Njuškalo
|
IZVIRNO SPOROČILO: MarijaPo Grozno mi je zal za te otrocicke, katerih starsi se odlocijo, da bodo njihovi otroci vegetarijanci. Dokazano je, da otroci, ki ne dobijo snovi, ki jih jim ponuja meso, zrastejo manjsi (tudi sama poznam tak primer). Dajte res dobro razmislit in prebrat kak znanstveni clanek na to temo, pa se potem odlocite, ali boste se vztrajali pri vegetarianstvu otrok. Ja,so pa res bogi no... Meni se pa grozno smilijo taki otročki,ki namesto kosila zavijejo v McDonalds,ki sadja skoraj nimajo na jedilniku,zelenjava pa je tudi neka zadeva ,ki je čisto odveč.Jaz poznam nekaj takih,pa ne bom zato vseh mesojedcev metala v isti koš,tako,kot ti vegeterijance. Ne bi rekla,da otroci ,ki ne jejo mesa,zrastejo manjši.To vidim pri svojem otroku,pa tudi kar se tiče drugih otrok,ki so vegiji, niso prav nič manjši kot mesojedi otroci.Imaš pa vse sorte ljudi, tako pri vegijih kot mesojedcih.Jaz poznam tudi veliko mesojedcev,ki nimajo pojma,kaj je to uravnotežena prehrana in njihovi otroci še zdaleč ne dobijo vseh potrebnih snovi za rast.Vendar,kot sem napisala,ne menim ,da so vsi taki. A ti res misliš,da smo vegeterijanci kar tako malo,zaradi afnarije,ne pa,da bi se resno poglobili v stvar?Ali resno misliš,da nimamo pojma o tem,kaj mora dobiti otrok v svoji prehrani,da ne poznamo sestavin živil?Na podlagi česa pa to sklepaš? Če ti poznaš en primer ,kjer so starši vegeterijanci,pa je otrok premajhen,o.k.,ampak to ne pomeni,da smo taki vsi.Tudi sama ne odobravam tega,da se starši nekaj afnajo in zaradi tega trpi otrok.Pa naj gre za mesojedce ali vegije.Pri vseh najdeš neodgovorne starše,pa to ne pomeni,da lahko kar posplošimo,da so vsi vegiji taki ali vsi mesojedci taki. Mogoče bi si pa ti morala prebrati kakšen članek ali raje kar knjigo iz tega področja,pa bi videla,da so nekateri vegeterijanci tudi nadpovprečno inteligentni,večji od vrstnikov in podobno,da ni povsod slabo.Najlažje je nekje prebrati nekaj negativnega in potem to posploševati na vse.Meni se zdi tako razmišljanje precej nestrpno in omejeno. Sploh pa,ali misliš,da je to vse ,kar je potrebno-da prebereš kakšen članek na temo vegeterijanstva in se potem odločiš na podlagi tega?Jaz menim,da je potrebno veliko več kot to.