jupiter
|
Splišni, jaz sem mama dveh, pravzaprav se kar štejem med samske mame po lastni izbiri, ker sem JA sama izbrala, da NE BOM imela poleg sebe moškega, ki ne bo sposoben kaj več kot premenjat kanale na televiziji, ki me bo poniževal in zatiral, ki bo dojenčka vozil v pijanem stanju z vozičkom naokoli in NE BOM nekomu samoumevna služkinja, ki mu bo prala štumfe, zidala hiše, kuhala, plačevala položnice in vse ostalo pa še vzgajala otroke, medtem ko se bo on ukvarjal s svojimi hobiji in neumnostmi, potem pa še zvečer pričakoval, da bom vsa srečna in zadovoljna dala noge narazen..... Grdo se sliši, vem, samo tko je. In takšenle ate sigurno NE BO za vzor mojim otrokom. Vse sem že predelala, povsod sem že bla v svojih razmišljanjih do njega, od žalosti, občutka krivde, jeze in veselja, pa si včasih, ko vidim kako en tak moški ego vpliva na otroke zaželim, da bi jih mela z nepoznanim očetom, ali pa še boljše iz epruvete. Manj škode bi blo, verjemi.... O tem, kakšne vsakdanje probleme imamo samohranilke in naši otroci nebi razpredala, ker je debata preširoka in nasploh nerazumljiva tistim, ki živijo s pomočjo svojih partnerjev, če pa bi katera rada govorila o tem, bom z veseljem klepetala na privat. Mogoče bi si celo en predalček zaslužle na RR??? In da spet ne zaidem s teme, na vse povedano sem hotla prijavit samo to, da verjetno ni v psihi nekoč odraslega otroka toliko važno ali je prišel iz epruvete ali ga je naredil ate Franci, temveč je verjetno veliko važneje, da človek ve in čuti, da je bil in vedno je zaželjen. Za to je potrebna ogromno ljubezni skozi vse življenje ( kake ma to veze s seksom? ) in tak otrok ni nič drugačen od ostalih, tako kot vsi drugi otroci je tudi on plod velike, globoke in neizmerne ljubezni, če jo le dobiva. V kakšnem aktu je spočet je v primerjavi s tem čisto nepomembno. Poglej v naravo, češnje prav tako cvetijo samo kratek čas in večino cvetov pač oprašijo čebele, nekatere redke pa tudi čmrlji, a ne? Vidim pa, da je Collete dovolj pametna in razgledana, da s se s trezno glavo spušča v to, jaz sem po prebranih postih čist prepričana, da je sigurno dovolj sposobna, da bo poleg vsega ostalega svojemu mladiču našla tudi primerne moške figure, ki mu(ji) bodo pomagale oblikovati zdravo podobo moškega ter njegove vloge in pomena. ( še čist dober ate bo lahko en dan postal, če bo le lulček!)
< Sporočilo je popravil jupiter -- 22.5.2006 0:10:59 >
|