KODA -> RE: Koliko vas je nosečnic z astmo? (21.5.2006 19:08:32)
|
Meni se je alergijska astma pojavila pri 26 letih(2 leti prej,preden sem prvič zanosila).Eno leto,po začetku,sem bila na Medrolu,ker jaz imam alergijo na lokalni anestetik,plesen,hišni prah,pa določeno vrsto začimb ne prenesem. Meni se ja pokazala astma po izdrtju zoba(zaradi ultracaina),ko sem dobila Quinckejev edem(otekanje obraza),udarilo mi je pa še na pljuča.Takrat so me komaj rešili.En teden sem bila na dermatološki,nato pa še en teden na Golniku.Tam so me stestirali,in to ugotovili.Na koncu se mi je pa še pokazala aspirinska intoleranca(neprenašanje aspirina). Ko pa sem zanosila,taprvič,sem v 8 tednu dobila hud astmatični napad,tako,da sem za nekaj dni pristala na Golniku.Uporabljala sem samo Ventolin.Tafen mi je pa dvigoval pritisk,tako,da sem ga opustila. V drugi nosečnosti,je pa bilo stanje boljše,samo na koncu me je zmatrala težka sapa in hitro sem bila zadihana.Uporabljala sem samo Ventolin.Pa moj pulmolog mi je dal navodila za anestezijo za porodnišnico. Zdaj pa od novega leta dalje,ko sem zgleda staknila nek bronhitis(slabo zame) imam probleme.Tako,da mi Ventolin ne pomaga več,ampak samo Aminofilin tablete.Pa še glede Aeriusa.Jaz ga nisem prenašala,sem bila totalno zaspana po njem.Zato sem kar ostala na Claretinu ali Flonidanu.
|
|
|
|