adriana_m
|
Hi, hi,ne morem verjet kok ste zapele za trebuščke . Mene pa po pravici povedano malo skrbi, kaj še bo. Saj še hodit ne bom mogla, če bo tako rastel. Moja mami se je med nosečnostjo zredila za 25 kg. v zadnjih 4 dneh, ko se ji je trebušček povesil je dobila take strije, da se ji še danes poznajo. Jaz sem tudi zelo nagnjena k strijam, po oprsju sem jih dobila že fuuuul . V prsa sem se najprej razcvetela. Čeprav sem se zredila za pičlih 2 kg (če je to pičlih) se mi je kar začelo nabirati tudi maščevje na "ženskih" mestih. Ampak po pravici povedano se nič več ne sekiram, ker me je kolegica potolažila, da telo dela zalogo, da bo dober mlekec in da bo šlo to vse nazaj. Se pa skušam paziti pri hrani, čeprav je v tej vročini težko zadeti, lačen ne moreš biti, kar hitro pa se lahko preveč naješ. Cel dan pa ne morem samo naktarine jest. Res me skrbi no tale buši, tudi zaradi bolečin v križu, ki bajezaradi njegove teže/velikosti zdaj enkrat nastopijo. Že tako me moja prsa vlečejo dol (sedaj mi je že D košarica majhna), da me vse za lopaticam boli, pa sem šele 13 teden. naj me kdo potolaži... Vidim, da ste kar pisanih starosti. Ja to se gotovo strinjam, da je mlajši bolje imeti otroke, če si seveda na to pripravljen. Vsaj biološko je optimalno. Najbolj pomembno pa se mi zdi, da si jih res želiš in jih imaš neznansko rad in ti niso v napoto (recimo, da moraš študirat, ali da se še nisi znorel...). Danes sem šla v Iški Vindgar. Punce mene je zeblo tam po dveh urah, taka razlika v stopinjah je. Če sehočete shladit, definitivno priporočam Iški V. To od spanja na hrbtu še nisem slišala, vedno sem mislila, da je problem samo spanje na trebuhu. Moja mami je do visoke nosečnosti spala na trebuhu, ker je tako navajena in ni mogla drugače. Mislim, da ni bilo ok, ker sem imela kot dojenček težave s kolki in sem nosila lungeto, a bi morala za strokovno mnenje vprašat kakega ortopeda, če je možna povezava v tem. Jaz zaenkrat še spim normalno, edino nekam dolgo. Ampak kot že rečeno, pomojem je to posledica spremenjene prehrane,med nosečnostjo (prej nisem jedla jajc in tudi malo mlečnih izdelkov, pa kruha in krompirja itn.). Zdaj se telo privaja nazaj in imam prave spalne seanse. Telo porabi več kot 50% energije samo za prebavo. Noro! Tiste, ki ste že kdaj spremenile prehranjevalni režim veste kako je to, ko potrebuješ npr. samo 6-7 ur spanja. No jaz ga zdaj od 10-12. Ok, sedaj sem pa že dosti napisala . Še 5 x grem spat do nuhalne svetline. Upam, da nama bo kaj pomahal tako kot nekaterim od vas. Pa za spol me tudi res že firbec matra. Lepo se imejte, veliko se smejte, A.
< Sporočilo je popravil adriana_m -- 12.7.2006 22:28:53 >
|