|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odvajanje od pleničk in vrtec.
19.7.2006 14:42:20   
Ines.
Mamice in atiji,


rabila bi nasvet pri našem junaku. Prejšnji vikend sem našemu skoraj 3letniku pleničko dol potegnila in v nedeljo popoldan je šel že dvakrat na kahlico lulat, potem je prišel ponedeljek in plenička za v vrtec, popoldan mu je bilo pa vseeno, če je naredil lužico, in tako iz dneva v dan.

Kako ste odvadili otroke od pleničk, če so obiskovali vrtec in so v vrtec odšli s pleničko, doma pa so bili v spodnjih hlačkah? Ali ste jih za ta čas izpisali iz vrtca ali ste se dogovorili z vzgojiteljicami? Kaj pa, če so bile nesreče (sploh v vrtcu) prepogoste?



Najlepša hvala za odgovore,


Ines.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odvajanje od pleničk in vrtec.
19.7.2006 14:46:29   
Mina1
Doma smo bili zelo neuspešni in se moram prav vzgojiteljici v vrtcu zahvaliti za trud, da se je odvadil pleničk čez dan. Šlo je počasi, zgodile so se "nesreče", zato smo imeli vedno po dve rezervi cunjic za preobleči, a se je izplačalo in tako.

Nočne pleničke se je odvadil SAM, ko je to začutil in to šele pri 4-tem letu starosti. Saj je vseeno, zame je junaček hlaček.



_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Ines.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Odvajanje od pleničk in vrtec.
19.7.2006 14:55:18   
darjatimci
Tudi mi se moramo zahvaliti vzojiteljicam.Pri nas so one dale pobudo,da poskusimo,ker se jim že zdi dovolj zrel.Trajalo je kakšna dva meseca,mi smo mu za v avto namontirali plenico in čez nekaj časa nam je vzgojiteljica rekla,da mu moramo bolj zaupat in ga pustiti brez.Moram še enkrat pohvaliti našega korenjaka saj tudi kaka lepo na stranišču.Smo se pa na začetku tudi pri nas tako kot pri vas hecali in velikokrat je bilo polulano.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Odvajanje od pleničk in vrtec.
19.7.2006 14:56:19   
Gina
Točno tako je bilo, kot pri tebi. Je šel na kahlo čez vikend. POnedeljek, spet zjutraj plenice, in popoldne v hlače. Do četrtka je ravno ugotovil, da je treba popoldne v kahlo iti, pa sobota nedelja kor ok, v ponedeljek spet v plenico.....dokler...po enem mesecu takega mučenja.......ni imela mami dovolj in je dala otroka brez plenice v vrtec. Mali je od prvega dne dalje suh in čist. In takoj sem mu vzela plenico tudi ponoči. IN je suh tudi ponoči. user posted image user posted image

Skratka, opogumi se, daj otroku plenico dol za cel dan in verjamem, da bo suh. Če ne prvi teden, pa drugi. Malo več za preoblečt naštimaj za v vrtec in bo. Držim pesti, da vam uspe.user posted image


(odgovor članu Ines.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Odvajanje od pleničk in vrtec.
19.7.2006 15:02:59   
Anonimen
Pri nas je bila v tistem času, ko je šla v vrtec, podnevi že suha, razen pri pop. počitku. Pa mi je vzgojiteljica sama predlagala, da bi jo poskusila dati spat kar brez pleničke, in glej ga zlomka, takoj je ratalo. Tako da so v bistvu v vrtcu sprožili akcijo "podnevi čisto brez pleničke" user posted image

Sicer ji pa še dostikrat uide med ali po spanju. Pa to res ni nič hudega.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Odvajanje od pleničk in vrtec.
19.7.2006 15:16:35   
viv_
Jaz sem vzgojiteljicam rekla, da je doma brez, pa so potem same rekle, da je dovolj stara, da naj bo tudi v vrtcu brez. Nekaj časa so ji dajale plenico za spat, potem so tudi to ukinile. Doma je bila brez tudi med spanjem. Potem se je pa enkrat spomnila, da ne bo imela plenice ponoči, smo jo dali dol in to je to.

1x na teden se sicer ponoči polula, ampak kaj, opereš, obesiš, zvečer je že 100% suho.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Odvajanje od pleničk in vrtec.
19.7.2006 22:58:35   
Pajaca
Pri nas je pri letu in pol dobila fazo ne mice, sem omenla to v vrtcu, so rekli da bo pač še v vrtcu brez. Pol je pa od takrat bila v vrtcu suha.... (prvi teden odvajanja čist). Doma tud dva mesca skor suha, pol smo dobil dojenčka ji je blo to bv, pa je doma spet mela mico, zdej je pa čist suha.

Pri nas vrtec ful sodeluje in so 2.5 letniki brez plenic. Pa dost hitro jih sami od sebe dajejo na kahlco, tud če so drgač v plenici.... pač grejo večji pa grejo še tamali....

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?