|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   leče in očala
18.4.2006 20:22:36   
Anonimen
hmmm.. no, naj povem kaj me muči..

torej, dolga leta- 5 let sem nosila samo leče... pred kakšnim mescom, pa sem zraven leč kupila še očala.. naj povem, da jih ful težko nosim, ker se mi zdi, da sploh nič prav ne vidim.. ob straneh zamegljeno,... ko sem prvi dan šla po cesti, sem hodila kot pijanec.. kar levo in desno me je zanašalo..

torej, je imela mogoče katera isti problem?? se človek tega navadi??

ful me moti.. tko da očala zdaj nosim samo zvečer..
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: leče in očala
18.4.2006 20:28:27   
Anonimen
Ja, seveda, da se navadiš na leče. Jaz jih imam 24 let non stop v očeh (razen ko spim) in parkrat, ko sem po par dni morala imeti očala, mi je bilo ful zoprno. Motilo me je predvsem pri vzvratni vožnji, pa v dežju brez dežnika, pa ko se zarosijo, ko prideš not. V glavnem pa se tudi v dobrih vremenskih razmerah slabše vidi, ja. Samo naprej.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
18.4.2006 20:53:57   
soncece24
Jaz nosim očala samo zvečer,pa ko delam.Mam delo zaračunalnikom in čecel dan buljim v ekran se mi leče čist "zmeglijo", drugačepa skozi leče. Vozit tudi pod razno ne morem z očali. Mam pa ful dioptrijo: -4,5 pa cilindre. Jaz bi seočal navadla lahko le,če bi se morala, recimo iz zdravstvenih razlogov. Pa še takrat bi si morala kupit neke fejst fensi,ker v teh, ki jih imam sedaj zgledam ko stara knjižničarka.Sam za doma mi je pa res škoda dnarja za nove okvirje.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.4.2006 9:03:42   
wanabe
Jaz čez dan nosim leče, zvečer in čez vikend pa večinoma očala.  Pač se navadiš. Res pa je opazna razlika. Jaz moram paziti, ko grem doma navzdol po stopnicah - če imam leče ni problema, če pa imam očala in z očmi pogledam navzdol, vidim mimo očal user posted image , tko da bi se enkrat že skoraj spotaknila. Moja dioptrija je tudi okoli -5.

Leče so zakon. Samo ne morem jih nositi cele dni, sploh ker se mi v službi ful izsušijo oči.

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.4.2006 10:48:37   
Anonimen
Hehe, mi je ful hecno, ko napišete, da imete visoko dioptrijo pri -5. No, saj je visoka, samo če pogledam z moje perspektive (- 13), mi je - 5 prav fajn. Kje so že časi, ko sem imela tako dioptrijo!
Drugače pa sama zdaj že 12 let nosim samo leče. Očala imam le zjutraj, ko vstanem in zvečer, ko grem spat, ker je razlika med očali in lečami bistveno prevelika. Meni je okulistka rekla, da naj se zelo izogibam situacijam, da bi npr., en dan imela očala in drug dan leče, ker je to prevelik napor za oči. Lečke so neposredno na očeh in je njihova dioptrija najbližje realnemu stanju, medtem ko so očala od oči oddaljena in se mora oko bolj prilagajati, še posebej v primeru cilindrov in kakšnega astigmatizma. Zato naj bi uporabljala ali leče ali očala, nikoli pa obojega v kratkem časovnem obdobju.
Sem si pa sedaj nabavila nova očala, ker v porodnišnici in prvih nekaj tednov po porodu leč ne bom uporabljala in mi je velika muka jih nositi. Saj se je oko že precej privadilo, vendar se še vedno občasno počutim kot pijanček. Je pa to normalna reakcija očesa.  

(odgovor članu wanabe)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.4.2006 11:01:04   
Anonimen
Jst se pa na leče navajam. In ugotavljam, da me ful mede pred računalnikom.
Tko da... do nadaljnega so leče sam za športat.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
19.4.2006 12:47:24   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

...Meni je okulistka rekla, da naj se zelo izogibam situacijam, da bi npr., en dan imela očala in drug dan leče, ker je to prevelik napor za oči. Lečke so neposredno na očeh in je njihova dioptrija najbližje realnemu stanju, medtem ko so očala od oči oddaljena in se mora oko bolj prilagajati, še posebej v primeru cilindrov in kakšnega astigmatizma. Zato naj bi uporabljala ali leče ali očala, nikoli pa obojega v kratkem časovnem obdobju.

Zanimivo, men je pa ravno nasprotno priporočal okulist, da naj mal kombiniram, ker se mi na očeh pozna da sem jih že veliko prenosila, tud včasih zaspala z njimi in da so pač takrat manj s kisikom preskrbljene, da se to na roženici vidi. Tako mi je svetoval da naj kar kombiniram očala-leče, da oči mal tud dihajo. Pa še druge leče sem dobila zdaj, take ki so bol prepustne s kisikom.
Ja sej ne veš komu bi verjel. user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.4.2006 17:17:43   
Anonimen
Punčica, verjameš lahko obema. Sem izpustila eno pomembno informacijo: zelo važno je, kaken tip leč nosiš. Jaz imam zaradi visoke dioptrije ene posebne, ki dihajo, roženica zaradi njih ni preobremenjena. So pa tudi druge leče (ponavadi so takšne mehke), ki pa ne dihajo toliko kot bi mogle, pri teh se pa res svetuje, da se jih ne nosi več kot je potrebno.

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
20.4.2006 12:19:23   
tanja75
Jaz jih nosim že 13 let in sem ful zadovoljna. Očala imam večinoma doma. Sem tudi že vozi z očali, sam nimam občutka za razdaljo, vse mi je čudno. Sploh pa zvečer, imam občutek, da se bom zabila v pred seboj vozeč avto. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?