|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
11.9.2006 12:29:52   
sašaš
Ku-ku! user posted image

Mi smo pa včeraj zvečer prišli z morja. Imeli smo se res fajn - vreme kot naročeno, Ela pa itak pridkana. user posted image  Jančika, tudi mi smo bili v Premanturi, v kampu Runke. Prtljago sem spravila na minimum - pa smo še imeli pol preveč s sabo.

A ste že bili na UZ kolkov? Mi imamo v petek in upam, da bomo lahko ukinili široko povijanje. Jutri pa imam jaz pregled pri G.

Zdaj pa moram še malo za nazaj prebrat, ker sem samo na hitro preletela. Potem pa ven na sončka! user posted image

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 176
11.9.2006 17:32:45   
Alisa
OJ,
mi smo danes imeli UZ kolkov in ni še uredu. Tko da moramo še en mesec pa imamo še enkrat kontrolo in 2. sistematki pregled. Jaz pa sem skoz upala da ne bo več treba ker smo tako pridno povijali v te pleniceuser posted image .
Drugače pa je vse ok z malčkom. V 3 tednih od sistematskega je pridobil 750g in zrastel 3cm. Tko da smo od rojstva do zdaj pridobili koraj 2 kg in zrasli za dobrih 8 cm.
Se pa zaenkrat še polno dojiva, zdaj ga probam nekako navadit da bi jedel na 3 ure, ker se mi drugač zdi da ga sm dojim, preoblačim in podirava kupičke vmes pa še zaspi za kakih 20 min.
Sem pa drugač že kupila eno mleko, tko da bom imela za vsak slučaj doma, če mi slučajno kdaj zmanjka in mi  potem ne bi bilo treba laufat po lekarnah.
Ima pa danes moj malček 2 meseca.
Joj punce ta čas tako hitro šiba da bomo glih zdaj spet na šiht, naši malčki pa v jaslih v vrtcih.

Fajn bodte,

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 177
11.9.2006 20:28:29   
najina pikica*
ojle julijke in sončki
se opravičujem sm kr mal pozabla na vas user posted image .jst bi mogla sicer bit avgustovka pa se je moj user posted image  premislu....
mi smo že osvojili nekakšen ritem,čez dan jeva na 3 ure,noč sicer ne prespiva cele(jeva na 4-5 ur)ampak delava na tem
klaja-tut moj user posted image  ima probleme s srčkom,sva imela pregled in uz na pediatriji v lj,pa se tista luknica še ni zaprla...tako da upava na čudež.ponovno kontroli imava čez 1 leto.
AD3-midva sva jih dobila že na prvem pregledu 1 mes nazaj,pa mu jih še vedno ne dajem,ker sva se gih dobro znebila hudih krčev,pa nebi rada da bi jih spet imel.sm rekla da bom mal še počakala pol mu jih bom pa počas zdozerla
miši-midve sva pa že znanke a ne ,če se ne motm!user posted image  jst sm krče pregnala z čajem (majron,kiml,janež, in koprc ter sa par sek pomočiš vrečko kamilice vse ščepec na 1l vode)mojem user posted image  je pomagalo
azzurra-jst ne dojim že od 3 tedna naprej,moj mlek zadostuje samo za juho moj user posted image  pa hoče še gl. obrok in sladico user posted image pa sm se na začetku full sekirala.stem nič ne pomagaš,še tisto kar imaš zgubiš.tako da je moj user posted image  za glaven obrok na humani za juho pa pa se pocrkla pri meni
alisa-midva sva imela prejšni teden uz,pa še ni vse tako kot bi moglo bit,zato morva še 1 mes povijat na širok,po imava pa spet uz

ok bodite pridne,nočka

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 178
11.9.2006 20:52:39   
Jančika_
Matr, Saša, kaj nisi prej povedla! Mi smo bili v apartmaju tik pred kampom Runke, bi se lahko kaj videli. Škoda!

Pri nas se UZ kolkov dela že v porodnišnici, tako da mi sploh ni bilo treba široko povijati. Imava pa s Kajetanom v sredo UZ ledvičk, ker je imel izvodilo na zgornji meji širine. Po moje bo vse OK.

Zdaj si grem pa joško spumpat, ker se je Kajči odločil preskočiti večerjo in me bo razgnalouser posted image .

