Gina -> RE: Kdaj gre otrok sam spat?brez nošenja,pesmic,..? (30.6.2006 20:10:46)
|
V bistvu skoraj od rojstva. Kriva pa nisem jaz, ampak mož, ki mi je rekel, naj neham s tem (nošenjem, guganjem...). Dokler ima krče res ne moreš drugega, kot nosit ga in crkljat. Ko pa ta faza mine, pa lahko otročka navadiš na to, da ne rabi tebe za uspavanje. Pridejo dnevi, ko prej zaspi in pridejo dnevi, ko ne more zaspat. Izkoristi trenutek, ko je fejst zaspan, pa ga daj v posteljo, ga pocrkljaj in pojdi. Čim večkrat izkoristi tak trenutek. Če bo velikokrat to doživel, bo pripravljen biti sam tudi takrat, ko ni toliko zaspan. NO, vsaj mi smo tako naredili. Ta malega smo pa drugače navadili. V spalnici imamo tudi tv. Nekdo je bil pač tam, in gledal televizijo, dokler ni mali zaspal. Če pa ni bilo nikogar, pa tudi ni sitnaril. Smo rekli, da naj malo počaka, pa je počakal. Ko je zaspal, smo ga odnesli v posteljo. Tako je bilo prvo leto. Potem pa smo ga kar nesli v svojo posteljo in je tam zaspal. Vedno vsakemu od nas pomaha pa pa, za nek ritual, pa lupčka pošlje in je pomirjen.
|
|
|
|