|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   umetna prekinitev nosečnosti
29.5.2006 20:25:29   
Anonimen
Ali je katera od vas že šla na umetno prekinitev nosečnosti?In kako ste(če ste) ve to doživljale?Jaz sem morala it ker ni blo drugega izhoda (brezposelnost, stanovanje..).In imam zdej mal krize.kakšne so ble vaše izkušnje?

(p.s.Oprostite če sem mogoče šla na napčen forum)
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: umetna prekinitev nosečnosti
29.5.2006 20:40:23   
baguSka
Hm... tukilele majo predvsem VEEELIIIKO željo po otročku... No ja, ne vem, popravi me, če se motm, ampak verjetno maš pa ti tud željo po njemu!? Torej po novemu članu??

Jst iz svojih izkušenj ti težko kaj povem... razn to, da mi je močno hudo, da otročka še nimam, torej mi tud na kraj pameti ne pride, da bi šla delat prekinitev nosečnosti načrtno. Če že, potem bi šla raje delat načrtno umetno oploditev.. Lahko pa ti povem, da imam 4 prijateljice, katere so to storile in da se niso nič kaj prijetno počutile... In še danes se ne. Ena celo že 13 let po tem!! Vsakič joka, ko vidi kakšnega otroka...

Vse je odvisno kakšen človek si. Če boš to lahko sprejela al ne oz. kako boš to sprejemala..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.5.2006 20:42:34   
Anonimen
moja sestra je imela 3 splave, zdaj pa ima tri otroke. po moje jii tisti splavi nič ne pomenijo.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
29.5.2006 20:45:57   
kapica
Ja, to je malo napacen forum se mi zdi user posted image . Tukaj smo pravzaprav samo take, ki si dojencka zelimo!

Je pa moja prijateljica tudi to naredila, pa nic kaj ne govori sedaj vec o tem, da bi ji bilo se kaj hudo. Pa tudi takrat nisem imela nekega obcutka, da bi fejst zalovala. Sedaj pa ze pocasi nacrtuje familijo, ampak takrat pac ni bil pravi cas.
Jaz mislim da je pri vsaki drugace.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.5.2006 20:53:04   
Anonimen
Tudi jaz sem šla 11let nazaj na splav.To mi je najhujše obdobje v življenju, pozabiš ne nikoli, ampak z leti sem se pomirila da sem se pravilno odločila.Bila sem stara šele 17 let, otroka ne bi mogla preživljati,...

Vse je stvar posameznice.Poznam punco, ki je v pol leta 2krat delala splav, enostavno ker se ji ni ljubilo jemati tablet.
Vsako leto se spomnim, koliko bi bil star moj otrok, vsake toliko grem gledat slikico od ultrazvoka.Hudo je, ampak nekako sem se prepričala, da je bilo takrat najbolje.

Danes bi si želela otroka, dala bi mu vso ljubezen sveta, pa že skoraj eno leto nič.Takrat pa sem zanosila takoj ob izgubi nedolžnosti.

Življenje piše svojo zgodbo, včasih imam občutek da plačujem kazen za tisto odločitev.Kaj pa jaz vem.

Sem redna uporabnica RR zato sedaj pišem pod anonimno, ker iz meseca v mesec čakam z vami, da bi zagledala user posted image in svojo preteklost nisem ravno ponosna.

Bolečina ostane vedno,....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
29.5.2006 20:54:20   
lelaval
Moja kolegica ga je delala in pravi, da ji ni nič hudo. Jaz pa nisem iz takšnega testa.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.5.2006 22:37:52   
janja 27
po moje je to stvar posameznika kako preboleva....
mene ob besedi umetna prekinitev nosečnosti same user posted image user posted image user posted image  žal sem imela tudi jaz to izkušnjo, morali so me čistiti v tretjem mesecu nosečnosti ker pri plodku ni bilo utripauser posted image user posted image  pa dve leti sva se matrala,
ob prihodu v bolnico sem čakal na to "operacijo" in ravno je prišla v sobo "gospa " ali " gospodična" malce omotična in seveda jaz vsa v solzah sem jo vprašala kaj je z njo narobe..pa mi je rekla da so jo ravno ščistli ( ne vem beseda zanič ma ne vem kaj naj napišem ) ....jaz seveda ji voščim sožalje ter povem mojo zgodbico in kaj mi ona reče: ja sej to je moje že 3 letos ma moram bolnišnice menjavat....da me ni preveč sram....se mi ne da jemat tablet...tko da se nič ne sekiram sem že vajena....
jaz sem ostala brez besed včasih mi je žal da nisem kaj rekla....tko da vsesorte človek doživi...
vsak pa po svoje preboleva...jaz imama še vedno v mislih obe moji pikici kateri sta odšli.......user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.5.2006 23:12:50   
lelaval
ja sej to je moje že 3 letos ma moram bolnišnice menjavat....da me ni preveč sram....se mi ne da jemat tablet...tko da se nič ne sekiram sem že vajena....

