|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vslužbo pred koncem porodniške
11.7.2006 13:12:55   
Anonimen
Mene zanima, ali je šla katera v službo pred iztekom porodniške. sama bom po koncu porodniške brezposelna. V prvo sem iskala službo eno leto pa pol. Tako da se že oziram za službo, čeprav ma tamali komaj dobrih šest mesecev. Varstvo pa bi prevzela moja mami. Rada bi bla do konca porodniške doma, sam ne vem kaj bi naredila, če se mi prej pojavi možnost zaposlitve. Ker gradimo hišo, bi nam dinarčki zelo prav prišli. A ma katera izkušnjo tako, kako ste uredile s socialno
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vslužbo pred koncem porodniške
11.7.2006 13:43:28   
mayflower
Sodelavka je prišla prej s porodniške (je morala bit punčka tud stara enih 6 al 7 mesecev). Pršla je, k so ji ponudli vodstveno mesto. Je pa prišla delat po 4 ure, 4 ure porodniške pa mislim, da je vzel njen mož. Nimam pa pojma, kako se to uredi na socialnem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.7.2006 13:47:56   
TONČI.
Na sociali lahko kadarkoli ti nehaš s porodniško in gre v porodniško kdo drug. Lahko mož, oče, mama, ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.7.2006 21:27:41   
Anonimen
Jaz sem šla delat za 4 ure, ko je bila tamala stara 4 mesece. Zdaj že dva meseca delam, z možem se šihtava. On je vzel drugo polovico porodniške, ker sem jaz samo na polovični. Po svoje je kar uredu, ker je odhod v službo postopen in je na nek način prijaznejši do tebe in otroka, postopoma se navajata, da nista 24/7 skupaj. No, jaz sem se sploh zmenila, da delam dva tedna 2x in dva tedna 3x poln delovni čas in sem po dnevih manj odsotna, kot bi bila ob običajnem 4-urnem delovniku. Kar je še boljše za obe, zame in tamalo. Sicer ti verjetno sprašuješ za odhod v službo za poln delovni čas, tukaj ti pa ne znam nič povedat. Če je finančna kriza, bi jaz na tvojem mestu šla delat, če dobim šanso. No, ravno zaradi finančne krize sem itak sama šla delat, poleg tega, da me šiht ne bi čakal.
Aja, na CSD pa izpolniš obrazce za delitev porodniške, če vzameta pol pol. Greš tja, poveš kakšna je situacija in ti itak oni dajo obrazce, ki jih rabiš. Vem, da moraš enega izpolnit po dnevih (pon-pet) in urah, kdaj bo kateri za otroka skrbel. To moraš/morata delodajalcu dat potrdit. Ostalo se pa ne spomnim več.

(odgovor članu TONČI.)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
11.7.2006 23:30:21   
ČebelicaMaja
Tudi jaz sem v podobni situaciji, pa me zanima tašonka, ali ti potem zaračunavajo porodniško na novo- vzamejo moževo osnovo, ali se samo po mesecih porazdeli... nisem še nič spraševala na CSD, ker je tamala zaenkrat premajhna, ...čez 3-4 mesece bom pa tudi sama na tem, da začnem migat v smeri nove službe, tako kot anonimna...ni lahko, a tako je življenjeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.7.2006 23:43:23   
Anonimen
Za njegov del porodniške vzamejo njegovo osnovo. Meni so po starem naredli, kolikor vem, od osnov, ki sem jih pred porodniško dostavila. No, saj možu so pa od osnov izračunali, ki jih je dostavil za očetovski dopust. Nisva naknadno nič tja nosila. Pomoje, če se vama splača, ker je višja osnova, lahko na novo neseta tja oz. nese mož nove osnove tja (verjetno jih je že za očetovskega nesel?). Veš, nisem čisto ziher, kako je pri normalno redno zaposlenih. Midva nimava rednih služb. Sva morala s.p. odpret, da lahko delava za firmo.

(odgovor članu ČebelicaMaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
11.7.2006 23:50:21   
ČebelicaMaja
tašonka hvala za odgovoruser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.7.2006 23:58:47   
Anonimen
Malenkost user posted image

(odgovor članu ČebelicaMaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
12.7.2006 6:55:37   
Anonimen
Pomoje, če se vama splača, ker je višja osnova, lahko na novo neseta tja oz. nese mož nove osnove tja

To ni možno. Za moža se vzamejo dohodki, ki jih je prikazal za očetovski dopust. Prav tako se vzame tvoj izračun iz začetka porodniške. Tako so meni razložili.

Sicer pa je možna naknadna sprememba odločbe o dopustu za nego in varstvo otroka, če imaš objektivne razloge. Nova zaposlitev in s tem preprečena nezaposlenost je razlog. Na CSD daš enostavno vlogo, najboljše da greš tja osebno. Rabiš pa že podpisano pogodbo o zaposlitvi (+ kopijo). Po dopolnitvah zakona iz meseca maja ni več dobroimetja, lahko pa preostanek koristi takoj mož (ali druga oseba) ali pa si preostale dneve čuvaš in jih koristiš do otrokovega 8. leta (za zadnji podatek nisem 100%, morada so tudi tu spremembe).

Jaz sem točno tako naredila, 2 meseca prej bom šla delat, ker sem dobila novo službo. S tem da sem dala vlogo pravočasno in bom preostanek koristila kot dobroimetje. V nasprotnem pa bi si ta 2 meseca šparala in bi jih izkoristila, ko bi mi potekla pogodba o zaposlitvi, če bi takrat bila brezposelna.  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
12.7.2006 20:00:58   
Anonimen
Če porodniško zaključiš pred rednim iztekom, ti v višini porodniškega nadomestila pripada dobroimetje za neizkorišen čas porodniške.

Porabiš ga lahko za plačilo varstva ali reševanje stanovanjskega vprašanja. Urejaš na CSD.

Upam, da kmalu najdeš delo user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
12.7.2006 21:57:22   
Anonimen
Če porodniško zaključiš pred rednim iztekom, ti v višini porodniškega nadomestila pripada dobroimetje za neizkorišen čas porodniške.

Sprememba zakona o družinskih prejemkih (maj 2006) to možnost ukinja! Sem že zgoraj napisala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?