|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tiste, ki nosite očala
8.6.2006 19:45:42   
Anonimen
Na koliko časa menjate očala? (okvirje)
Kako izbirate nove okvirje?
Kaj vam je pri izbiri najpomembnejše?

Danes sem se namreč KONČNO spravila v optiko si izbrat nove okvirje. Pa sem kmalu postala ful slabe volje, saj niso imeli nobenega okvirja za katerega bi rekla: "Vav, tale mi pa paše!"
Potem sem šla še v dve optiki, pa sem samo v eni našla enega,  s katerim sem bila zadovoljna. Stane pa... olala denarja. Se mi je kr stemnilo pred očmi.

Jutri grem še mal pogledat v druge optike. Kje v Mb so kakšne optike, ki so kvalitetne pa ne preveč nabite cene?

Joj kako ne maram tega izbiranja okvirjev. Sej ni čudno da imam ena očala toliko let.user posted image user posted image user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tiste, ki nosite očala
8.6.2006 19:52:03   
Laubica
Poskusi v optiki Aleksander na pobrežju tam sem jaz našla za sebe očala v katerih se končno dobro počutim.So pa stali 16000 tak da to ni drago in tista ki tam dela je zelo prijazna in moderna in ugodno varijnto zna najt.Jaz sem si zdaj menjavala na 2 leti zdaj pa bom ziher te imela dolllgoooo ker sem res fuuulll zadovoljnauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.6.2006 20:28:38   
ona
Jaz sem pa glih danes šla po nova očalauser posted image
Okvirje sem menjaval na 2-3 leta,zdaj sem mogla tudi stekla,ker sem že slabo vidla skoznjeuser posted image
sem pa za vse skupaj dala 44000!Za moje pojme je vse skupaj malo preveč,saj je to stvar,ki jo rabiš in ni luksuz!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.6.2006 20:34:55   
Anonimen
Jaz ima očala gotovo že 10 let, če ne več, vendar jih ne nosim, ker imam sicer leče. Vendar zdaj z zlomljeno roko leč ne morem dati v oko in imam pač močala. Hvala bogu sem takrat nabavila še kar sprejemljive okvirje, ki so nekako nedoločljive starosti in mode.

(odgovor članu ona)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
8.6.2006 21:13:58   
Anonimen
Sej ne dam veliko na modo, sam jaz nosim ena očala tud po 5 let.
In če si kupim ene ful vpadne okvirje bom čez pet let sam še pod mizami lavfala.

Kaj "nevtralnega" pa nimajo. Sem hotla take okvirje kot jih imam zdaj, alpa vsaj podobne... pa ja valjda so že iz mode... že vsaj 4 leta.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
8.6.2006 21:18:36   
al1*
Jaz grem ponavadi v optiko Šuc na partizanski. Imajo precej velik razpon cen za okvirje, ponavadi dajo še kakšen popust. Nekaj malega pa vsaki dve leti doda zavarovalnica. Jaz sem lani za sončna očala z diptrijo dala 25.000. 

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.6.2006 21:27:06   
babylove
Baje da bi bilo treba očala - stekla - menjati vsaka 3 leta.

Jaz jih imam tudi že od pamtiveka, ampak so bila tako draga, da jih še nisem zamortizirala user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.6.2006 21:34:57   
Anonimen
Tist kar da zavarovalnica je skoraj zanemarljvo ob višini moje dioptrije.
Prava ironija...večjo kot imaš dioptrijo, več moraš plačat iz lastnega žepa.
Ma ni logike spljoh.

Pa da bi na vsaki 2 leti menjala očala? Pa ja bankrotiram. Če recimo pride okvir 30.000 (če nimam sreče, da bi dobila kak otroški model), pa vsako steklo (leča) 30.000, pa dobro neki malega da zavarovalnica... pa smo kar hitro pri 50 al pa 60 jurjih.

Pa ne rečem, če so ti očala sam modni dodatek, sam če jih pa rabiš nonstop met na nosu....

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
8.6.2006 21:37:33   
soncek&luna
jaz sem si ocala dala delat sele lani, ko sem zanosila... prej jih sploh nisem imela, ker sem nosila lece nonstop... sem pa izbira ene dve uri, na nos nataknila vse mozne okvirje... na sreco je bila prodajalka res super in je tudi znala svetovat.... cena? uffffff....user posted image  drago

Mami, pika moja!

