Anonimen
|
No tko, še enkrat morm vse napisat, ker je moja mala 14 mesečnica popoldan splezala pod mizo in mi sklopila računalnik, ravno ko sem hotela pritisniti objavi. Sem anonimna 8.3, v petek imam že svoj tretji pregled. Pri nas je kar pestro. Prvi pregled sem imela v 7 1/7, ker sem opažala svetlo rjav izcedek. S plodom je bilo vse v redu, velik je bil 16 mm, srček lepo utripal. Dobila sem tablete Dabroston. Drugi dan smo se odpravili na dopust, nakar peti dan na dopustu opazim na kopalkah temno rjav izcedek. Seveda zaženem paniko, bili pa smo na Rabu. Odpravila sem se v ZD, kjer pa edinega zdravnika, ki zna opravljati z UZ na celem Rabu, seveda ni bilo. Sestra ga je klicala, ta pa je rekel, da gre najbrž za spontani splav in da je najbolje, da gremo proti domu, ali pa na Reko. Seveda sem vseeno vztrajala, kdaj me lahko zdravnik pregleda, tako da je rekla sestra, da se lahko vrnem naslednji dan ob enih. Šla sem počivat in se res vrnila nasledni dan. Zdravnik moram rečt, da je bil ful prijazen, nasmejan. Takoj me je sprejel in naredil UZ. Roke so se mi tresle, srce mi je razbijalo. Nakar on pravi: pa on je živ, gledaj kako srce kuca. Solze so mi zameglile oči, pobožala sem bebiko na ekranu in mu rekla miško moj. Res sem bila vesela, da je z njim vse v redu. Noseča sem bila točno 8 tednov, plod je bil velik nekaj čez 19 mm, dobila tretjo slikico, zdravnik pa mi je rekel, da je velik za 8 t 4 dni. No tolk na kratko, več pa pišem v petek, kaj poreče moja zdravnica. Drugače se mi končuje porodniški dopust, tko da sem samo še ta teden doma, potem pa veselo na delo v sredo. Razen, če se zdravnica ne bo drugače odločila, glede na moje predhodne težave v prvih dveh nosečnostih. Bomo videli. Drugače se počutim v redu, sem pa tja kakšna slabost čez dan, pa ni omembne vredno, če ne bi imela takega trebuha, kot sem ga imela pri hčerki v petem mesecu, sploh ne bi vedela, da sem noseča. Prav bi mi prišel en nasvet, namreč rada bi se prijavila na pregled NS h dr. Pušenjaku ali dr. Strahovi, pa me zanima koga predlagate, ali mi kdo lahko naredi kakšen posnetek za spomin. Zdej sem napisala pa cel roman, se javim v petek, pa držite pesti za mojega Pa mirno nosečnost vsem puncam tukaj gor, se kar pridno nabiramo.
|