A ta ženska res nič ne razmišlja, kaj počne z življenji, ki se ne morejo branit in nenazadnje še s svojim telesom? A je bolje nedolžne otročke ubit, kot pa si priskrbet zaščito? Koza neumna!!!!!!!!!! Dela sramoto ženskemu spolu. Jaz bi jo dala takoj kamenjat.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.5.2006 23:59:29   
Marogica
Anonimna, sedaj je prepozno, da žaluješ za tem, kar si naredila. Takšne stvari je treba prej razčistiti v glavi oz. se pač zaščititi. Pa ti ne bi rada levitov brala, kje pa. Sedaj pač izhajaj iz situacije, da si splav naredila, in da imaš pač ti občutek, da je tako bolje. In najbrž tudi je, drugače se za takšen poseg najbrž ne bi odločila.
In ja, poznam takšne, jim čisto nič ne manjka, ne fizično ne psihično. Tudi meni ne.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.5.2006 0:15:16   
Solero
Moja izkušnja s tem je pozitivna v vseh ozirih. Dve črtici nista bili v veselje, prej obratno. V 7. tednu sem izvedela za to nesrečo in že naslednji dan sem šla na ta poseg, ki pa mi je pomenil olajšanje, rešitev. Psihičnih težav, žalosti, dvomov ipd. nimam. Odločitev je bila jasna takoj in me je razbremenila. Sam poseg je enostaven in rutinski, niti minuto me ni bilo strah, vso osebje je bilo z mano prijazno, bodrilno, prijateljsko. Tudi partner mi je 130% stal ob strani. Bila sva...malce v šoku, pretresena, da se nama je to zgodilo oziroma, da ne moreva drugače. Čisto, čisto malo vesela, da se "najine celice rade družijo". No, ni bil vesel dogodek, ampak drugače ni šlo in to sva oba razumela in sprejela.

Mi je pa žal v tej meri, da sem si dovolila spustiti se v tako situacijo, biti tako neprevidna. Zanosila sem namreč še isti trenutek, ko sem prenehala po enem letu jemati tabletke. Da sem noseča, nisem sploh pomislila, ker sem imela še sledečo menstro in še vmesne krvavitve, ki pa sem jih pripisovala prenehanju jemanja tablet. V 5. tednu pa sem se začela počutiti obupno slabo, nič več nisem mogla jest, kar sem pojedla, sem tudi izbruhala, obležala sem in živela od ananasa in breskovega kompota. Najhuje je bilo zvečer in ponoči, slabo, slabo, slabo...za umret. V prepričanju, da sem staknila kak virus, ali bacil, ali bognedaj še kaj hujšega, sem opravila mnoge preiskave ampak niso ugotovili mojega stanja. Potem me je pa kar na lepem prešinilo, da bi naredila test, pač v toliko, da izključim to "nemogočo" možnost. In je bilo...

Jeseni se poročiva, urejava stanovanje pa tudi zibko kupujeva. Nobenih negativnih posledic. 
Vse, ki ste šle to skozi, ste imele svoje razloge, ki za tako odločitev nikakor ne morejo biti enostavni, in jih ni treba nikomur razlagat in nikogar ne brigajo.
Za vse tiste, ki pa tako zelo radi obsojate druge, pa se raje ozrite vase. Če ne morete človeku ponuditi roke, niste vredni niti kamenjanja.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.5.2006 8:26:13   
tinaaja
Solerouser posted image user posted image
Sama sem dala skozi UPN, pa ne pomoji zelji ampak zaradi kromosomske napake ni bilo v 13 tednu vec utripa... Recem lahko samo to, da sem vesela, da je bilo se "tok zgodaj" in da medicina daje moznost ugotavljanja vseh teh napak in postopkov. In prepricana sem, da vecini (ne vsem) ni lahko, ce se morajo odlociti za UPN - iz taksnih ali drugacnih razlogov. Ce se v danes trenutku ne custijo denarno ali psihicno spobne za starsevstvo.. koliko je otrok, ki trpijo zaradi nesposobnih, napozornih starsev..
Jaz svoj spomin poskusam pustit za sabo. Nikoli ga ne bom pozabila in izkusnja je mene ojacala in naju z dragim se tok bolj povezala. Nikomur ne privoscim tega.
Anoninma, res pa je, da si malo zgresila forum. Morda bi moderator temo lahko prestavil po SS. Lahko se pa tudi pridruzis puncam na forumu Upajmo skupaj -> Upanje po splavu..
Kot receno - vsak ima svoje razloge in nihce si ne zasluzi obsojanj, pa ce ga se tok ne razumete! Niste v njegovi situacije in najlazje je obsojati.. Ne sodite, da ne boste sojeni, je bilo receno ...

