Anonimen -> RE: vslužbo pred koncem porodniške (11.7.2006 21:27:41)
|
Jaz sem šla delat za 4 ure, ko je bila tamala stara 4 mesece. Zdaj že dva meseca delam, z možem se šihtava. On je vzel drugo polovico porodniške, ker sem jaz samo na polovični. Po svoje je kar uredu, ker je odhod v službo postopen in je na nek način prijaznejši do tebe in otroka, postopoma se navajata, da nista 24/7 skupaj. No, jaz sem se sploh zmenila, da delam dva tedna 2x in dva tedna 3x poln delovni čas in sem po dnevih manj odsotna, kot bi bila ob običajnem 4-urnem delovniku. Kar je še boljše za obe, zame in tamalo. Sicer ti verjetno sprašuješ za odhod v službo za poln delovni čas, tukaj ti pa ne znam nič povedat. Če je finančna kriza, bi jaz na tvojem mestu šla delat, če dobim šanso. No, ravno zaradi finančne krize sem itak sama šla delat, poleg tega, da me šiht ne bi čakal. Aja, na CSD pa izpolniš obrazce za delitev porodniške, če vzameta pol pol. Greš tja, poveš kakšna je situacija in ti itak oni dajo obrazce, ki jih rabiš. Vem, da moraš enega izpolnit po dnevih (pon-pet) in urah, kdaj bo kateri za otroka skrbel. To moraš/morata delodajalcu dat potrdit. Ostalo se pa ne spomnim več.
|
|
|
|