|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   klopi....
23.5.2010 19:41:02   
titania
Pozdravljene!

Imam labradorca, ki je poln klopov. Trenutno ima ovratnico proti zajedalcem, ki pa nič ne pomaga.
Zato me zanima če katera pozna res učinkovito (in ne predrago) sredstvo, za odstranitev klopov.
Razmišljam o ampulah, a ne vem katere naj vzamem, saj sem slišala, da tudi te (kljub ogromnim cenam) ne delujejo.
Hvala za odgovore :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: klopi....
23.5.2010 20:13:17   
kajalin*
Ampule so kr ok,in ne stanejo ogromno,za tvojga kužka boš dala cca 10 eur,pa bo 3mesce mir.Prej ti pa svetujem,da si kupiš nekakšno pinceto s katero zagrabiš klopa in ga izpuliš(je posebna ne navadna)in preverjeno gredo celi super ven.Ampule kupiš glede na kg psa.

(odgovor članu titania)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.5.2010 20:29:45   
Janya
jaz sem kupila advantix pri veterinarju in sem dala 28 € je so pa 4 ampule, ena drži en mesec. Smo imeli že lansko leto in je delovalo

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.5.2010 20:32:51   
Ribica **
Mi imamo frontline combo, dajemo 1x na mesec, proti klopom ni lih ucnikovit, ampak meni je pomembnejsa zascita pred bolhami. Za klope jo dnevno pregledujem.

Od ampul imas pa kar ces, dobesedno. Najbolj ucinkovit je menda Advantix, ampak tudi agresiven - psi dobijo prhljaj, smrdijo ipd. (vse izkusnje). Advantix je tudi repelent.

(odgovor članu Janya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.5.2010 8:43:15   
Hope2
Ampule, ovratnice, ultrazvočni obeski... nič ne pomagalo, vedno je privlekel kup klopov, tudi več kot 10 naenkrat. Potem pa sem ga začela pred vsakim sprehodom po travniku ali gozdu špricat s forthom  in klopov čudežno ni več. Sicer je sprej za ljudi, je naraven, ampak mi je veterinar potrdil, da lahko tudi psa po dlaki špricnem, če nima reakcije

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.5.2010 8:46:10   
kajalin*
mojmu je pa frontline pomagal,zato sm napisala da ni taka cenauser posted image one druge pa berem so pa res drage...

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.5.2010 9:42:47   
Ribica **
kajalin*, Frontline combo za pse 10-25 kg je 10e ena ampula .. ne vem, ce je to glih poceni. Ampak ce to pomeni, da pes nima bolh in da ima kakega klopa manj, potem je vredno.

Hope2, klopi so sredi LJ na vsaki zelenici .. 3x dnevno mal tezko psa spricam s kakimi spreji, plus tega, da spi na postelji in to na mojem povstru. Pa se boji se spreja user posted image

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.5.2010 11:28:24   
Anonimen
Jaz imam frontline (za klope drži 1 mesec!!!) + sprej biogroom (Mr.pet, 15€).  Eni pa uporabljajo tudi eterična olja. Če se ne motim zmešajo cca. 20 kapljic eteričnega olja in 1 dcl radenske. In našpricajo psa. Baje, da učinkuje.

Neposredna povezava do sporočila: 8
24.5.2010 11:29:04   
Anonimen
ribica, jaz ga z biogroomom nasprejam cca. vsake 14 dni. Razen seveda če je dež al kaj podobnega.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
24.5.2010 13:25:02   
Ribica **
Ali kaj podobnega - npr. kopanje v vsaki mozni vodi, ki jo srecamo na sprehodu user posted image  Za nas spreji zal ne pridejo v postev, ne vem pa kak je labradorec od avtorice teme. Ampak kolikor jih poznam, so tudi bolj "vodni psi".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.5.2010 7:44:34   
Anonimen
uf, ja, to je pa potem mal drugače. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 11
28.5.2010 10:12:13   
noranate
Pelji ga k veterinarju, naša psica jih je imela lani vse polno. In zakaj, ker je imela v ušesih garje (jih dobi lahk sam od kakšnega prahu,k je klica not), to pa klopom menda paše in se lepijo nanj. Smo najprej ušesa spravli v red in te nesrečne garje, potem pa dal cepit proti zajedalcem in imaš vsako leto lepo mir. Srečno user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.7.2010 8:24:20   
lunka1
Mi dajemo Advantix in prav nič ne smrdi, pa naša Luna tudi spi glih kjer ji paše (razen na postelji ne več, ker imamo dojenčka). Res, da kar nekaj stane, ampak se splača. Če imamo pse, potem skrbimo zanje tako kot zase ali za svoje otroke.

Priporočljivo je tudi, da psa skrtačiš oz. vsaj počešeš vsakič, ko prideš iz sprehoda. Že s tem boš spravila dol precej klopov. Najbolje, da krtača postane del obvezne sprehajalne opreme in preden greš domov opraviš še s tem, da doma ni toliko dlake.

