|
RE: Ne vemo kako naprej - pleničke, jok zvečer 30.6.2006 8:29:53
|
|
|
|
puncica
|
Jst tud mislim da tvoja še ne ve za kaj gre, da pač mora spustit, da pa je lulala pa po moje ve zato, ker ima pač mokre hlačke al pa lužico pod njo. Ampak jaz bi vseeno ustrajala in jo spraševala kr naprej, tako sem delala 2 dni pri naši tudi. Stara je 2 leti. Prej je sedela na kahli cca 15 sekund in gremo dol. Zdej ene 14 dni pa jo aktivno odvajamo od pleničk in jo moram pohvalit, saj je že po 2 dneh pokapirala kdaj jo lulat , tako da ko je nagice (brez gatk) in se igra, zdej kr sama skoči na kahlico in sploh ne pove, se hitro polula in gremo naprej. Je pa res najprej mal dlje sedela na kahlici cca 2 min. Tako smo jo imel 1 teden brez gatk, se je samo prvi dan 2× polulala pa drugi dan 1×, potem pa nič več, no čez 3 dni je pogruntala da ne pride samo lužica ven ampak tud klobasa, je tako debel gledala prišla v kuho in rekla mami nisem lulala kakaja sem, pa sem sam debel pogledala, tako da zdej še kaka v kahlico. Je pa res da tud ko je v bazenu gre ona vmes lulat, se zadere mami lulat, mami hitr prinese kahlico in naredimo lužico. Tako smo misl ja zdej pa ve kdaj jo lulat in kakat, super, je pa bila kriza če smo bili kje drugje, ker potem pa ni povedala, pač pa kr lužico naredila, pa smo ugotovil da ji je mal nerodn, ker je drugje ampak zdaj po 14 dneh pa je tud drugje začela lulat al pa v travico, če ni školke v bližini. Smo pa naletel na drug problem, ko ima gatke gor, pa misli da ima pleničko in se je polulala, tako zdaj ene 3 dni prakticiramo gatke in je že pokapirala da gatke niso plenička in pove da bi šla lulat, hlačk si sicer še ne da sama dol ampak polula se pa ne. Danes smo v vrtec nesli gatke in bomo vidl kako bo tam, ker je tud vzgojiteljica rekla da hoče lulat na školko. Ja pa še to včeraj si je ob treh ponoči plenico slekla in se do jutra ni polulal zjutraj pa takoj leti na kahlico, ko ati še spi Niti v sanjah si nisem misla da bo tako hitro pokapirala, ker prej ni pokazala nobenga interesa. Še nasvet tebi, vstrajaj vsaj zdaj ko je ful toplo, pa če se polula se polula, jaz bi kr naprej spraševala a te lulat, pa seveda pohvala ko se polulai v kahlico da je zdaj že velika punca, pa to. Mogoče je pri nas tud pomagal, da je vidla naju da lulava v školko imamo pač vedno vrata odprta, tako da je mal vedla da mami pa ati tud lulata in kaj to je, da vodica teče. Pa veliko uspeha
|