Ovseni kosmiči - kako jih pripraviti (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

thunder -> Ovseni kosmiči - kako jih pripraviti (17.4.2006 19:12:23)

Imam ovsene kosmiče "Natura" zdaj me pa zanima kako naj jih pripravim mojemu 6-mesečniku.

vidja -> RE: Ovseni kosmiči - kako jih pripraviti (17.4.2006 19:24:46)

Jaz sem jih prelila z navadno vrelo vodo, jih malo pustila, odlila vodo in zamešala v navadni jogurt, ali pa jih daš v kako sadno kašico. Imela pa sem naše domače kosmiče.

April -> RE: Ovseni kosmiči - kako jih pripraviti (17.4.2006 19:34:30)

Ovseni kosmiči vsebujejo cink, ki je življenskega pomena za učinkovit imunski sistem. Dojenčkom dajemo ovsene kosmiče  šele po 6 m, ker oves vsebuje gluten.

Jaz ovsene kosmiče pogosto dam med zelenjavo, ko kuham zelenjavno juho. To juho malo zgosti, oves izloča nekakšen sluz, kosmiči se v juhi čisto razpustijo. Ovsene kosmiče pa lahko pripraviš tudi s suhimi marelicami. Suhe marelice popariš z vročo vodo in pustiš, da se namakajo. Skupaj z ovsenimi kosmiči kuhaš 5 min. Ko se mešanica zgosti zmiksaš jed s paličnim mešalnikom. Lahko dodaš še malo smetane ali mleka.

Alina_alin -> RE: Ovseni kosmiči - kako jih pripraviti (17.4.2006 20:27:46)

Tudi jaz jih priprvaljam z marelicami - suhimi. Skuhaš 5 min suhe marelice v vodi, kjer so se namakale. Dodaš kosmiče, še vre par minut. Nato sem zmiksala. Dala samo to, ali pa sedaj, ko že jemo jogurte, vmešam to v jogurt.

tulip -> RE: Ovseni kosmiči - kako jih pripraviti (17.4.2006 20:45:43)

Jaz jih dam kar zraven zelenjave v mineštro: zelenjavo, kosmiče, paštico ali rižek,... Potem zmiksam. 

tina104 -> RE: Ovseni kosmiči - kako jih pripraviti (18.4.2006 16:32:28)

Ne vem sicer, če so od Nature kaj drugačni. Jaz imam od ŽIta. Jaz jih zmeljem pred uporabo v multipraktiku (kar celo vrečko, pa shranim zmlete). No, potem jih skuham s suhimi marelicami ali s hruškami ali kakim drugim sadjem. Do zdaj sem kuhala jih samo na vodi, ko bo starejši, jih bom tudi na mleku - tako jih zase pripravim - v mleku skuham, dodam kakav ali cimet...

thunder -> RE: Ovseni kosmiči - kako jih pripraviti (18.4.2006 17:06:07)

Hvala za ideje.
Sem mu danes pripravila: marelice+jabolka+kosmiči (sej ti so od Žita, nisem prej dober pogledala - sam spredaj piše Natura) in mu je bilo full dobro. Še sama sem pospravila eno porcijo. Njami!

Stran: [1]