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.5.2006 10:22:26   
Anonimen
Tudi sama sem šla skoz to. Takrat druge možnosti ni bilo. Še bila sem v srednji šoli, mladoletna, fant komaj šolo naredil in opravljal pripravništvo. S težkim srcem sva se odločila za to in po splavu, ko sem se prebudila sem jokala kot... Psihično sem bila čisto na dnu. Po mesecu dni sem še vedno krvavela in ugotovili so, da me niso čisto sčistili. Sem morala zopet skoz to agonijo. In še vedno me niso sčistili tako kot bi morali. V meni so bili še delci ploda, ki so še rasli!!! In to so ugotovili 2 leti kasneje. Pa sem vedno hodila k G, da imam hude bolečineuser posted image  Po hudih depresijah in obžalovanju po splavu, so me postavili pred dejstvo, da moram zanositi ali pa grem na operacijo, da bi mi odstranili vse to "divje meso", kot je G to poimenoval.user posted image  Seveda sva s s taistim partnerjem zelo želela otroka in sva se odločila za njega.
Zdaj imava po 5 letih od splava, fantiča in zelo obžalujeva za tisti splav. Celo ko nisem mogla takoj zanositi (sva se pol leta trudila, prej pa je bilo takoj, nama je kondom počil), sem sama sebe krivila in vedno jokala.

(odgovor članu tinaaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
30.5.2006 10:37:16   
pravljica
IZVIRNO SPOROČILO: Solero

Moja izkušnja s tem je pozitivna v vseh ozirih. Dve črtici nista bili v veselje, prej obratno. V 7. tednu sem izvedela za to nesrečo in že naslednji dan sem šla na ta poseg, ki pa mi je pomenil olajšanje, rešitev. Psihičnih težav, žalosti, dvomov ipd. nimam. Odločitev je bila jasna takoj in me je razbremenila.

Mi je pa žal v tej meri, da sem si dovolila spustiti se v tako situacijo, biti tako neprevidna --> zmanjkalo mi je tabletk in se mi ni ljubilo takoj skočit po druge (saj sva seveda drugače pazila, pa očitno ni bilo dovolj) user posted image

V 5. tednu pa sem se začela počutiti obupno slabo, nič več nisem mogla jest, kar sem pojedla, sem tudi izbruhala, obležala sem in.... Najhuje je bilo zvečer in ponoči, slabo, slabo, slabo...za umret.

Vse, ki ste šle to skozi, ste imele svoje razloge, ki za tako odločitev nikakor ne morejo biti enostavni, in jih ni treba nikomur razlagat in nikogar ne brigajo.
Za vse tiste, ki pa tako zelo radi obsojate druge, pa se raje ozrite vase. Če ne morete človeku ponuditi roke, niste vredni niti kamenjanja.

evo, tako bi napisala tudi sama...ni mi niti malo žal, ko se na to spomnim...oz. sem vesela, ker če ne bi bilo tako, zdaj ne bi imeli Tiborja user posted image

pri meni je bilo drugače to, da partner ni želel splava (kje pa je tu pravica, njega ni noben nič vprašal, pa je bil ravno toliko njegov kot moj user posted image  )

< Sporočilo je popravil pravljica -- 30.5.2006 10:41:27 >

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.5.2006 16:15:34   
Anonimen
hvala vsem skupaj za tolažilne besede.Pa saj si tudi sama dopovedujem da je blo boljše tako.Srečno in čim več user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu pravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
31.5.2006 21:54:40   
Kaštrun
Anonimna, za to kar si storila si imela svoje razloge in kot je napisala predhodnica pred mano, ti ni treba nikomur razlagati zakaj si to naredila. Upam samo, da boš imela drugega otročka rada še za prvega.

Jaz sem imela spontani splav in od tega je skoraj dva meseca, pa še vedno včasih jokam za pikico. Je pa bila ena zraven mene ki je imela splav (sama ga je šla delat) in potem je naslednji dan govorila kolk si želi tud ona končno imet otroka, samo da s tem partnerjem ni šlo... Sem se resno spraševala, če se to res dogaja!

