sonjasunny
|
Hvala vsem, ki ste odgovorile na moje vprašanje. Radha, žal, tudi v Ljubljani ne nudijo povsod vegetarijanskih obrokov, kaj šele, da bi imeli vegi oddelke. Danes sem bila na razgovoru z ravnateljico vrtca, kamor bo šel sin jeseni. Vse, kar sem lahko dosegla, je to, da ga ne bo nihče silil z mesom, če tega sam ne bo želel oz. da mu ne bo nihče mesa podtikal. Pri zajtrku naj ne bi bilo problema, ker sta itak dve alternativi. Lahko se zatakne pri kosilu. Naj bi pa imeli cel dan možnost dobiti narezano sadje in zelenjavo. Velja za vse otroke. Tako da če bo sila, bo lahko posegel po tem. Najprej je celo predlagala, da bi obrokom enostavno vzeli meso in mu ponudili ostalo. S tem se nisem mogla strinjati, ker je to potem osiromašen obrok. Na primer, juha, krompir in solata; brez zrezka. Ali "suhi" špageti brez mesne polivke. Itd... Če bi bila volja, bi se seveda vse dalo, ker poznam gospo, ki kuha v kuhinji za ta vrtec (in šolo) in je rekla, da sploh ne bi bilo problema. Bi mu pač spekli špinačni zrezek/polpet ali košček ribe ali sojin sirček zraven. Ali pa polili paradižnikovo omako po makaronih. Je pa res, da tudi jaz ne morem pristati na to, da bi bil cel dan brez hrane. Že tako je bolj neješč. In s partnerjem sva se odločila, da ko bo tega sposoben, se lahko sam odloči, ali bo jedel meso ali ne. Mu ne bova branila. Dokler pa tega ni sposoben, se pač odločava midva. In ne vrtec ali kdor koli drug. Tudi sva se zmenili z ravnateljico, da če bo kdaj možnost vegi obroka, da nas obvesti. To dandanes ni noben "bavbav" in po moje nas je čedalje več in bo slej ko prej prišlo tudi v vrtce. CatJa, lahko, prosim, tudi meni sporočiš, kako je uspelo tvojemu očetu in njegovi ženi to zrihtat? In Naja3, če ni preveč, v katerem vrtcu pa delaš, da imate vegetarijanske oddelke?
|