|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odpiranje materničnega vratu v 17t
16.6.2006 13:09:52   
najci

Noseča sem z dvojčki. V 16t se mi je pojavila krvavitev, zdaj pri 17t3dni mi je pa G. na UZ ugotovila lijak, Y odpiranje materničnega vratu. Sicer je dolžina vratu normalna 3,5cm, vendar je tole odpiranje zelo nevarno. Po njenih besedah nimamo kaj narediti, razen da resnično ležim in upam, da bo ležanje pomagalo. Pa še tamaladva z glavicami tiščita dol... 2 meseca se pa še ne smeta roditi, ker ne bi preživela...

Kriza je in jaz sem vsa prestrašena in obupana.
Zato vas prosim, če ima kakšna izkušnje s podobno situacijo - pozitivne ali negativne, napišite mi kaj.

Moja G. je bila zelo resna glede situacije, vendar pravi, da nimamo kaj... ali lahko še kaj sama naredim? Karkoli...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odpiranje materničnega vratu v 17t
16.6.2006 13:13:14   
Zasanjana
Ojej, tega ti pa ne zavidam.Ampak če G pravi, da nimaš kaj, verjetno res nimaš kaj.Počivaj!Počivaj!Počivaj!Jaz nisem zadosti počivala in sem ostala brez svojega fantička... ne se hecat s tem.Pa srečno.

(odgovor članu najci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.6.2006 13:50:12   
žiža
O joj, tole je pa kr resna stvar. UBOGAJ, UBOGAJ, UBOGAJ! drugega ti ne znam svetovati. Bolje ležati in potrpeti še par mesecev pa da se vse skupaj približno normalne izteče, kot da bi se, bog ne daj,  končalo tragično.
Držim pesti za vas.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu najci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.6.2006 14:08:32   
altati
Najci, počivaj, leži, kar ti je naročila ginekologinja.
Drugega recepta žal ni!
Me pa držimo pesti, da bo vse ok.

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.6.2006 14:14:17   
tulip
Joj, upam da je ne bom ustrelila... A ne napravijo v takih primerih t.i. cirklažouser posted image ne vem , če sem prav napisala, da nekako zašijejo maternični vrat, da se ne odpre prehitro in tako preprečijo prezgodnji porod?
Držim pesti da bo vse v redu, počivaj in leži pa zares!!!!
Srečnouser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil tulip -- 16.6.2006 14:29:20 >

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.6.2006 15:56:24   
Naja30
Držim pesti zate in za tvojo pikico, pa le ubogaj G in počivaj. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.6.2006 17:07:51   
Janeja
A cerklaže ti pa ni predlagala?

Meni je G v 21 tednu ugotovila, da imam MV dolg le še 1,5 cm, kar je zeloooo kritično. Takoj me je poslala v bolnico in tam so mi naredili cerklažo. MV ti "povdežejo" in to naj bi vsaj malo pomagalo k temu, da se ne odpira več. Itak pa je počitek obvezen.

Pri meni se žal ni izteklo najbolje, saj mi je v 24 tednu zaradi bakterijske okužbe odtekla voda in naslednji dan sem rodila. Pa imam kljub slabemu in zelo stresnemu začetku danes doma zdravo in navihano 15 mesecev staro princesko.

Držim pesti, da se vse dobro izteče!

(odgovor članu najci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.6.2006 17:15:18   
Marogica
POČIVAJ, POČIVAJ in še enkrat POČIVAJ in NE DELAJ NIČ!!! Kar pomeni, da niti ne kuhaj, ne pospravljaj, ne likaj....... ENostavno NIČ, razen postelja-hrana-WC. TO so resne stvari, sploh pa če te je ginekologinja še posebej na to opozorila.
Sama sem imela kratki maternični vrat (1,5), cirklaže mi niso naredili, in sem res počivala, kot sem ti zgoraj napisala. Vse je delal moj mož, pa  še za ta starejšega otroka je skrbel. Se je izplačalo, čeprav sem rodila v 36 tednu
Dosti sreče, pa drži se tega.user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu najci)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.6.2006 17:17:32   
Anonimen
user posted image  Ojej bogica,...kako pa imaš posteljico? Nizko ali visoko, je to kaj s tem tudi povezano? user posted image

(odgovor članu Janeja)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
16.6.2006 17:27:27   
cmokec
Naredi, kot ti je svetovala G. Jaz bi jo edino vprašala za cirklažo, čeprav je ta povezana bolj z nizko ležečo posteljico, kot z MV, če se ne motim. A probati ni greh.

Želim ti, da si odpiranje ustavi in lepo donosiš tvojedva sončka. Srečno.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.6.2006 17:48:15   
Anonimen
Ojla, upam, da te bom pomirila. Sem imela čisto isto situacijo, s to razliko, da ti nosiš dvojčke.

Ginekolog me je že v 16. tednu opozoril na "oslabelost MV", konkretno pa  se je začela ta "oslabelost" kazat v 24 tednu (bolečine podobne menstrualnim), MV lijakast (kar kaže na krajšanje), je bil sicer zaprt, ampak že skrajšan na 2mm. Diagnoza taka kot pri tebi, vendar sem jz poleg tega staknila še neko vaginalno vnetje, zato sem bila tudi teden v bolnici na zdravljenju in na opazovanju zaradi krajšanja MV.

Pri tebi so hvalabogu dovolj zgodaj ugotovili oslabelost MV, s počitkom boš preprečila krajšanje MV in odpiranje. Pri nosečnicah z enim plodom je panika takrat, ko se MV skrajša pod 15 mm, pri dvojčkih pa se ta dolžina 2x poveča, torej na 30 mm. Tvoj MV je torej še dovolj dolg, vendar oslabljen. Zato resnično počivaj! Vzdrži se spolnih odnosov, ne hodi, ne dviguj...!
Cerklaža pa se dela okoli 16. tedna, v primeru, da je dolžina MV kritična (to je 15mm oz. 30 mm). Cerklaži se zdravniki izogibajo, ker le v redkih primerih "zdrži", poleg tega pa obstaja tudi nevarnost, da bi z posegom omogočili bakterijam dostop do MV, zaradi česar bi MV še hitreje oslabel in "odpovedal" ali še huje - da bi bakterije poškodovale plod. Torej laično povedano: s cerklažo se lahko napravi še večja škoda! Danes se zdravniki tega posega izogibajo, jo opravljajo v res ekstremnih primerih.

Mene je bilo na smrt strah za moje takrat še nerojeno dete. Vendar sem ubogala nasvete, res sem VELIKO POČIVALA, kar je bilo več kot 1kg nisem dvigovala, nič sprehodov, nič telovadbe, nič seksa, bognedaj po stopnicah! Lahko si predstavljaš strah, ki sem ga doživljala....Ali bom donesla vsaj do 28. tedna ali ne..Pa sem! V 32. tednu sem bila sicer odprta že za 1 prst, rodit pa sem šla s 36. tedni, ko sem bila odprta že 3 prste.

Poskusi se čimbolj pomiriti, na stvari ne glej črno, stres še dodatno vpliva na krajšanje MV!

Prepričana sem da bo s tabo in tvojima dvojčkoma vse OK! Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
16.6.2006 21:00:42   
natalia
pomaga samo počitek in čim manj stresa!

srečno!

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.6.2006 9:12:59   
najci
Hvala vam za vse vzpodbudne besede... pa tudi za izkušnje... upam, da bodo tudi naše s srečnim koncem...
Mi pridno ležimo cele dneve, razen za lulat. In evo, smo že en teden starejši. Se trudim, da ostajam pozitivna...

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?