PipiLangstrumpf -> RE: klopi.... (23.7.2010 8:56:57)
|
Jaz osebno (če bi že morala zbirat) bi pa raje videla, da ima pes kakšno bolho, kot pa klopa...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]. Malo za šalo... Sicer pa imamo mi precej izkušenj z raznoraznimi ampulami, spreji, ovratnicami... Ni univerzalnega recepta. Vsak pes reagira drugače na te stvari. Frontline na mojih psih nič ne zaleže, super pa pomaga mačkonom. Advantix dajem od oktobra do februarja na 2 meseca. Pa tudi ne smrdijo in nimajo prhljaja. Poznam pa pse, ki imajo blazne kožne reakcije. Se pa vse te ampule dokaj hitro sperejo, če se pes recimo veliko kopa ali če dosti dežuje. Zame je najboljša rešitev ovratnica Scalibor. Dobi se jo pri veterinarju in mojim pomaga 99%, kar pomeni, da najdem tu in tam kakšnega klopa (letos do sedaj recimo 4). Smo pa res praktično skos v naravi. Ovratnica drži nekako 4 mesece, ni pretirano draga, ne spomnem se pa točno koliko stane, ker na ceno, kadar gre za zaščito pred klopi niti slučajno ne gledam. Jo pa dajem pred čofotanjem po vodi dol, predvsem ker na škatli piše, da je škodljiva za vodne organizme. LP!
|
|
|
|