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   [Brisano sporočilo]
12.9.2006 10:41:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sašaš)
  Neposredna povezava do sporočila: 180
12.9.2006 18:34:49   
KaMa
vrtnica, mislim, da ti ne zmanjkuje mleka, ce je dovolj sita, da spi celo noc. morda rabi vec, pa zato vec je. eni otroci tudi malo podremajo med obrokom-ce se hitro spet zbudi in hoce se jest, ji daj isto josko, da pride do bolj hranilnega dela in da jo sprazni. mlekec v joskah je tud kot obrok - najprej bolj redko=juhica, potem glavna jed in se sladica. vcasih se mali naje, pa neha cucat, pol pa se cez nekaj casa spomni se, da bi sladico. pa se to : na koncu obroka so tiste spodbude za josko, da dela se mleka. torej vec ko se bota dojile, vec bo mleka (samo pazi, da ne zamenjas joske prehitro in nasploh na sebe ;)). do 6 meseca pa tvoja puncka ne rabi nobenih cajckov, vode in nic drugega razen tvoje mleko, ki bo najbolse za njo.

(te stvari sem zvedla od IBLCE svetovalcev za dojenje: http://www2.arnes.si/~atekau/index.htm)

tak so mi rekli za mojo elo. dojenje nama gre - pri 1 mescu je mala mela skor 6kil. edino nisem se urnika vzpostavla - bi naj poskusala jo navadit na 3 ure, ampak jaz ji pac dam, ko hoce...mleka mam pa ful - ce ela kaj dlje spi, sem cist mokra user posted image

a ni lepo vsak dan gledat nase soncke? ;D

Ela, 21.7.2006, 4170g, 52cm

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   [Brisano sporočilo]
12.9.2006 20:08:50   
Brisani uporabnik

(odgovor članu sašaš)
  Neposredna povezava do sporočila: 182
12.9.2006 23:06:06   
kapesanta
živjo po dolgem času - kar ni bilo volje za pisanje...
komaj čakam na petek, ker gremo pa na morje za 14 dni uživat (če bo šlo pa če bo vreme, boma pa še sama podaljšala z mojimi starši)

Še vedno polno dojim, kar si štejem za velik uspeh (glede na to da smo že kar fino dodajal).
Mi smo zdaj že čez kolike ali krčke (še vedno ne vem kaj je bilo), še vedno pa na veliko punkamo (ponoči, kako uro preden rata lačen). Od milupe čaj pa še vedno dajem pit pred obroki, da mi fino redno in brez problemov kaka - sem testirala brez, pa smo že imeli zavijanje in zelen kakec, tako da smo hitro spet začeli. Tiste ki ste proti čaju prosim za razlago, zakaj tudi ko ga nismo pili, se mi kljub vročini ni niti enkrat naredilo, da bi spil samo mleko za žejo, med obroki, vedno je pil kompleten obrok (a to pomeni, da ni nikol žejen ampak vedno lačen user posted image ). Zdaj ko spije 5-10 požirkov pred obrokom pa nisem opazila da bi imel kaj drugačen red dojenja....
Še vedno pa čez dan jemo glih čist brez reda - enkrat na 1,5 ure in enkrat na 4 (če slučajno zaspi). čez dan doma še vedno noče spat za več kot 15 minut, na potepu bi lahko pa tud cel dan prespal (je dost da grem čez dvorišče k staršem user posted image ), tko da bom začela prakticirat spanje pri sosedovih na babyphone, da bom lahko še kaj porihtala. Ponoči pa spi enkratno in upam da bo tako ostalo - če ga dam spat 8-9 ure, mi spi do 5-6 zjutraj in potem še eno rundo do 8-9 ure ali pa še čez (super, ker tud jaz rada poležim).
AD3 kaplijice (zdaj smo na 3) še vedno brez problemov prenašamo in upam da bo šlo tko fino naprej
3 UZ kolkov bi moral imet pa med našim dopustom, tako da ga bom začela povijat samo še ponoči, ker računam da bojo po dopustu rekli da je OK user posted image .

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 183
13.9.2006 12:29:13   
KaMa
kapesanta, mi tud tak spimo cez dan - na rokah ali pa zunaj v vozicku med voznjo :) ponoci pa imate vi se vec srece...

sej ne je in pije posebej, ampak vse hkrati dobi. lahko za natancnejsi odgovor vprasam svetovalko. sicer pa jaz nocem drugim govorit, kak naj delajo - ne me narobe razumet. jaz sem samo napisala, kako so meni svetovali in tega se drzim, ker menim, da je najbolje. vsaka pa ma valda svoje mnenje in nacin, ki ji pase in njenemu dojencku.

