|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Druga nosečnost - prvi otrok
19.7.2006 8:49:28   
viv_
Men se bo scefuzal, počas pa ziher! Naša tamala je zadnji mesec NEMOGOČA! Za vsako malenkost je užaljena - to pomeni, da povesi glavo in obsedi/obstoji na mestu, ter kakšne pol minute ne govori z nikomer. Recimo, ji rečeš:"Daj prosim že obleci majco!", je že užaljena, ker si uporabil "že" v stavku, pa je bil malo napačen ton user posted image

Cvili za vsako malenkost. Včeraj zvečer sem šla ven, je tulila, kot  bi jo dajali iz kože. Nobeden drug ni dober samo mami mami mami - pa za na sekret mami, pa za pravljico mami, pa za vse mami... Zjutraj je bil spet jok, ker je nisem jaz peljala v vrtec. Katastrofa! Na meni pa visi non stop ko klop!

Prej ni bila taka, zdaj pa kar naenkrat to - malo imam na sumu, da je začela dojemat mojo nosečnost. Ali ste tiste, ki ste to že dale skozi, tudi opazile kaj podobnega?

Hvala za odgovore!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Druga nosečnost - prvi otrok
19.7.2006 9:02:40   
Seven*
Viv. Mogoce je pa sele zdaj prisla v to klasicno kljubovalno obdobje. Jaz imam na sumu to. Lahko pa da je tudi malo lubosumja vmes. Kaj dosti nimas za narest. Bosta morali skupaj prebroditi to. Vem pa da ni lahko in zna zadeva dobro izpit zivce.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Druga nosečnost - prvi otrok
19.7.2006 9:07:43   
bini
naša je bla sicer mal mlajša med mojo drugo nosečnostjo, ampak tam od 6. meseca naprej sem opažala totalno isto - s tem dodatkom, da naša ni samo užaljeno čakala, ampak fino kričala user posted image ... sem jo crkljala in crkljala... po kakšnem mesecu je bilo mal boljš, potem po rojstvu aljaža slabš in sedaj ko je mali star skoraj 4 mesece lahko rečem, da je pa spet taka kot je bla in gre njena pot odraščanja spet naprej in ne nazaj..
saj bo viv - zavestno se ji še več posvečaj, pa razlagaj ji kako zelo jo imaš rada tudi če jo kdo drug pelje v vrtec al pa kam drugam... čeprav od začetka res čist nič nočejo razumet user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Druga nosečnost - prvi otrok
19.7.2006 9:14:15   
ZARA
Končno sem dočakala, da jamraš zarad Mirne user posted image

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Druga nosečnost - prvi otrok
19.7.2006 9:28:25   
Bejba
Pri nas se je začelo to dogajati kašne dva meseca pred porodom. Mali (no, sedaj ta veliki user posted image ) je non stop visel na meni, nikamor brez mene, in tako kot ti praviš, samo mami, mami. Res me je skrbelo kako bo, ko bo prišel še eden, najbolj pa me je skrbelo kako bo, ko bom v porodnišnici. Vedela sem namreč, da bom imela CR, zato sem bila v porodnišnici en teden.
Tisti dan, ko sem šla rodit, sem ga zjutraj še peljala v vrtec. Nikoli ni bilo problemov, ko sem ga pustila v vrtcu, tisti dan pa jok in stok, se me je držal kot klop. Kot da je vedel, da me tisti dan ne bo več domov (čeprav tega še sama nisem vedela, sem šla le na pregled in so me zadržali notri).

No, potem pa sta bila z atijem torej en teden sama doma. Kar pa je bilo več kot super, saj je v tem obdobju ati ratal zakon. Tudi ko sta prišla k nama na obisk, je brez problema šel domov za atijem. Potem mi je bilo pa hudo in sem jokala user posted image  (ja, itak so bili tudi hormoni krivi).

Sedaj, ko smo že 2,5 meseca štirje je kar ok, čeprav se mi zdi da me ta večji malo pogreša. Prej sem mu bila na razpolago 24 ur na dan, sedaj pa moram svoj čas razporejati med dva falotka. Tako da je včasih še kriza, ko grem npr. v hišo nahranit malega ali pač ne morem iti s tavečjim kam. Vendar ni tako hudo, da bi se bilo za sekirat. Zaenkrat nam kar dobro laufa, tole usklajevanje. Seveda gre tukaj velika zahvala tudi našemu atiju user posted image .

Upam, da se bo vse zrihtalo tudi pri vas. Pa srečno!

LP; Bejba

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Druga nosečnost - prvi otrok
19.7.2006 9:30:42   
Bejba
Hotla sem še tole napisat. Naj bo tamala že sedaj malo več s kakšnim drugim članom družine, s katerim bo tudi po tvojem porodu več (ati, babi, dedi, teta,...). Tako se bo malo navadila, da ne bo skoz s tabo. Upam, da rata user posted image .

