Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Koliko vas je nosečnic z astmo? 21.5.2006 19:08:32
|
|
|
|
KODA
|
Meni se je alergijska astma pojavila pri 26 letih(2 leti prej,preden sem prvič zanosila).Eno leto,po začetku,sem bila na Medrolu,ker jaz imam alergijo na lokalni anestetik,plesen,hišni prah,pa določeno vrsto začimb ne prenesem. Meni se ja pokazala astma po izdrtju zoba(zaradi ultracaina),ko sem dobila Quinckejev edem(otekanje obraza),udarilo mi je pa še na pljuča.Takrat so me komaj rešili.En teden sem bila na dermatološki,nato pa še en teden na Golniku.Tam so me stestirali,in to ugotovili.Na koncu se mi je pa še pokazala aspirinska intoleranca(neprenašanje aspirina). Ko pa sem zanosila,taprvič,sem v 8 tednu dobila hud astmatični napad,tako,da sem za nekaj dni pristala na Golniku.Uporabljala sem samo Ventolin.Tafen mi je pa dvigoval pritisk,tako,da sem ga opustila. V drugi nosečnosti,je pa bilo stanje boljše,samo na koncu me je zmatrala težka sapa in hitro sem bila zadihana.Uporabljala sem samo Ventolin.Pa moj pulmolog mi je dal navodila za anestezijo za porodnišnico. Zdaj pa od novega leta dalje,ko sem zgleda staknila nek bronhitis(slabo zame) imam probleme.Tako,da mi Ventolin ne pomaga več,ampak samo Aminofilin tablete.Pa še glede Aeriusa.Jaz ga nisem prenašala,sem bila totalno zaspana po njem.Zato sem kar ostala na Claretinu ali Flonidanu.
|
|
RE: Koliko vas je nosečnic z astmo? 21.5.2006 19:24:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Hm... zaspana po aeriusu? Zdaj si mi dala pa misliti... Jaz tud dosti več spim kot včasih, popoldan bi skor vsak dan mal zadremala, pa zvečer tud kmal hodim spat. Pa nisem to nikol povezala, bom zdej bolj pozorna. Ventolin se torej kr lahko jemlje? No, pa asmanex baje tudi, aerius pa ne. Sej, ko bom zanosila, bom itaq šla do pulmologa.
|
|
|
|
RE: Koliko vas je nosečnic z astmo? 21.5.2006 20:06:08
|
|
|
|
muki1
|
O Hijenca, bom malo povprašala,mislim da imamo med oktoberkami eno z astmo. Mislim, da ne dela nobene panike okrog tega....moram preveriti. A, da spet delate ? Super, ti želim, da vama čimprej uspe in boš tokrat srečna mamica
|
|
RE: Koliko vas je nosečnic z astmo? 21.5.2006 20:06:58
|
|
|
|
April
|
Jaz sem tudi ventolin parkrat vzela.
|
|
|
|
RE: Koliko vas je nosečnic z astmo? 21.5.2006 21:22:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Tenkju Muki!
|
|
|
|
RE: Koliko vas je nosečnic z astmo? 22.5.2006 8:55:42
|
|
|
|
altati
|
jaz sem ena z astmo. noseča 4 mesece, non stop problemi. hodim v ambulanto za rizično nosečnost in na golnik. po potrebi uporabljam ventolin. so pa tu zelo različna mnenja, kaj lahko uporablja nosečnica od zdravil. jaz sem naletela že na kar nekaj nasprotujočih. če želiš, mi piši na ZS.
|
|
|
|
RE: Koliko vas je nosečnic z astmo? 22.5.2006 12:30:53
|
|
|
|
muki1
|
No evo, sem mislila, da je altati, nisem pa bila prepričana.
|
|
RE: Koliko vas je nosečnic z astmo? 22.5.2006 16:36:08
|
|
|
|
siniti
|
no pa še ena z astmo... jz sm sicer glih pred porodom no že 2. dan čez rok, morm pa povedat da nisem imela nikakršnih težav, samo na začetku pomladi me je mal zvil zarad cvetnega prahu, ampak nč hujšga sam tono robčkov sem porabila nism hotla pa jemat nobenih zdravil, čeprov me je osebna zdravnica nap da bi jih mogla... ampak jz pravm kemija je kemija in če pred 50 leti niso rabl nč, pol ne rabm niti jz...