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 184
13.9.2006 21:19:00   
Jančika_
Kapesanta, imat pa res fajn noči. No, pa saj se jaz tudi ne smem pritoževati. Prvo rundo spi 4-7 ur v kosu (ponavadi kakšnih 6), od tam naprej se pa zbija na dve uri. Glavni problem je to, da grem jaz spat 4 ure za njim, pol si pa zračunajte, kako vstajamuser posted image .

Kar se tiče pitja in hranjenja: jaz mu ne dajem nič piti, tudi prvemu nisem. Sem mnenja, da ne potrebuje, ker se hrani tako pogosto, da se ob tem pač dovolj napije. Ne vidim pa tudi nobene škode v tem, da mu daš piti. Če mu koristi pri kakanju, pa sploh.

Bom poskusila prilepiti sem v post eno slikico z morja. Da vidimo, če mi bo uspelo.

Danes sva imela UZ ledvičk, vse je OK. Se je pa na morju prehladil, tako da zdaj na veliko čistimo nos. Sem šla danes kupit električno pumpico, ker z ono navadno nisem prišla nikamor. Je kar boljše, moram reči. Ampak kako revež tuli, ko mu vlivam fiziološko in potem pumpamuser posted image .

(odgovor članu KaMa)
Neposredna povezava do sporočila: 185
13.9.2006 21:19:40   
Jančika_
Hm, ni šlouser posted image . Moram to naštudirat.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 186
13.9.2006 21:50:32   
Jančika_
OK, dejmo še enkrat probat.

user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 187
13.9.2006 21:50:58   
Jančika_
Jeeeeuser posted image !

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 188
13.9.2006 22:08:29   
mojčika
Vidim, da je uspelo...pozdravčekuser posted image

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 189
13.9.2006 23:14:03   
Alisa
Joj Jančika kok sta lušna, je pa tud pravi buckouser posted image , se vidi da ga mami pridno hrani.
Glede čaja, jaz sem mu dajala na začetku 2 žličke čaja, ker je tako rekla partonažna. Sam sem nehala, ker se mi ni zdelo potrebno, glede na to kok je jedu na 2 ure.
Pri nas je še kar vse po starem. Danes ga sicer nekaj zvija, zgleda da mu ni odgovarjalo moje kosilo. Po dolgem času sem jedla ribo, špinačo in pire. Men je blo super, malega pa zvija. Ampak bo že, saj ni tako hudo.
Bolj razmišljam kaj naj jem slabše je. Tko da bom od zdaj naprej čim manj komplicirala.
Sem pa včeraj začela malo migat. Šla sem tečt za pol ure ( za začetek bo to dost), pa trebušnjake sem naredila 30 zdaj me pa vse boli.user posted image
No grem spat, ker bom drugač jutr cel zombi.
Lahko noč

To je čudež življenja.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 190
14.9.2006 5:15:34   
pearl
Odgovor Alisi
Jaz sem na začetku ful pazla, kaj jem. Od kar smo imeli tekoče blate, ki jo je mama poimenovala driska in je zagnala paniko, sem se odločila da bom jedla tudi solato, sir itd, skratka vse, razen mesa, ki ga ne jem, pa je z našo pupo vse vredu. Tudi krči so se izveneli tam okrog 8 t. Edino jo je matralo, ko sem jedla omako s čebulo. Jo je zvijalo in je ful prdkala. Jem tudi presno sadje. Mislim, da je sedaj njeno črevesje že malo bolj razvito, ker prej, ko sem sem samo poskusila solato, že od porodnišnice dalje jo je tako zvijalo, da se mi je kar smilila. Pa tudi drekec se je že malo zgostil in se pokaka 3 x na dan, prej tudi 6 in 7 x.

Imam pa kar velik problem, s tamalo grem zelo težko v mesto, popoldan je Gosposka je v MB zanjo zakon, kriči ko srakica, pa nas gledajo vsi in si verjetno mislijo svoje, pa je gužva drugače ne moti. Pol jo pa vzameva v roke in korakava. Dude pa enostavno noče, imava Nukovo in se z njo davi, tudi če ji v kaj namočim ne pomaga.

