|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KOŽICA NA LULČKU-POMOČ
1.4.2006 18:03:03   
KML
Pozdravljene,

stari smo 7,5 mesecev in že od začetka smo pri vlečenju kožice navzdol po vsakem kopanju neuspešni. Sicer nimamo težav z vnetji, se ni še nič zgodilo, ter dobro pazimo na higieno. Malo pa me skrbi ker zadeva ne gre. Ko sem vprašala pediatra je rekel, da naj počakamo do 1 leta in bomo potem verjetno dobili napotnico za obrezanje.

Pri prvem sinku ni bil nikoli problem in je šlo vse gladko, zato ne razumem zakaj tokrat ne gre.

Imate kakšne izkušnje s tem oz. nasvet kaj narediti?????

Hvala in lep pozdrav,

KML
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KOŽICA NA LULČKU-POMOČ
1.4.2006 19:57:07   
Gina
Našemu gre tudi bolj malo dol. Meni je rekla zdravnica, da naj počakamo do 3. leta, sploh ker normalno lula, se pravi menda mora iti kožica toliko čez, da je luknica za lulanje prosta, je kožica ne zapira. Zdaj res čakajo dlje, ker pravijo, da obstaja možnost, da se samo popravi. Pa dostikrat zdravnica kar sama malo dol potegne, ko so malo večji, če ne pa pošlje k urologu, da še on malo potegne, v končni fazi so na tak način tudi pri našem ta velikem uredili reči brez operacije. Če pa je kožica čisto preozka, pa pošljejo tudi na operacijo. To ti bo pa kakšna druga povedala, ki ima izkušnje s tem.

(odgovor članu KML)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.4.2006 20:18:27   
KODA
Jaz sem s tamalim,lansko leto hodila v Izolo k urologu.Kožica mu ni šla čez glavico in pa še vnetja so se ponavljala.Prvo so mu pozdravili vnetje,nato mu je pa zdravnik čisto narahlo potegnil kožico dol.To je zdravnik tako lepo naredil,da je tamali komaj kaj čutil,ker je rekel samo au,zajokal pa ni nič.
Do zdaj je bilo vse vredu.Zdaj je pa ponovno začel jokcati,da ga peče in boli.Dobila sem občutek,kot,da se mu je zaraslo nazaj.Zgleda že tako.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.4.2006 20:50:24   
nana 27
Jaz sme na tem področju dokaj neizkušena, ker je Miha prvbi otrok in mi ni nihče povedal, kaj delati s kožico, zato sem brskala po internetu in našla prav zanimive trditve in mi ni jasno, kaj je prav user posted image  V tujini velja doktrina, da se tega ne počne, ker lahko lažje pride do infekcij, hudih ran, zarastlin, ki povzročajo težave tudi v starejši dobi in lahko celo privedejo do tega, da je potrebno fantka obrezati, ker pride do fimoze. Odsvetovano je celo "treniranje" s strani staršev in zdravnikov in to ni doovoljeno niti pri kopanju. Ob primerni starosti se otroka nauči, kako se naj sam umije. Starši zdravnikom ne smejo dovoliti, da bi kožico preveč potegnili nazaj. Kožica se bo do petega leta fantkove starosti sama umaknila nazaj. Obstajajo pa tudi izjeme. http://www.circumstitions.com/Care.html  http://www.eltern.de/gesund_schoen/gesundes_kind/vorhautprobleme.html  http://www.baby-welten.de/babypflege/wickeln/reinigung-des-baby-genitalbereich.htm  Tole sem našla v Mojem malčku -odgovor dr. Ajde Cimperman, spec. pediatrije v reviji Moj malček (december 2000).

