Anonimen -> RE: leče in očala (19.4.2006 10:48:37)
|
Hehe, mi je ful hecno, ko napišete, da imete visoko dioptrijo pri -5. No, saj je visoka, samo če pogledam z moje perspektive (- 13), mi je - 5 prav fajn. Kje so že časi, ko sem imela tako dioptrijo! Drugače pa sama zdaj že 12 let nosim samo leče. Očala imam le zjutraj, ko vstanem in zvečer, ko grem spat, ker je razlika med očali in lečami bistveno prevelika. Meni je okulistka rekla, da naj se zelo izogibam situacijam, da bi npr., en dan imela očala in drug dan leče, ker je to prevelik napor za oči. Lečke so neposredno na očeh in je njihova dioptrija najbližje realnemu stanju, medtem ko so očala od oči oddaljena in se mora oko bolj prilagajati, še posebej v primeru cilindrov in kakšnega astigmatizma. Zato naj bi uporabljala ali leče ali očala, nikoli pa obojega v kratkem časovnem obdobju. Sem si pa sedaj nabavila nova očala, ker v porodnišnici in prvih nekaj tednov po porodu leč ne bom uporabljala in mi je velika muka jih nositi. Saj se je oko že precej privadilo, vendar se še vedno občasno počutim kot pijanček. Je pa to normalna reakcija očesa.
|
|
|
|