Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Nahajate se:
Forum >
[Otrok] >
Vzgoja > RE: Kdaj gre otrok sam spat?brez nošenja,pesmic,..?
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kdaj gre otrok sam spat?brez nošenja,pesm... 11.7.2006 13:50:58
|
|
|
|
ribica.
|
naša tavelika ni nikol sama zaspala. Zaspala ni niti če si jo nosil in ujčkal do onemoglosti, kaj šele pol ko si jo dal v posteljo. Brez ujčkanja in zize tak sploh ni blo šans. Nosila sem jo do 20 meseca. Pa še takrat je hodila spat zelo pozno. Prosim ne mi govorit, da zaspijo v svoji postelji, ko jih na to navadiš. Naša enostavno ni zaspala. Nosit sem jo nehala ker sem lani tak čas zanosila. POtem je hodila spat z mano, ker sem bila preveč utrujena zvečer, da bi čakala, da ona zaspi. POtem smo se začasno selili k babici, kjer smo jo komaj navadili, na spanje v svoji postelji. Potem smo dobili dojenčka... Pred kratkim smo se preselili v svoje stanovanje. Skrbelo me je kako bo zdaj to, amapak zdaj je skoraj kot v nebesih. Spi v svoji sobi, sama, brez kompliciranja. SEveda še vedno ne zaspi pred deseto, da ne rečem enajsto in prebere pred spnajem tono knjig. Naš novorojeni zaspi sam odkar se je rodil.
|
|
|
|
RE: Kdaj gre otrok sam spat?brez nošenja,pesm... 11.7.2006 21:14:53
|
|
|
|
laluna
|
Tudi mi imamo pri našem 20.mesečniku nek obred, kar mogoče po eni teoriji ni v redu. Zvečer se malega umije, potem pa spije 1-2 flaški toplega oz. sedaj mlačnega mleka in pri atiju v naročju na fotelju zaspi. Ga odnese v posteljo, pa več ali manj spi do 6. ure zjutraj, razen občasnih nočnih prebujanj (sanje, vročina..). Če se ponoči zbudi ga nikoli - še niti enkrat nisem vzela iz postelje-tako dolgo sem hodila nazaj k njemu in vztrajala, da je res nazaj zaspal v svoji postelji, pa tudi nikoli ponoči (razen dojenja do 6. meseca) ni dobil nič za pojest, popit - samo vodo, ko sem res menila, da je žejen. In je navajen, da ponočii tudi nič ne prosi. Mislim, da ni nič narobe, če gre za nek obred z otrokom pri uspavanju. Meni bi recimo sedaj bilo hudo, če pomislim, da bi sam v svoji postelji vsak večer gledal v strop in zaspal. Ali pa postaneš od tega delno tudi razvajen??
|
|
|
|
RE: Kdaj gre otrok sam spat?brez nošenja,pesm... 18.7.2006 13:47:55
|
|
|
|
piščanc
|
upam, da čimkasneje, ker jaz ju kar rada crkljam pred spanjem - pravljice, igrice, crkljanje... pa mrkneta
|
|
RE: Kdaj gre otrok sam spat?brez nošenja,pesm... 18.7.2006 18:40:01
|
|
|
|
k1
|
od prvega dneva, kar je prišla domov spi sama in v svoji sobi. cartamo pa se v veliki postelji po jutrih, ko se zbudi.
|
|
|
|
RE: Kdaj gre otrok sam spat?brez nošenja,pesm... 18.7.2006 22:11:05
|
|
|
|
natasaxy
|
Se strinjam da so otroci različni. Ampak še vedno je odvisno od staršev ali bodo do petega leta otroka uspavali ali pa se odločili za postopek "sam zaspati". Jaz nisem imela nikoli težav pri našemu. Tudi naš od tretjega meseca zaspi sam. Smo tudi vedno imeli isti postopek, kopanje, večerja, povem eno pesmico, lubčka, ugasnem luč in to je to. Ga pa tudi nikoli nisem uspavala na rokah. Pocrkljamo pa se tudi radi zjutraj:)
|
|
|
|
RE: Kdaj gre otrok sam spat?brez nošenja,pesm... 21.7.2006 0:44:34
|
|
|
|
laluna
|
Otroci so res različni. Moj fant (20.mesecev) je recimo res cartavi in se je zvečer s toplim mlekom v rokah pri očku na fotelju vsak večer uspaval, potem pa ga je odnesel spečega v njegovo posteljo. Sedaj pa kar naenkrat sam prosi, da ga dava budnega v posteljo, zraven nekaj plišastega, pa pravi mama pokrij in kar grem. Ostane sam buden in res brez problema zaspi. pa spi zvečer od 20.00 ure pa do 6.00 ure zjutraj. No, ja, zjutraj pa se dere kot vrana, če me v hipu ni zraven, ko se zbudi oz. mu v trenutku spet ne prinesem njegovo meko (mleko). Ne se zelo obremenjevati glede tega. Pesmice niso nič narobe, če jih otrok rabi želi pred spanjem. Pa obred pri MAKICI mi je všeč.
|
|
|
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.