Citiram: običajno je ob rojstvu kožica spolovila pri dečkih prilepljena na glavico penisa s plastjo celic. V naslednjih letih se kožica naravno loči od glavice penisa brez naše pomoči. To pospešijo še normalne erekcije v dobi otroštva, ki raztegujejo kožo. Na splošno zahteva kožica minimalno skrb. V 1. letu čistimo le zunanjost kože. Nazaj jo povlečemo brez vsakršnega pritiska samo toliko, da očistimo beli sirček - smegma. Smegma je skupek mrtvih celic, ki se normalno luščijo z glavice penisa in obdajajo kožico celo življenje. To lahko opravimo 1x tedensko med kopanjem s curkom vode. ne uprabljamo mila, ker povzroča draženje in otekanje. ... Vsekakor v naši kulturi PRETIRAVAMO S POTISKANJEM KOŽICE NAZAJ. dovolj je namreč, da je odprtina na glavici penisa odprta toliko, da curek seča lahko nemoteno odteka. Popoln premik priraščene kožice nazaj se vedno zgodi naravno do pubertete....Popolnoma drugo vprašanje pa je seveda preozka kožica ali fimoza. To stanje je IZJEMNO REDKO in je rešljivo le z operacijo...."

(odgovor članu KML)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.4.2006 20:52:06   
nana 27
Se opravičujem za tiskarske škrate user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.4.2006 21:28:20   
Gina
Jaz tega ne verjamem, da gre vse samo nazaj, ker imam drugačne izkušnje. Sin ni imel preozke kožice, ampak priraščeno, tako kot v večini primerov pač je. In ne, ni mu šla sama dol do 10. leta in mu tudi ne bi šla, če ne bi urolog potegnil, pa ne enkrat. Zakaj? Ker mi nismo nič kaj dosti to trenirali, pa se je še nazaj zarasla večkrat. Točno tako kot je ena pred mano napisala. Če bi otrok vsakič to sam naredil pod tušem, ne bi do tega prišlo. Tako pa sem poslušala bedaste zdravnike, ki jim ne zaupam nič več. Tako veliko strokovnih napak delajo, da to ni res. Na meni so jih, na mojih starših, prijateljih, ...ne ne, opjma nimajo. In nekaj ti še lahko razložim. Od prijateljice mož je zdravnik in ima par prijateljev urologov in mi je ravno zadnjič razlagala, da se tudi urologi med sabo ne strinjajo kako in kaj in da enega vprašaš, da pove eno, drugega, pa drugo. In da sta se pripravljena skregat, kaj je prav. In jaz menim, da je tudi po svetu tako, razlog je pa, da nihče nima pojma. Čez 30 let bodo pa spet nekaj drugega razlagali. Saj smo pred 10. leti bili tudi vse, samo ljudje ne, ker smo pamperske uporabljali namesto klasičnih plenic, pa kašice smo dajali otrokom pri 4. mesecih...

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.4.2006 21:44:23   
Cikica
Ne se sekirat.Tudi mi smo imeli na začetku težave s tem in nas je pediatrinja lepo pomirila,samo lepo počasi po vsakem kopanju to naredite in bo čez čas že šlo lepo.Tudi ko se kopa mu večkrat probaj kožico potegnit dol.Našuser posted image je sedaj star 2 leti in 3mes.in mu sedaj že lepo gre.Za operacijo pa lahko še počakate vsaj tja do 3leta starosti,če seveda potem nebi šlo lepo potegnit kožice.Brez panike,vse bo še vreduuser posted image . Lp,cikciauser posted image

Na zaljubi se v nekoga,s katerim lahko živiš,
zaljubi se v tistega,brez katerega ne moreš živeti.

Mi pa bomo imeli še enega,jupiiiii

http://alen2004.moj-album.com/

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

Neplodnost
Vitaebella

Kaj bi storili, če bi izvedeli, da sta s partnerjem nekompatibilna pri zanositvi, kljub temu, da je z vsakim posebej vse v redu?

Še naprej bi poskušala in se borila (59%)

Šla bi v posvojitev (15%)

Šla bi vsak svojo pot in poskusila z drugim partnerjem (4%)

V življenju so še druge lepe stvari (12%)

Kupila bi si psa (3%)

Nič od naštetega (7%)

Število vseh glasov: 431

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!