|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 22:02:40   
Anonimen
Pravi veliki Mič, da bo on enega zate user posted image .

Upam, da se že fino počutiš user posted image  user posted image

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 22:48:54   
A-N-J-A
MarijaPo jaz ti pa svetujem,da nehaš jest mlečne izdelke!Eni otroci so zelo občutljivi na KM.Škodit ne moreuser posted image ,moraš pa dieto držat vsaj 14 dni da zaleže!

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 22:51:01   
Seven*
Anja ima prav. Menda ful pomaga da prenehas jesti mleko in mlecne izdelke. Tudi tiste skrite mlecne bejjakovine.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 23:02:43   
Primoza
Črvičenje, druga možnost če ni težav z lakoto je res črvičenje zaradi hrane. Naredite si dnevnik prehranjevanja in poskusite povezati z jokom.

< Sporočilo je popravil primoza -- 4.6.2006 23:05:07 >

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 23:12:00   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: MarijaPo

Kaj pa vem. user posted image Ene mame menda ze po joku vedo kaj otrok rabi, jaz sem svetlobna leta stran od te sposobnosti. user posted image



Hja, moj dete bo kmalu imelo dve leti, pa jaz še zdaj ponavadi ne vem, kaj bi rad od meneuser posted image . Pač ugibam. Upam, da bo kmalu začel govoriti...

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: dretje novorojencka
5.6.2006 8:36:49   
bini
naša prva je bla taka - dretje čez cel dan (včasih ima še zdaj take popadke)...
ja, bili so krči... jaz sem probala vse kar mi je kdo svetoval in nekatere stvari so delno pomagale... ti jih naštejem, pa morda kaj uspe tud pri tvoji punčki..
- prižgala sem sesalec (joj kolk je blo zmeraj čisto takrat) ali pa fen - jo je ful pomiril,
- vozit sem jo šla z avtom - je zaspala in potem še nekaj časa bila bolj mirna
- razvila sem jo, da je brcala in brcala..
- kopanje jo je čist umirilo (sam kaj ko ne moreš imet dojenčka cel dan v banji)
- guganje v lupinici (sem dobila hude mišice na rokah)
- vožnja v vozičku po ful slabi cesti (asfalt ni palil)
- nošenje na trebuščku s tiščanjem dude v usta
- v najhujših trenutkih sem pomakala dudo v lefaxin ali sab simplex - se je umirila vsaj za nekaj minut (ponavadi smo to imeli za trenutke dretja v trgovini, pri zdravniku, pri krstu user posted image )...

totalno te razumem, včasih imaš občutek da bi kar popenu... midva z možem sva se zvečer ko je blo najhuje menjavala in si hodila izmenično prevetrit možgane, da sva lahko še mal zdržala... ampak mala je zrasla v pravega cukra - tud tvoja bo user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: dretje novorojencka
5.6.2006 9:50:24   
MarijaPo
Punce, totalno ste prijazne. Vidim, da nisem edina in to me pomirja. Hvala Seven, ful si lepo napisala. user posted image

Probala bom ukinit pitje mleka, ker zdaj ga spijem vsaj pol litra na dan in mogoce jo to vzdrazi.

Res ste face, da ste tok dretja zdrzale - se posebej ukrepi od bini. Tud midva z mozem se zvecer izmenjujeva, pa medtem ko se dere, si dava zamaske v usesa, da naju jok manj gane. Najbolj je svohoten moz, ki vse ful osebno dojame in je preprican, da je Eva jezna nanj.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: dretje novorojencka
5.6.2006 15:09:14   
Pobalami
So ti punce že vse napisale. Tisto zakaj joka veš šele nekaj mesecev kasneje pa še to bolj ugibaš glede na urnik, ki ga ima...

Če ponoči jamra so najbrž krči. Moj Luka se je celo noč zvijal v spanju. Jaz sem ga podnevi pustila, da mi je spal v naročju, ker se je edino tako naspal.

Razne kapljice ji daj malce kasneje, ker je še premicana. Meni osebno so najboljše Lefaxin iz Avstrije.

Jaz sem bila tako zmatrana, da sem mislila da me bo kap zadela. Luka ima še sedaj pri osmih mesecih krče ampak je veliko boljše.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: dretje novorojencka
5.6.2006 16:15:16   
nana 27
Marija, pol litra mleka je res veliko. Meni je pediatrinja zaradi krčev odsvetovala pitje mleka, mlečnih izdelkov in vitaminskih dodatkov, zato lahko Evo "zvija" zaradi tega. Kalcij lahko nadomestiš z melaso. Žlica na dan zadostuje. Kupiš pa jo lahko v trgovinah z bio prehrano. Drugače pa se ne obsojaj. SUPER MAMICA SI user posted image  Moji nasveti:- poskusi še druge kapljice, ker ni nujno, da pomagajo kapljice, ki si jih poskusila ali pa Sab Simplex. Obstajajo še: Babynos, Lefaxin, tržiške, od Galenskega laboratorija, kapljice iz lekarne na Viru pri Domžalah - sploh ne moreš verjet, koliko jih obstaja user posted image ,- ena mast za masiranje trebuščka iz Celjskih lekarn (nisem poskusila), ki ti jo pošljejo po povzetju, - poskusi sama skuhati komarčkov čaj iz vrečke,- nekaterim pomaga tudi čaj Plantex,- masaža trebuščka,- kopanje v čebričku,- zibanje v lupinici (če bom imela še nega otroka, bom kupila zibko user posted image ),- čeprav fizioterapevti tega ne priporočajo, zelo pomaga tudi lega trebušček na trebušček - ena rokica navzdol in druga zgoraj pa duda v usta in hoja po stanovanju, ali pa se na kavču ali gumijsti žogi za aerobiko z ritjo odrivaš od podlage - to je res SUPER POLOŽAJ, saj se otrok počuti varnega, greješ mu trebuščka,- enakomerni zvoki (fen, pralni stroj, ali pa tvoja glasovna izvedba user posted image  - jaz sem njegov jok preglasila tako, da sem zraven ponavljala "taka, taka, taka",- prenehaj s pitjem mleka in uživanjem mlečnih izdelkov,- solate ne kisaj ali pa dodaj samo nekaj kapljic,- vitaminske šumeče tablete pospravi za tri mesece, da minejo krči,- vožnja v vozičku in to po makadamu...  