LP

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Druga nosečnost - prvi otrok
19.7.2006 9:43:47   
piščanc
naša je že tko al tko skoz na meni visela, je pa kar dobro prebrodila mojo nosečnost. poizkusi jo malo bolj crkljati - da jo prideš kakšen dan prej iskat v vrtec, da gresta kam sami, da bo kakšen dan ekstra poseben in samo za vaju.

pri nas je zakon to, da jo jaz peljem v vrtec in jo pridem po kosilu iskat pa da greva potem na bazen npr. ali samo v mcdonaldsa

sicer rabim en dan dopusta, ampak se splača user posted image , ker je potem nekaj časa mir

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Druga nosečnost - prvi otrok
19.7.2006 9:54:52   
Ro-La
naš je mojo nosečnost kar dobro prenašal, brez kakšnih čudnih izpadov...je pa po porodu prišel v fazo izsiljevanja z jokom....bo treba nekaj ukrenit, samo še ne vem kajuser posted image ....se tolažim, da vse enkrat mineuser posted image

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Druga nosečnost - prvi otrok
19.7.2006 10:06:50   
Maxica
Pri nas se je tudi začelo to obdobje, slutim, da morda res zaradi nosečnosti. Vse je MAMA. A boš šel spat: Ne. Kdo bo pa šel s tabo spat: Mama. Pa ga user posted image  malo prime, ne, ne, mama. Pa mama gor, pa mama dol. Sicer me to ne moti, edino dvigovat ga ne smem, tako da se grem pač z njim pol uležt. Mislim, da so naši otročički pametnejši, kot mislimo, tako da gotovo kaj slutijo, da ni vse tako, kot je bilo prej, ko smo bile brez trebuhov.user posted image  


_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Druga nosečnost - prvi otrok
19.7.2006 10:12:07   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA
Končno sem dočakala, da jamraš zarad Mirne user posted image


Baba tečna user posted image  he he...user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Druga nosečnost - prvi otrok
19.7.2006 10:15:55   
viv_
Ja, bo treba mal spočit živce. No, delam samo še ta teden, potem pa dopust, tako da bomo non stop skupaj. Naslednji teden bolj ali manj samo midve z Mirno, potem pa 3 tedne vsi, pa še en teden spet samo midve. Se bova nacrkljali za naprej in nazaj.

Smešno mi je to, ker prej se sploh ni hotela crkljat. Pa nekaj časa je bil ati zakon, tako da sem bila že jaz skoraj užaljena (moj mi pravi, da mi itak nikol ni prou user posted image ). Je pa vseh navajena, tudi dedkov in babic, pa rada gre k vsem, včasih tudi sama prosi, da bi pri kou prespala. No, zadnjič sva šla pa z mojim zvečer v LJ, pa je spala pri mojih starših in je rekla da ati, mami in sestrica nekam grejo, ona pa ne user posted image  Sicer pa pravi, da se veseli sestrice, pa da sta Mirna in Zarja moji lubici... Ajoj, pol pa bodi pameten...

Mal je po možu očitno, precej čustvena, ampak ne kaže toliko na ven. On je isti.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Druga nosečnost - prvi otrok
19.7.2006 10:16:43   
KIRA
viv, moji sta obe taki. če ni mami ni nič, ali je pa cirkus. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Druga nosečnost - prvi otrok
19.7.2006 13:37:20   
Pikabu
Se mi zdi, da so res tile naši otročki kar bolj pametni, kot si mi mislimo. Tudi naša je taka, da je za vse mami. Je pa bil zdaj ati teden dni odsoten in smo ob vrnitvi videli, da ga je zelo pogrešala, tako da trenutno ni tak problem in se tudi njemu pusti kar precej. Najhuje je bilo, ko sem bila vmes na bolniški in je bila cel dan v varstvu, takrat je bilo doma striktno vse mami, mami. Potem se je počasi privadila in od takrat naprej jo redno zvečer ati ureja in daje spat, tako da pri tem niti ni hudo, bolj je za jest, obvezno mora mami nositi v usta, pa z maminega krožnika je, prej je vedno z atijevga. Pa razne druge take malenkosti ima, ko je samo mami dobra. Sicer pa, če kakšno stvar res ne morem, pa ona zahteva, da moram jaz narediti, nama uspe, da jo nekako prepričava, da tisto naredita z atijem, amapk jaz moram biti obvezno zraven. Tudi zvečer, ko se rihtata za spat, moram biti jaz ves čas z njima. Se prav sprašujem, kako bo potem, ko se nam pridruži novi član.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Druga nosečnost - prvi otrok
19.7.2006 13:43:42   
Stefka
Živjo, Viv,

