Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Antibiotik in šesta bolezen 1.5.2006 14:34:27
|
|
|
|
Tricia
|
Punce lep pozdrav! Nekaj me skrbi, pa me zanima če imam razlog za to in/ali je bilo še pri kateri tako. Naj napišem za kaj se gre.... V četrtek zvečer je moja miška dobila vročino, ki je ponoči dosegla 39.6. Dajala sem ji svečke paracetamola, vendar ji vročina tudi po tem ni padla pod 38. V petek je bila za videt zdrava (kljub vročini), v soboto pa je postala apatična in sem jo peljala k dežurnemu. Rekel mi je da ima par aft v ustih in malce rdeče v enem ušesu in predpisal antibiotik Sumamed (daje se ga 1x na 24 ur). Nič ni rekel kaj bi bilo, a po moje naj bi to bila angina... V soboto ponoči sem ji zadnjič dala svečko, potem pa nič več, ker ji temperatura ni več narastla čez 38.5. Zvečer je drugič popila antibiotik in zjutraj vročine ni več imela - imela je 36.4. Ko je vstala in sem jo oblačila, sem opazila za ušesi in na tilniku rdeče pikice, ki pa so izginile v roku par minut, zato sem pomislila da ji je bilo mogoče pretoplo v posteljici. Malo prej ko sem jo previla, pa sem opazila rdeče pikice po trebuhu in hrbtu. Zdej kaj je to? A ima mogoče šesto bolezen? Kar sem o tem brala bi to lahko bila, saj je imela 3 dni visoko vročino in zdej pikice. Vendar me zanima, če je lahko kaj narobe ker pije antibiotik? Če je res šesta bolezen, ga pije brez veze in me skrbi da bi to imelo kakšne posledice. Ta antibiotik le ni tako švoh, če se ga daje samo 1x na dan, prekinit pa ne morem. Kaj se vam zdi? Se sekiram brez veze? Hvala če mi boste odgovorile.
|
|
|
|
RE: Antibiotik in šesta bolezen 1.5.2006 14:39:45
|
|
|
|
Geja
|
Mislim, da bi to res lahko bila šesta bolezen. Ampak da boš bolj pomirjena bi jaz vseeno poklicala dežurnega pediatra na Metelkovo. Tam so dežurni pediatri in res znajo svetovati, lahko pa vama tudi rečejo da se pridita pokazat.. torej le pokliči, upam da imaš telefonsko številko, jaz jo imam samo doma - trenutno pa smo na obisku pri babici... čau,čau Geja
|
|
|
|
RE: Antibiotik in šesta bolezen 1.5.2006 15:02:36
|
|
|
|
SaaS
|
Lahko, da je 6.bolezen. Lahko bi bile pa tudi te pikice alergija na antibiotik - kakšno sestavino v sirupu. Jaz sem tako alergijo dobila, ko sem lani jedla hiconcil. Po slabem tednu sem ratala pikasta po nogah in rokah. Na srečo nič drugaga, tudi srbelo me ni. Še tista dva dni sem pojedla antibiotike do konca, potem pa so tudi pikice izginile. Še nikoli prej nisem pri sebi odkrila nobene alergije. V lekarni je farmacevtka rekla, da je to verjetno na kakšno barvilo v Hiconcilu. V takem primeru verjetno pride v poštev kakšen drug antibiotik. Jaz bi na tvojem mestu poklicala in povedala za problem.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?