Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: alergija na mleko ali gluten 11.5.2006 10:30:14
|
|
|
|
trdozimc
|
Ko bi le bila enotna formula za vsako alergijo posebej - pa je ni ! Pri vsakem se lahko pokaže drugače in za vsako stvar navadno enako. Naš je imel rdeče pikice po telesu in ne po obrazu, drugi imajo samo po obrazu, tretji pa imajo ''fleke'' ne pikic... Poskusi izločati stvari, na katere misliš, da reagira in ne pozabi, da taki malčki še vedno reagirajo z zakasnitvijo (lahko enega tedna!). Lepo se rihtajte! Lp
|
|
|
|
RE: alergija na mleko ali gluten 11.5.2006 11:44:10
|
|
|
|
Naja31
|
Pa ni nujno, da je mleko. Lahko da je samo kakšna sestavina v Fructzwerge npr., ki mu ne ustreza. Jaz sem mojemu enkrat dala skutico z marelicami od Ljubljanskih mlekarn in je bil takoj flekast. Pa je jedel in skuto in marelice brez problemov, ampak ta izdelek mu ni ustrezal.
|
|
|
|
RE: alergija na mleko ali gluten 11.5.2006 12:32:51
|
|
|
|
TONČI.
|
Ja pikice po obrazu in rdeča lička. Tud jaz imam tak problem s tamalim. V nedeljo je imel pa še rdeče - bele fleke po hrbtu in trebuščku. Pa sem ga peljala v ZD v dežurno, kjer je rekla da je to alergija. Dobila sva Claretine. Včeraj sva imela kontrolo pri svoji. Seveda da ni bilo več flekov, na obrazu so pa še bile pikice. In kaj mi je rekla: Naj je še Claritine naprej, testov za alergijo se pa tako majhnemu otroku ne dela ( 7 mesecev). In da dvomi, da je to alergija, ker nima tipičnih znakov. Jaz sem ji pa povedala, da sta oba moja nečaka alergična na vse ( pšenica, jajca, mleko, sladkor,....), in da so ta malga testiral pri 6 mesecih. Ta večiga (3 leta) so pa potem čist preventivno testiral tud na to in je alergičen. Pa čist brez znakov alergije je bil, samo kakal je 1 krat na teden. Tko, da sem se jaz odločila, da ga peljem na testiranje samoplačniško. Bom vsaj vedla na čem smo. Aja, drugače sem jaz tud alergig in na to se zdravnica požvižga, ne poveže, da bi lahko bil tud mali. Vso srečo
|
|
|
|
RE: alergija na mleko ali gluten 11.5.2006 12:42:50
|
|
|
|
Majabo
|
tudi nas je imel flekce/pikice samo po obrazku zato je pediater trdil da ima samo obcutlljivo kozo na zunanje vplive po enem mesecu so se mu razlezli se na ceu hrbet in zacelo ga je strasno srbeti no sedaj cakamo na testiranje za alergijo (cakalna vrsta tudi do 2 meseca) skoda da tega nismo naredili prej ker sedaj se praska do krvi jaz pa mu ne morem pomagati v dolocenih zasebnih lekarnah prodajajo kremico Mustela, milo mustela uvajajo tudi v porodnisnice,...karkoli ze tvoje dete ima, suho kozo ali pa alergijo, je ta kremica prava za nego lp
|
|
|
|
RE: alergija na mleko ali gluten 11.5.2006 15:18:18
|
|
|
|
sharpy
|
MajaBo reci pediatrinji, da se tako močno praska. Nam je napisala kapljice fenistil, da mu je malo omililo srbenje. Jih pa ne sme jemati vsaj tri dni pred testiranjem. Mustelo grem pa tudi jaz danes kupit, in sicer STELATOPIJA se imenuje krema za z dermatitisom Srečno vsem
|
|
RE: alergija na mleko ali gluten 11.5.2006 21:24:44
|
|
|
|
jakaracman
|
TONČI To pa ni res, da se testov ne dela naši so pri 4 mesecih naredili teste,ti kar zasitnari, kaj boš samoplačniško, naj ti dajo napotnico.
|
|
|
|
RE: alergija na mleko ali gluten 12.5.2006 21:44:00
|
|
|
|
trdozimc
|
Ti kar vztrajaj!!!! Našemu so naredili kožne in krvne teste, pa je komaj tri mesece star. Zmeni se z zdravnico za napotnico, ker stane kožno in krvo testiranje v LJ 40 000!!!!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
Zadnje s foruma
telegramLelly28 RRAli ste bile/ bi bile v porodnišnico vesele telegrama ob rojstvu otroka?da (
100%)
ne (
0%)
Število vseh glasov: 25Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!