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: dretje novorojencka
5.6.2006 16:52:14   
ribica.
Mogoče pa moraš vso zadevo z dretjem gledati z drugega vidika (ki je sicer manj ugoden) - da se pač samo joče.  Tudi naša prva se je nonstop neki drla in smo jo mogli guncat do onemoglosti.Pa se ni drla zarad krčev,niti ni bla lačna.Taka pač je.In še zdaj je bolj taka,živa,glasna,svojeglava.
Pred mesecem smo dobili drugega korenjaka,ki je čisto nasprotje tega. Sploh ne mrdne, razen če ni ful ful lačen(kadar dolgo spi). Tudi jaz se nikoli nisem mogla dovolj načuditi otrokom,ki so po ure in ure mirno ležali ali sedeli v vozičkih. Sploh nisem mogla verjet da se to lahko meni zgodi, da dobilm tako sanjsko dete. V bistvu šele zdaj vidim,kolk se je prva predrla. Ne vem če bi še enkrat zdržala tak tempo. Ampak vsaka stvar ima svoje prednosti, saj ti kasneje s takim otrokom res nikoli ni dolgčas.Vedno neki znajde, pogrunta. Čim več mirnih živcev ti želim!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: dretje novorojencka
5.6.2006 22:12:27   
tins
- prižgala sem sesalec (joj kolk je blo zmeraj čisto takrat) ali pa fen!!!!!!! - jo je ful pomiril,

- razvila sem jo, da je brcala in brcala..

- vožnja v vozičku po ful slabi cesti (asfalt ni palil)

- nošenje na trebuščku s tiščanjem dude v usta


No, z Bini smo uporabljali praktično identične pomirjevalne prijeme, ki so tudi pri nas dobro zalegli.
Pa še to: kot so že ostale povedale ima sigurno krče, ki bodo en dva tri minili. Edino, kar lahko narediš le, da najdeš tisto nekaj (pri vsakemu je nekaj drugega-moja se je nehala dret, ko sem jo slekla in fenala po nagi ritiuser posted image ), kar jo pomiri in se tega poslužuješ.
No, pa še nekaj: nekako po 3. mesecu se vse skupaj zeeeelo umiri, na začetku je pa res težko, tako da-zdrži!

LP

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: dretje novorojencka
6.6.2006 11:56:00   
allj
Krči so alhko že pred tremi tedni, kot naj bi držalo. Jaz sem takrat ko je bilo najhujše - kakšen mesec - razmišljala le za vsak dan posebej, za vsak dan sproti sem bila vesela in hvaležna da je minil. Vedela se da bo enkrat minilo. Zdej je pa tolk super da se kar topim ob njej.

Pri nas je najbolj pomagalo, da sem jo nosila v levi roki in vmes z desno kar nekaj delala (nalagala v pralni stroj perilo, ....), tako da se je nagibala naprej, nazaj,...kot takrat ko je bila še v trebuščku,..vglavnem da nisem enakomerno hodila sem ter tja.
Vzdrži, trud se bo 100 krat poplačal.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: dretje novorojencka
6.6.2006 14:44:44   
Anonimen
Ja, vse bo minilo, boš videla.

Je pa naš dedi vedno rekel, da otrok mora jokat, ker drugač pač ne zna povedat user posted image  user posted image . In sem bila vedno takoj za 200% boljše, ko sem to slišala user posted image  user posted image .

(odgovor članu allj)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: dretje novorojencka
6.6.2006 16:23:04   
majamo
Hojla!  Mi tut mamo doma 3 tedne starega dojenčka, pa ga nekje okoli 12 in okoli 7 zvečer kar matrajo krči.  dere se 100 na uro, da kar kriči zraven.  

Poskusili smo vse mogoče, pa se mi zdi da najbolj pomaga, če ga razvijemo, pa da brca.   Te mu vetrovi grejo ven pa je bolje.   Najhuje je ko se proti večeru hrani.  Dajejo ga krči, pa ful joka, pa se zraven ful zraka naje. Hrani se pa res vsako uro pa pol do 2 uri, je bolje kot če ga pustim dalje.  Sicer pa tudi sam hoče jest na 2 uri.  Več ne zdrži.   Je ful naporno, ampak zanj je pa bolje. 

Vse bo minlo boš vidla, tudi krčeki.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?