Tricia -> Antibiotik in šesta bolezen (1.5.2006 14:34:27)
|
Punce lep pozdrav! Nekaj me skrbi, pa me zanima če imam razlog za to in/ali je bilo še pri kateri tako. Naj napišem za kaj se gre.... V četrtek zvečer je moja miška dobila vročino, ki je ponoči dosegla 39.6. Dajala sem ji svečke paracetamola, vendar ji vročina tudi po tem ni padla pod 38. V petek je bila za videt zdrava (kljub vročini), v soboto pa je postala apatična in sem jo peljala k dežurnemu. Rekel mi je da ima par aft v ustih in malce rdeče v enem ušesu in predpisal antibiotik Sumamed (daje se ga 1x na 24 ur). Nič ni rekel kaj bi bilo, a po moje naj bi to bila angina...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] V soboto ponoči sem ji zadnjič dala svečko, potem pa nič več, ker ji temperatura ni več narastla čez 38.5. Zvečer je drugič popila antibiotik in zjutraj vročine ni več imela - imela je 36.4. Ko je vstala in sem jo oblačila, sem opazila za ušesi in na tilniku rdeče pikice, ki pa so izginile v roku par minut, zato sem pomislila da ji je bilo mogoče pretoplo v posteljici. Malo prej ko sem jo previla, pa sem opazila rdeče pikice po trebuhu in hrbtu. Zdej kaj je to? A ima mogoče šesto bolezen? Kar sem o tem brala bi to lahko bila, saj je imela 3 dni visoko vročino in zdej pikice. Vendar me zanima, če je lahko kaj narobe ker pije antibiotik? Če je res šesta bolezen, ga pije brez veze in me skrbi da bi to imelo kakšne posledice. Ta antibiotik le ni tako švoh, če se ga daje samo 1x na dan, prekinit pa ne morem. Kaj se vam zdi? Se sekiram brez veze? Hvala če mi boste odgovorile. [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]
|
|
|
|