Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Ovseni kosmiči - kako jih pripraviti 17.4.2006 19:24:46
|
|
|
|
vidja
|
Jaz sem jih prelila z navadno vrelo vodo, jih malo pustila, odlila vodo in zamešala v navadni jogurt, ali pa jih daš v kako sadno kašico. Imela pa sem naše domače kosmiče.
|
|
|
|
RE: Ovseni kosmiči - kako jih pripraviti 17.4.2006 19:34:30
|
|
|
|
April
|
Ovseni kosmiči vsebujejo cink, ki je življenskega pomena za učinkovit imunski sistem. Dojenčkom dajemo ovsene kosmiče šele po 6 m, ker oves vsebuje gluten. Jaz ovsene kosmiče pogosto dam med zelenjavo, ko kuham zelenjavno juho. To juho malo zgosti, oves izloča nekakšen sluz, kosmiči se v juhi čisto razpustijo. Ovsene kosmiče pa lahko pripraviš tudi s suhimi marelicami. Suhe marelice popariš z vročo vodo in pustiš, da se namakajo. Skupaj z ovsenimi kosmiči kuhaš 5 min. Ko se mešanica zgosti zmiksaš jed s paličnim mešalnikom. Lahko dodaš še malo smetane ali mleka.
|
|
|
|
RE: Ovseni kosmiči - kako jih pripraviti 17.4.2006 20:27:46
|
|
|
|
Alina_alin
|
Tudi jaz jih priprvaljam z marelicami - suhimi. Skuhaš 5 min suhe marelice v vodi, kjer so se namakale. Dodaš kosmiče, še vre par minut. Nato sem zmiksala. Dala samo to, ali pa sedaj, ko že jemo jogurte, vmešam to v jogurt.
|
|
|
|
RE: Ovseni kosmiči - kako jih pripraviti 17.4.2006 20:45:43
|
|
|
|
tulip
|
Jaz jih dam kar zraven zelenjave v mineštro: zelenjavo, kosmiče, paštico ali rižek,... Potem zmiksam.
|
|
|
|
RE: Ovseni kosmiči - kako jih pripraviti 18.4.2006 16:32:28
|
|
|
|
tina104
|
Ne vem sicer, če so od Nature kaj drugačni. Jaz imam od ŽIta. Jaz jih zmeljem pred uporabo v multipraktiku (kar celo vrečko, pa shranim zmlete). No, potem jih skuham s suhimi marelicami ali s hruškami ali kakim drugim sadjem. Do zdaj sem kuhala jih samo na vodi, ko bo starejši, jih bom tudi na mleku - tako jih zase pripravim - v mleku skuham, dodam kakav ali cimet...
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?