|
|
|
|
RE: Koliko vas je nosečnic z astmo? 24.5.2006 15:41:11
|
|
|
|
beki
|
Se ena nosecka z astmo. Jaz sem v zacetku jemala Claritine, Singulair in Simbicort sprej v kombinaciji z Berodualom. Ko se je pojavil plusek, pa sem od panike kar vse nehala jesti in sem imela kar tezave. V KC mi je pulmologinja prepovedala vse tablete, ostal mi je samo sprej. Tezav pa cel kup - komaj sem prilezla v 2. nad. Za cvetni prah ni bilo tezav, mogoce malo kihanja, mi je pa tudi rekla, da naj bi bile nosecke pred tem zascitene bolje kot polarni medvedi . Ko se je zima in kurilna sezona koncala, pa se je vse pomirilo in zdaj ne jemljem nicesar vec . Pa se gibat smo zaceli in smo ze bolj pri "pljucni" kondiciji . Je pa tudi meni dala nacrt za porodnisnico in anastezijo (pdp 3.9).
|
|
|
|
RE: Koliko vas je nosečnic z astmo? 24.5.2006 20:02:51
|
|
|
|
Cebelica Maja
|
Jaz sem astmo dobila s 15-imi leti. Alergijo pa imam na cvetni in hišni prah in tave. Sedaj sem v 29 tednu . Takoj januarja, sem šla na pregled k pulmologinji, da mi je malo povedala kako in kaj. Že na začetku mi je rekla, da injekcije ne bom dobila, da tudi nobenih tablet ne bom jemala, da pa bom lahko imela pumpico, da mi bo pomagala, če bo kaj narobe. Do sedaj sem vse lepo prenašala. Edino kar je bilo, je bilo smrkanje in solzice v očeh. Ravno v torek sem bila na pregledu, kjer sem ful lepo dihala in bila pohvaljena, ker še nikoli nisem pihnila tako kot sedaj. Se pa začenja moje cvetno obdobje tako, da sem dobila dve pumpici (usta in nos) kateri naj uporabljam le po potrebi. Če se bo dalo, ne bom nič uporabljala, bom pa seveda videla kako bo. hothien tale tvoj pulmolog je pa tudi svojega denarja vreden. Že na tisoče nosečnic je bilo nosečih in tudi rodilo, ne vem zakaj ne bi tebi. Je že res, da ti preverjajo dihanje in počutje vsak mesec, samo to pa res ni noben problem, ko veš, da je vse za dobro . Pozdravček!
|
|
|
|
RE: Koliko vas je nosečnic z astmo? 28.5.2006 11:27:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Punce, predvsem me zanima kako si pomagate z zabitim nosom, to je namreč moj največji problem. Nasonex najbrž ne bi smela jemat, ampak kadar ga ne, se mi nos totalno zabije in je joj!
|
|
|
|
RE: Koliko vas je nosečnic z astmo? 28.5.2006 11:37:35
|
|
|
|
April
|
jaz že skoraj cel življenje smrkam. Sem se že kar privadila, da moram imeti vedno robce s sabo. Sam men skoz bolj teče ven, kot kaj drugega. Drugač mi pa tista morska voda pomaga. Razni umetni zvarki men glih ne potegnejo najbolj.
|
|
|
|
RE: Koliko vas je nosečnic z astmo? 30.5.2006 10:55:12
|
|
|
|
Doti
|
Tudi jaz sem z astmo. Imam pa srečo, ker od kar sem noseča nimam skoraj nobenih težav. Mogoče tu in tam kak rahel napad, ampak nič v primerjavi s prej. Me zanima, če tudi katera druga opaža, da se ji je stanje izboljšalo. Namreč pred časom sem v eni od revij brala, da se večini asmatikov v nosečnosti astma zelo poslabša. Zdravil ne jemljem, imam pa v rezervi Berudual, če bi ga slučajno potrebovala. Beki, sem opazila, da si napisala, da si pred nosečnostjo jemala Singular. Jaz tudi, ampak sem prenehala, še preden sem zanosila, ker sem v navodilih za zdravilo zasledila, da ga nosečnicam in tudi tistim, ki skušajo zanosit ne priporočajo. Ampak o tem pišejo na spletnih straneh podjetja, kjer zdravilo izdelujejo, ne pa tudi v slovenskih navodilih, kjer manjka še kup drugih stranskih učinkov, ki bi jih zdravilo naj imelo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?