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.6.2006 21:48:05   
ona
Punce,mimogrede a katera ve kako zrihtam,da mi zavarovalnica vrne kak tolar?
Saj se mi ne gre toliko za denar,bolj princip in če že nekaj plačujemo,pa naj tudi oni nam kaj dajo,kajne?
Kam se najprej obrnem?Imam pa samo račun od optika.A rabim še kakšno karto?user posted image

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.6.2006 22:20:01   
Magi*
običajno jih zamenjam takrat, ko se mi spremeni dioptrija. to je bilo v zadnjem desetljetju ene 3x. očala kupim pri priajtelju, ki ima optiko. on že vnaprej pripravi take okvirje, ki bi mi lahko bili všeč in potem izbirava. moram reči, da običajno ne najdem ravno kakšnih super dragih okvirjev, pa imam kar izbran in petičen okus. pa še popusta nekaj dobim...

ravno zdaj se spravljam, da bom šla spet malo na pregled, ker se mi zdi, da spet slabše vidimuser posted image  leč pa ne morem nositi, jih moje oči na noben način ne prenesejo. žal.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.6.2006 7:11:25   
diva 4
Jaz nosim očala že 23 letuser posted image .Sem jih začela nosit pri sedmih letih.Še nikoli nisem kupila očal drugje kot pri optiki Pirtušek v Gospejni ulici.Sem vedno zadovoljna z njimi . Menjati jih pa moram vsaki dve leti, ker se mi vid tako naglo slabša.    ONA- meni to vse uredijouser posted image v optiki tako ,da kar na računu odbijejo tiste % ,ki jih krije zavarovalnica.                                                                                                                      

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.6.2006 7:38:43   
kimba
Joj mene pa cena očal oz. okvirjev sploh ne skrbi, ko pa dam samo za stekla 50.000 SIT. Jaz nisem iz Mb ampak iz Domžal in men je najboljša optika Brigita na Viru, kjer imam tudi brezplačni servis (otrok mi velikokrat vzame stekla ven iz okvirja, strga laks, ki spodaj drži steklo in tudi skrivi jih tako da je sam joj) in mi jih vedno v zelo kratkem času popravi.
Menjam jih pa na cca 3 leta (stekla) okvir pa kakor je.
Pa še ful prijazna prodajalka je.

kimba s tremi sončki

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.6.2006 8:20:01   
viv_
Jaz jih menjam tam nekje na 3-4 leta. Imam pa dvoja, tako da malo kombiniram okvirje. Sama sebe si sploh ne predstavljam brez očal - dobila sem jih pred dopolnjenim 3. letom starosti.

(odgovor članu kimba)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.6.2006 8:30:19   
BarbaraE
Hmm... Naj pomislim. Do zdaj sem menjavala okvirje očal, ker so se mi zlomila oz. kako drugače poškodovala. Štor pač. user posted image   Zdaj imam četrta. Očala pa imam od 1. letnika srednje šole dalje. To pa je že 14 let. Mater, sem že stara. Opa in očitno nisem tak štor. user posted image  Da mi je uspelo v teh letih le 3 x očala zlomit. user posted image  

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.6.2006 8:57:08   
kalbo
Od kar sem prvič dal na nos očala brez okvirjev, okvirjev tud videt nočem več, res. Mam že 4- 5 let adidasov okvir (če se temu splok lahko reče okvir). Pa že tadruge šipce...si lahko zmišljuješ obliko. Okvir je še kot nov . Privoščil sem si pa še clip on za sonce.... Zakon. Pa še ta prednost Adidasa je, da ni vijakov ampak samo takšni mini čepki.

Povprašaj po adidasovih očalih, ker so res kvalitetna in ne ravno poceni, sam tukaj se plača res kvaliteta, ne pa moda. Če se odločiš za očala brez okvirja ne šparat na šipcah, naj bodo polykarbonatske, ki se ne lomijo. Meni je priletela nogometna žoga direktno v špegle, pa so se sam mal skrivle. Optik, ki jih je ravnal ni mogel verjet, da je šipca cela ostala.

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.6.2006 9:06:57   
diva 4
Kimba - tudi mene cena okvirjev ne skrbi , saj tudi jaz dam za stekla  čez 50.000 sit . Cela očala me tako ponavadi pridejo okrog 80.000 - 90.000 situser posted image  In to vsaki dve letiuser posted image .Drag hec ,če hočeš videt svet okoli sebe .Nas je pač narava prikrajšala.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.6.2006 10:46:19   
niki5
Jaz sem si janurja nabavila nove okvirje, ker so se mi stari že čisto oluščili. Tri leta so zdržali user posted image .

