Lana25 -> RE: Samska mama po lastni izbiri (21.5.2006 16:43:19)
|
Hej Colette! Tudi sama vedno bolj razmišljam o tem, da bi imela otroka sama. In, ko sem to omenila kolegicam so me vse začele obsojati zakaj ne pomislim na otročka, da bo brez atija itd. itd. Pa vse dobro vedo, kako zelo si želim otroka in tudi to, da bom zaradi zdravstvenih težav lahko srečna, če bom sploh kdaj mamica in, da bi bilo dobro, če bi ga zato imela čim prej, ampak za to rabiš partnerja, ki ga pa jaz nimam. In potem sem pomislila, če me že prijateljice tako obsojajo, kako me bo šele okolica. Mislim, da če imaš zelo veliko željo nekomu podariti življenje, da to ni egoistično dejanje, tudi če ga pri tem že v naprej obsodiš, da bo brez očeta. Ampak s tem se spet nihče ne bo strinjal. Mogoče bi razmišljala drugače, če bi mi v življenju vsaj en moški osebek predstavljal zgled dobrega očeta in partnerja. Pa je pri nas doma vedno bila mama za vse sama, očeta kot, da nebi bilo. Prijateljica ima otroka njen partner in ati male pa pride vsak drugi ali tretji dan, da prespi pri njima. Druga živi s svojim možem, pa je ta cel dan v službi, ko pa pride domov pa gre za računalnik. Torej njuna otroka nista obsojena živeti brez očeta, ampak obe se pritožujeta, da se nobeden zares ne ukvarja z otrokom. Nevem zakaj je samo tistim ženskam, ki imajo to srečo, da spoznajo nekoga, ki jih ljubi in one jim lahko to ljubezen vračajo, dovoljena še večja sreča od te, to je otrok. Tiste pa, ki tega nismo našle v življenju, tiste pa nebi smele imeti otrok, ker bo najbrž morilec, ker bo odraščal brez očeta. Ne vem no, če bi imela vsaj eno pozitivno izkušnjo, če bi mi vsaj enkrat v kateri zvezi, ali doma v družini, vsaj malo, kakšen moški osebek stal kdaj ob strani, potem bi si ga najbrž želela ob sebi tudi, ko bi imela otroka, tako pa verjamem, da bi mi ga sami bilo lažje imeti. Tako, da Colette jaz te podpiram v tvoji odločitvi, ker verjamem, da tudi, če boš otroka vzgajala brez očeta bo lahko enako lepo vzgojen in srečen, kot tisti, ki ga ima.
|
|
|
|