|
Antigona
|
Svašta! Da si upa rečt kej tazga.... Jaz bi ga verjetno tolk najurila da je kej.... Nej on tepe svojga otroka če misl, da je to rešitev... Kadar naš kako ušpiči ga seveda takoj oštejem in mu povem da se to ne dela. In to je to!
|
|
RE: KAKO BI VI ODREAGIRALI?? 4.10.2006 9:25:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Na srečo je takih kretenov malo,no ja vsaj upam,da jih je. Drugače bi na vseh igriščih videli le odrasle,kako se pretepajo in kregajo zaradi svojih otrok,medtem,ko se otroci,ki hitro pozabijo in oprostijo,lepo igrajo naprej To je del otroštv.Je pa res,da sem jaz moje učila takole: Nikoli ne udari prvi,brani pa se le,če je hudo udari nazaj.Ampak seveda,ko so že večji ne pa pri enem letu,ko še ne vejo kaj je prav in kaj ne.
< Sporočilo je popravil neva6 -- 4.10.2006 9:29:25 >
|
|
|
|
RE: KAKO BI VI ODREAGIRALI?? 11.10.2006 17:38:36
|
|
|
|
suzy007
|
Otrok tega očeta bo sigurno nasilnež. Škoda - zaradi otroka. To je dokaz, da velikokrat otroci niso sami krivi, da so nasilni...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zakaj je dobro imeti sestro?V različnih študijah so raziskovalci prišli do zanimivega zaključka: če imate sestro ali več sester imate res srečo v ži...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.