Trenutno imam take, ki praktično ni okvirja samo za nos in za ušesa, so od Silhouette, nažalost ne poceni, ampak se je izplačalo, ker se jih praktično ne vidi in ekstremno lahke so, ker so iz titana. Pozabim, da jih nosim user posted image  

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.6.2006 13:11:52   
G in T
Nekatere "dive" uporabljajo očala kot modni dodatek, nekateri, ki pa nosijo očala se pa user posted image .
Ne razumem tega. Med tisočerimi okvirji, ki jih ima optik, se pa ja najde kakšen, ki ustreza kriterijem.

Menim, da se očala menjajo po potrebi. Torej, če si se jih naveličal, če so se uničila, ali pa če se je spremenila dioptrija. Ker strošek novih očal, je lahko zelo obremenjujoč. Moj oče je ravno 10 dni nazaj kupil nova očala, in zanj odštel 100.000 SIT. Imajo pa vso dodatno opremo, ki jo lahko ima user posted image

Sam ponavadi kupim očala v rangu med 40.000-50.000 SIT. Seveda pa imam tudi sončna očala z dipotrijo. Menjam pa ponavadi po petih letih.

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 19
9.6.2006 13:16:51   
Anonimen
GinT sej jaz se ne pritužujem nad tem da moram nosit očalauser posted image
Se sam nad tem da moram okvirje menjat.user posted image

Kalbo sem že spraševala za očala "brez okvirja" ampak pri moji dioptriji to ravno ne gre.user posted image

Aja še to bi vas vprašala... kateri okvirji se vam zdijo bolj vzdržljivi? Kovinski al plastični?

Jaz imam zdaj že 10 let kovinske, pa me je pri plastičnih kr mal strah da se bodo poškodovala, pa zlomila....

(odgovor članu G in T)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
9.6.2006 13:31:14   
asso
Joj, jaz pa bi non stop menjavala očala. Ne smem se ustavljat v izložbah z očali, ker če ne vedno kaj lepega vidim in se težko brzdam. Moram reči, da na dve leti sigurno kupim nov okvir, ker dobim tudi od zavarovalnice povrnjeno (izgovor).
Sedaj imam v uporabi ene 3 z isto dioptrijo oz. ene nosim non stop (najnovejše), ene ki se ne počutim glih v redu z njimi (ko shujšam so O.K., ko se zredim se ne vidim več v njih) nosim za doma, ene stojijo pa bogtive kje in jih nataknem gor le malokrat (te so najstarejša in največ uporabljena - zdržala so ene 2 leti).
Ja, hitro se naveličam oz. vidim kaj lepšega...

Drugače pa ko se odločim za nove jih zbiram tam nekje en teden... veliko krat pa se mi je zgodilo, da sem se enostavno zaljubila vanje...

Sej zaradi malo nižje dioptrije ne dam toliko dnarja, ampak vseeno pride okrog 60.000,00 SIT. Pa če še sončne z dioptrijo računam... Ja celo premoženje porabim za očala... Pa da ne omenim, da včasih nosim tudi leče, ki niso tako poceni...

V glavnem: nora sem na očala in...

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
9.6.2006 13:38:44   
cukerček
Jaz menjavam očala na 4 leta. Vedno sem vsaj eno uro v optiki preden jih izberem, da na koncu sploh več ne vem katere so bile tiste ki so mi pasale.
Jaz sem marca letos dobila nova očala kupila sem jih v Kameleonu stalo bi vse skupaj 48.000 sit a nakoncu sem dala 27.000 popust+7zavarovalnica.

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 22
9.6.2006 17:34:33   
dory
Stekla na dve leti, okvirje na tri...mam pa zej ful lece in me je zadnc frslok k sem brala o renuju...matr jimuser posted image

(odgovor članu cukerček)
Neposredna povezava do sporočila: 23
9.6.2006 17:48:37   
Sita
Pri nas dam okrog 150.000 SIT za vse 4, ki nosimo očala: sebe in tri otroke. Za otroke niso nič cenejša saj zdravstvo tu zelo malo krije. Potem jih pač plačujem celo leto na obroke.

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?