Odgovor Jančiki, krasna slikica, kr lušte sem dobila. Mi gremo na morje v soboto, pa napovedi niso najboljše, ampak vseeno se bomo imeli fajn, se bomo pač več crkljali in spali.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 191
14.9.2006 9:53:32   
kapesanta
Ojej, KaMa, zgleda da sem narobe razumela, al so pa čudno razložil, ker jaz sem res pričakovala da bo vmes po 5 minut pil user posted image .
Zdej pa šibamo mal na potep.

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu KaMa)
Neposredna povezava do sporočila: 192
14.9.2006 12:34:24   
sašaš
O, Jančika, sta fletna! Kje sta to slikana? Mi bomo naslednje leto skoraj celo poletje v Runkah - ti že zdaj povem, da me ne boš spet nakurla! user posted image

Pri nas je bil pa danes ponoči oz. proti jutru jok. Je Elo malo zvijalo verjetno, ne vem zakaj. user posted image  Ponavadi se samo 1x zbudi ponoči in takrat se napapa in spi naprej.

Alisa, ti si mislim da edina tukaj iz Lj. - a greste kaj pofirbcat na bazar? A gre katera druga? Mi gremo jutri, če bo vse posreči.

V torek sem bila pri G in je vse ok. Lahko kar začnemo delat na drugem...user posted image

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   [Brisano sporočilo]
14.9.2006 13:05:00   
Brisani uporabnik

(odgovor članu sašaš)
  Neposredna povezava do sporočila: 194
14.9.2006 13:46:55   
Alisa
Sašaš a ti boš šla na otroški bazar. No povej če boš šla in kdaj pa se mogoče dobimo.
Sicer si glih ne predstavljam kako bom tam malega dojila ker se včasih kar spomni da bi jedu. Včasih je 15min in zaspi, potem pa mine 15 min ko je spal in spet zahteva.
Ampak očitno to ni problem, saj v današnjem času dojijo vsepovsod.
V lj. tivoliju je en lokalček Čolnarna in tam vidiš zmeraj mamice z dojenčkim ko popcajo. Tam dela en moj kolega pa vedno reče; kok je mej fajn punce so tu čist sproščene in dojijo. Res je lepo v naravi.
Pearl
no sem brala da nobena ne komplicira s hrano, tko da sem se odločla da ne bom več pazila. Le na hrano ki napenja jo ne bom jedla.
Kapesanta kako pa je kaj Vesnica, se revica nič ne oglasi. Pozdravi jo!

To je čudež življenja.

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 195
14.9.2006 20:52:14   
klaja
Tako, mi smo pa danes stari 2 meseca. Joj kako čas hiti, mi manjka tisti mesec, ko sma bili  v bolnici.
Drugače sma pa včeraj imeli pregled pri pediatru in je  kar lepo pridobila na teži, tako da ima sedaj 3500 gramov. Še pol kilce pa bo tudi srček pripravljen na poseg. Me je bilo kar strah tehtanja, saj je te dni nekoliko manj jedla. Oziroma ona je kakor ji je, včasih več drugič manj. Ponoči je zelo pridna, saj ponavadi prespi celo noč, nekje 8 ur. Sem jo nekaj časa prebujala ponoči, da bi jedla, pa mi je pojedla le 10 ml, tako da nima smisla je mučit, boljše da se naspi in potem zjutraj več poje.

Jutri imamo pa še pregled kolkov, v ponedeljek pa spet v Ljubljano na kontrolo srčka, upam da naju spet ne zadržijo tam. V torek pa še UZ srčka v Mariboru, tako da imama kar pester urnik. Pa še jaz imam naslednji teden pregled.

Se pa pripravljamo na krst, ki ga bomo imeli v soboto. Sma se odločla da to uredimo čim prej. A je katera že imela krst?

Jančika - lepa slikica, mi pa delaš lušte. Smo bili trdno prepričani da bomo tudi mi šli septembra na dopust, pa letos ne bo nič s tega, imamo preveč vsega natrpanega. Bo pa drugo leto boljše!

Nočka

< Sporočilo je popravil klaja -- 14.9.2006 20:54:03 >

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 196
14.9.2006 22:10:56   
Jančika_
Klaja, imate pa res non štop neke preglede. Držim pesti, da vaju ne zadržijo not.

