ronja
|
Ma, kaki dobra! Se trudim, ni pa to senca tega, kar je bilo in kar bi lahko bilo - ampak glede na dane "okoliščine", si rečem, da je ok . Jemo dostikrat tudi testenine s paradižnikom oz. putanesco . Vseeno pa boljše kot pa konzerve ali mizica pogrni se . kar se jedi za dojenčke tiče: po mojih izkušnjah imajo zelo radi korenje, rumeno kolerabo in krompir - tako da če to vse mešaš cca 1:1:1, so navadno navdušeni - vsaj mojidve... Pa vsaj mojidve imata radi zelišča v jedeh, ne da je pekoče, ampak da je začinjeno, da ni brez okusa... Recimo en fajn recept, ki ga lahko postrežeš tudi nezahtevnim odraslim za sladico so metina jabolka z mascarponejem: dve jabolki olupiš in narežeš na kose, dodaš vejico mete in žlico zgoščenega jabolčega soka brez dodatkov (po želji) in 2 žlici vode. Dušiš, da je mehko, pretlačiš s paličnjakom in v to vmešaš pol pakunge (125 g) mascarponeja. Njami! Danes smo recimo vse bolane in sem si zadeve maksimalno poenostavila: "kuhala" sem samo 1x, testenine s paradižnikovo omako, ki sva jo vložila, ko smo meli domače paradižnike, tak da dejansko ni nič dela, samo pogreješ in skuhaš testenine, da bomo pač vsi skup jedli, za kosila prej pa sem dala iz zmrzovalnika hrano za tamalidve (krompir, grah in špinača s sirom za prvo kosilo in vegetarijanski golaž, se mi zdi, za tadrugo kosilo) in naredila zapovrh en šejk iz sadja, ki je ostalo od sadne malice (3/4 hruške, 1/4 jabolka, 1 banana in kakih 5 mandarin, ker jih je bilo treba porabit). Zakaj šejk namesto soka? Ker v šejku ostanejo vse vlaknine, ki jih v soku večinoma (razen topnih) vržeš stran in zato, ker sem hrček in nočem pol sadja vršt v kanto. Včeraj zvečer sem že dala delat en kruh, ker sem vedela, da bom mela naporen dan (lubi ma eno poročilo za oddat, smo pa sve 3 bolane), tako da sem lahko postregla taveliki s kruhom, ki ga ima zelo rada (pa en sir je zadnijč mami prinesla, ki je tudi super, kupila nekje v vrsnem). Tak da pride tak dan, da ne naredim čisto nič - j* ga, saj kdaj drugič naredim pa rotolo , pa se zgliha .
|