jaz sem rodila pred 16 dnevi, tako da je zdaj že dosti bolje, Ema je stara 2 leti in 7 mesecev. Zadnja dva meseca je bilo točno tako kot praviš. Bolj ko sva ji razlagala, da mami ne more več vsega, bolj je vztrajala, da mami al pa nič.
Sem se prav bala kaj bo. Je pa res, da sva se ogromno pogovarjali o dojenčku, tako da je ves čas vedela, da bo potem nekaj drugače. Pa se je po porodu izkazalo, da sem največjo krizo imela jaz, ker se mi je zdelo, da se je Ema zdaj tako sama, in da nikoli več ne bo tako kot prej user posted image ... Malo poporodne depresije...
Zdaj je ok, Ema je zelo vesela sestrice, pomaga jo previjat, kopat... samo treba je ves čas gledat, da jo preveč ne stisne v navalu ljubezni (moja sestjica).
Najbolj ganljivo pa se mi je zdelo, ko sem bila doma en tretji dan po porodnišnici in sem jo končno zvečer dala spat, je rekla, če sem zdaj pa prišla iz porodnišnice. Sem bila tako ganjena, tri dni je rabila, da je dojela, da zdaj pa ne grem nikamor več user posted image .

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Druga nosečnost - prvi otrok
19.7.2006 14:09:36   
ribica.
Ne, naša je že skoz taka. NI nobene razlike.Imamo 2,5 mesecev starega fantiča, jaz pa vsa blažena. Sploh nobenega dodatnega bremena. 

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Druga nosečnost - prvi otrok
19.7.2006 14:42:17   
Jančika_
Vasja je bil kar vredu med nosečnostjo, moram reči. Sploh glede na to, da je bil z mano doma in bi potemtakem lahko bil čisto preveč navezan name, ampak ni bil. Sva imela par obdobij kreganja in trmice, a nič usodnega.

Odkar pa imamo Kajetana, je pa kr štala. Vasja ga obožuje, problem, ki pravzaprav sploh ni povezan z dojenčkom, je pa v tem, da je bil med mojim bivanjem v porodnišnici pri dediju in babici, pa še potem smo bili vsi skupaj tam - dedi in babi pa nista vztrajala pri opoldanskem spanju. Tako da cel teden opoldan ni spal, kar pomeni več kot 20 ur minusa spanja! NEPREDSTAVLJIVA TEČNOBA! Zdaj smo par dni doma in hodi Joe z njim spat, da ga prisili. Upam, da bo kmalu ujel ritem, ker to je za ****. Dretje, dretje, dretjeuser posted image . Po drugi strani je pa tako zlat, da kar ne moreš verjet, da se je zmožen tak cuker tako hudo dreti, ko ga napade.

Kako bo potem, ko bom do septembra, ko gre Vasja v vrtec, sama z obema mulcema, si pa ta trenutek ne predstavljam. Ampak bo že. Što ne ubije, jačauser posted image .

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Druga nosečnost - prvi otrok
19.7.2006 15:05:33   
Anonimen
Viv, sploh nisem brala odgovorov, ker sem takoj pohitela, da ti povem, da je pri nas ISTO. Pa ne vem, ali je to zaradi starostnega obdobja, ali zaradi vrtca, ali zaradi moje nosečnosti. Geslo dneva je vedno: MAMI.

Jaz pa imam že prav borelijo user posted image

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Druga nosečnost - prvi otrok
19.7.2006 19:11:20   
Anonimen
ja sem ti že po mejlu povedala. dobil bom sestrico/bratca sindrom :)

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Druga nosečnost - prvi otrok
19.7.2006 22:55:07   
Pajaca
Pri nas je imela eno mami obdobje med nosečnostjo, sam sej ma vsake tolk to. Sam ni blo hujšga.

Zdaj mata pa oba mami fazo.... to je šele veselica. Oba skačeta po men, se prerivata, ker oba pa nebi bla pr men ampak sam en in se porivata dol z mene. Me vlečeta za noge, se mi nastavlata na vsakmu vogalu.... Če mi rata pojest kosilo ne da bi mela vsaj enga v rokah je to luksuz..... mogoče bom pa kaj shujšala????

Aja oči pa itak ne pomaga.... ko da ga ni. Ne en ne drug ga trenutno ne obrajtata in pol je še on žalosten in užaljen.

Tko da viv trojna mami faza!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Druga nosečnost - prvi otrok
19.7.2006 23:13:13   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Viv. Mogoce je pa sele zdaj prisla v to klasicno kljubovalno obdobje. Jaz imam na sumu to. Lahko pa da je tudi malo lubosumja vmes. Kaj dosti nimas za narest. Bosta morali skupaj prebroditi to. Vem pa da ni lahko in zna zadeva dobro izpit zivce.


Se strinjam. Meni se zdi tole tipično obdobje.
Aja, pri nas ni bilo tako ko sem bila noseča.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?