Sašaš, OK, pol sva zmenjeni za drugo letouser posted image . Mi bomo verjetno tudi kaj šli, imamo dol prijatelje. Slikana sva na plaži Munte, to je ona od društva za slepe in slabovidne pod kampom Vega.

Pearl, uživajte! Saj vreme ni tako pomembno, glavno je, da zamenjaš luft in odklopiš.

Alisa, mali ni samo bucko, je že pravi bajsekuser posted image . Danes sem mu za foro dala gor Vasjevo plenico - IN MU JE PRAVuser posted image !!! Plenica od dveletnika mu je pravuser posted image user posted image user posted image ! Tako da bomo zdaj samo eno velikost kupovali, saj ne morem verjet. Zdaj sem mu jo dala gor še za ponoči, bomo videli, če bo zdržala.

Punce, a bo katera v soboto okoli poldneva na bazarju? Mi skoraj 100% gremo; je prišlo nekaj vmes sicer, a zdaj spet zgleda, da bomo šli. Bila bi zelo vesela, če bo prišla tudi katera od vas. Povejte, da se zmenimo.

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 197
15.9.2006 10:43:52   
sašaš
Ojla!

Prva sem začela težit s tem bazarjem - pa verjetno spoh ne bomo šli! user posted image  Sama z Elo nočem it v tem dežju (oči je moral na morje po starše), popoldne imamo UZ kolkov, jutri imamo pa en roj. dan. Pa bi tako rada šla...user posted image

Klaja, imate pa res natrpano. Dobro opravite na pregledih v pon. in torek! user posted image  

Alisa, jaz nič ne kompliciram in večkrat dojim v kakšnem lokalu - če koga moti naj gre pa stran! Saj drugače pa ne morem z Elo od doma za več ur. Kaj pa ve mislite o tem? Zdaj imamo 3 sobote zapored roj. dneve v gostilni - pa kaj naj, se vozim domov vmes ali v avtu dojim? user posted image  Midve to kar za mizo zrihtava - res pa je, da se usedeva vedno v čim bolj odmaknjen kot.

A, še to - mi ne bomo imeli krsta. Ni nobeden od naju krščen...

Čav-bav! user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 198
15.9.2006 13:34:28   
Jančika_
Sašaš, jaz tudi dojim pravzaprav kjerkoli. Če je kje kotiček za dojenje, grem tja, sicer poiščem miren prostorček in se obrnem stran, saj tudi jaz potrebujem mir pri dojenju, pa tudi nočem izzivati kakšnih zagovedancev. Ampak moram priznati, da še nisem naletela na negativne komentarje, samo na pozitivne, že pri taprvem je bilo tako.

Krsta tudi pri nas ne bo; z možem nisva ne verna ne krščena, čeprav je mož profesor teologije.

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 199
15.9.2006 16:36:52   
malicki
Evo en lep pozdravček od nas. Sem imela tako gužvo da nisem uspela nič pokukat sem gor. Smo izkoristili lepo vreme in bili veliko zunaj na sprehodih.

Mi imamo še vedno krče, ampak ni več tako hudo. Ker se je Zala premalo redila, sem ji morala začet dajat še dodatek in danes sva imeli kontrolo teže in se je kar lepo poredila. Tako da sedaj vem koliko približno ji še dat zraven. Sem bila prav zmedena zadnji teden, ker nisem vedela ali jokca ker je še lačna ali zaradi krčev. Ker če ji dam flaško bi ona kar cuzala in cuzala user posted image
sem pa sedaj tudi bolj pridno začela jest in upam da bo več mlekca, predvsem pa dovolj kaloričnega.

Včeraj sem imela končno pregled pri ginekologu. Če katero zanima glede zaščite, vam povem da je meni moj G glede na to, da dojim, svetoval injekcijo hormona progesteron, ki drži 3 mesece. Sicer stane 2.000 sit, ampak do 6 meseca starosti naših user posted image  jo pa dobimo zastonj. Je baje sedaj to na novo, in jaz sem se kar odločila zanjo. Tako da sem sedaj brez skrbi, nasploh me je bilo strah ker sem imela carski rez in ne bi bilo dobro da bi kmalu zanosila.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

na kakšen način radi varčujete
Spark

postopno klasično varčevanje z obrestno mero (31%)

naložbeno varčevanje v sklade (6%)

varčevanje kombinirano z življenjskim zavarovanjem (19%)

ne varčujem (44%)

Število vseh glasov: 224

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!