... So pa res nagravžni, zajedalci mali... user posted image user posted image

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.7.2010 21:14:47   
Laubica
Vse kar ste tukaj naštevale smo mi že probali-pa ga klopi vseeno imajo zelo radi-1x jih je iz enega popldanskega sprehoda prinesel domov na sebi 21user posted image -smo jih 18 doma dol pobrali pol sem pa šla direkt k vet. ker sem že vse možne ampule probala ,ga je pregledal pa jih še on 3 našel-pa nima ušesnih garij samo je revež magnet za klope ker je bel-je pa vet. rekel da pa mamo to srečo ker ga pa mi nikoli ne bomo dobili ker bodo klopi njega napadali-in do zdaj je bilo tako-sam on je revček po vsakem sprehodu ga češemo in pregledujemo

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.7.2010 16:36:06   
Splišni
Mi imamo frontline. Prejšnja leta ni pretirano deloval, letos pa zelo.

Ne vem, mogoče to zato, ker smo jeseni nabasali bolhe in smo psci potem celo zimo dajali ampule na 1 mesec in ne na tri, kot prejšnja leta. Tako da očitno je boga reva polna tega Frontlina že od zime (poleti itak vedno dajemo 1-krat na mesec) in zdaj deluje.

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.7.2010 8:56:57   
PipiLangstrumpf
Jaz osebno (če bi že morala zbirat) bi pa raje videla, da ima pes kakšno bolho, kot pa klopa...user posted image . Malo za šalo...
Sicer pa imamo mi precej izkušenj z raznoraznimi ampulami, spreji, ovratnicami... Ni univerzalnega recepta. Vsak pes reagira drugače na te stvari. Frontline na mojih psih nič ne zaleže, super pa pomaga mačkonom. Advantix dajem od oktobra do februarja na 2 meseca. Pa tudi ne smrdijo in nimajo prhljaja. Poznam pa pse, ki imajo blazne kožne reakcije. Se pa vse te ampule dokaj hitro sperejo, če se pes recimo veliko kopa ali če dosti dežuje.
Zame je najboljša rešitev ovratnica Scalibor. Dobi se jo pri veterinarju in mojim pomaga 99%, kar pomeni, da najdem tu in tam kakšnega klopa (letos do sedaj recimo 4). Smo pa res praktično skos v naravi. Ovratnica drži nekako 4 mesece, ni pretirano draga, ne spomnem se pa točno koliko stane, ker na ceno, kadar gre za zaščito pred klopi niti slučajno ne gledam. Jo pa dajem pred čofotanjem po vodi dol, predvsem ker na škatli piše, da je škodljiva za vodne organizme.
LP!

Kako lepo je živeti... :)

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.7.2010 20:39:46   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: PipiLangstrumpf

Jaz osebno (če bi že morala zbirat) bi pa raje videla, da ima pes kakšno bolho, kot pa klopa...user posted image .

Potem verjetno psa nimate v stanovanju.

(odgovor članu PipiLangstrumpf)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.8.2010 15:13:12   
PipiLangstrumpf
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

O ja... mamo. user posted image Vse moje živali so načeloma not. No, zdej ko je lepo vreme pa toplo čez dan pogosto ležijo zunaj v senčki na travi.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.8.2010 20:17:16   
Splišni

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

O ja... mamo. user posted image Vse moje živali so načeloma not. No, zdej ko je lepo vreme pa toplo čez dan pogosto ležijo zunaj v senčki na travi.

Potem pa bolh še niste imel. Ker če ste jih, pa imaš še vseno rajš kakšno bolho (ki seveda nikol ne ostane osamljena) kot klopa, pol pa ... rajš ne bom nič rekla.

Neposredna povezava do sporočila: 19
5.8.2010 8:22:49   
PipiLangstrumpf

Jaz osebno (če bi že morala zbirat) bi pa raje videla, da ima pes kakšno bolho, kot pa klopa...user posted image . Malo za šalo...

user posted image
Ko sem mrcino pripeljala iz zavetišča je imela vse živo, od bolh do garij (pa ne samo v ušeskih). Pa še vseeno pravim, da imam, glede na posledice ki jih živalice lahko pustijo na psih (in mačkah) skoraj raje bolho kot klopa. Seveda pa bolhe niso ravno zabavna zadeva (tudi garje ne). Zato pa skrbim(o), da bolh ne privlečemo domov. In v zadnjih sedmih letih smo se jih uspeli ubranit. Klopi pa žal, kljub rednemu pregledovanju in redni uporabi zatiralcev/preganjalcev še vseeno najdejo pot. Erlihija in borelija sta pa...

Se pa strinjam s tabo... bolhe so kot user posted image v ljudskem pregovoru: Ko ima user posted image mlade, jih ima veliiiiko, pa še grdi so. In res ni zabavno, če jih hišni ljubljenčki kje poberejo...

LP!

Neposredna povezava do sporočila: 20
20.8.2010 10:13:56   
macane
Ampule pomagajo, svoji Belli sva dala eno junija, pa čeprav naj bi delovale en mesec, naša Bella ni dobila še nobenega od takratuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?