Mi gre pa na živce eno in sicer to, da se splav/abortus imenuje "umetna prekinitev" nosečnosti. Ja lepo vas prosim. To ni prekinitev, ker je potem npr. čez 2 leti ne moreš nadaljevati, zato mi je ta "naziv" malce zgrešen.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.10.2006 22:16:45   
Zeanfe
Jaz sem šla na umetno prekinitev nosečnosti ampak ker nisem imela izbire.
Otročička sem se zelo veselila, ampak mi ni ostalo drugega kot da se odločim za splav. Otročička morda ne bi donosila, če bi ga pa že ne bi bil zdrav....bi bilo hude narobe z njim.
od tega je minilo komaj 1 teden, sedaj pa počasi prihajam k sebi! jaz samo upam da mi splav ni prinesel negativnih posledic, saj si v kratkem želim še enkrat poskusiti zanositi!

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.10.2006 17:21:42   
Anonimen
Draga anonimna. Tudi jaz sem se pred več kot tremi leti odločila za UPN. Prav tako je bilo po sili razmer..Fant s katerim sem zanosila nikakor ni bil pripravljen na otroka, jaz pa tudi ne. Res je, da sem bila presenečena kako lahko se to naredi, greš h ginekologinji po napotnico, naslednji dan ob osmih si v porodnišnici, po odvzemu krvi se uležeš na mizo, zaspiš in se zbudiš z vložkom med nogami... Rešena?! To je bila moja prva misel. Naj povem, da veva za to samo midva in mi vse skupaj še močno leži na duši. Tak dogodek človeka spremeni,pa če se dela še bolj močnega. Ko sem izvedela za nosečnost je bila prva misel sovraštvo, moram se ga/je znebiti. Po tolikem času pa še vedno vidim pred seboj tisto malo bitjece, ki je na ultrazvoku v mojem trebuhu krililo z rokami... Videla sem ga/jo prvič in zadnjič. Ali bi bila punčka ali fantek? Kako bi izgledal-a? Komu bi bil-a podobna?Groza!! Vem, da tega nikoli ne bom pozabila, sploh pa zato, ker se z nikomer ne morem pogovarjati o tem. Sedaj sem v resni vezi z fantom, ki ga neizmerno ljubim. Pogovarjala sva se, da bi prihodnje leto začela delati na user posted image , meni pa še vedno ne gre iz glave ta splav. Mnogokrat sem že skoraj začela govorit z njim o tem, pa vedno ostanem brez besed. Ne morem spraviti iz sebe. Se mi zdi, da bi izgovorjene besede še poslabšale moje psihično stanje. Zaradi tega dogodka se bojim zanosit, ker imam občutek, da bom slaba mama. Da se mi bo maščevalo pri otroku. Sploh ob tem prazniku prihaja moj greh vedno bolj v ospredje. Samo v moji glavi. Hvala, da ste me "poslušale", anonimna, tebi pa želim, da čimbolje sprejmeš situacijo, ki je ni več moč popraviti in gledaš samo še naprej in ne nazaj.
Lp!

(odgovor članu Zeanfe)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
26.10.2006 18:23:38   
nejcko
Meni pa samo nekaj ni jasno - a ni praksa, da naj bi ginekolog vsako nosečnico najprej vprašal, ali misli otroka obdržati, in tisti, ki se je odločila za splav, naj ne bi kazal UZ, še manj, da bi ji dal slikico za domov.
Ne vem, no - če bi se jaz odločila za splav, že ne bi hotela imeti UZ slikice v denarnici.

Drugače pa jaz poznam kar nekaj žensk, ki so naredile splav, in nobena tega ne obžaluje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.10.2006 11:49:36   
Anonimen
Ej...vesela, da ste nacele to temo...moram se izpisat...sem se dala pod anonimko, ker..me je sram...
Res, vsak ima svoje razloge, ni jih treba razlagat.
Jaz sem si strasno zelela otroka, na sreco (?) se je zgodil, potem pa je moj partner...ne vem, kaksno besedo naj uporabim. Pritisk sem cutila, strasen...to sem sla naredit zanj...Ni bilo druge moznosti...ja, mi je stal ob strani...saj...samo...ni vec isto.
Zdaj mi je zal...zelo. Zgubila sem samospostovanje, zaupanje vase...saj bo verjetno bolje, samo zdaj ni...zelo se obsojam.
To je bil najhujsi dan v mojem zivljenju...
Res...zadeva za premislit...se zdaj se vsak vecer pogovrajam z mojim otrockom...ki mu nisem bila dovolj mama, da bi mu dovolila na svet.
Partner pravi, da cas celi rane...Upam.

papa

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
2.11.2006 19:22:13   
mateja80
Joj, anonimna. Zelo mi je žal, da se ti je to zgodilo. Res. Rada bi rekla samo to, da zaradi tega dogodka še nisi slaba mati! Vsaka mora že imeti razlog za to in ne pomaga, če se obsojaš ampak poizkušaj gledati naprej in kar se da manj nazaj, ker se tega ne da spemeniti. Upam, da nisi več s tistim partnerjem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?